Ιδού οι 117 βο(υ)λευτές που θα εισπράξουν τις 100.000 ευρώ αναδρομικά: οι 62 της ΝΔούλας - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Το σκάνδαλο με τις προκλητικές απαιτήσεις πρώην βουλευτών του «συνταγματικού τόξου» να πάρουν αναδρομικά χρήματα μέχρι και 100.000 ευρώ έκαστος έχει πλέον και ονόματα. 117 είναι ο αριθμός αυτών των βουλευτών, με 62 απ’ αυτούς να είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερα η ΝΔ, η οποία έχει την ψευδαίσθηση ότι παραμένει ακόμη κόμμα εξουσίας, τι θέση παίρνει για την προκλητική αυτή απαίτηση των βουλευτών της; Συμφωνεί με τα όσα ζητούν; Αν όχι (που πολύ αμφιβάλλουμε γι’ αυτό) δεν θα έπρεπε να έχει διαγράψει αμέσως τους πρώην βουλευτές της, οι οποίοι σε μια εποχή πολύ δύσκολη για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν τέτοιες απαράδεκτες και προκλητικές απαιτήσεις;

Η σιωπή της ΝΔ στο θέμα αυτό είναι χαρακτηριστική του «νέου ήθους και ύφους» που θέλει να περάσει στην πολιτική ζωή του Τόπου, όποιος κι αν είναι ο νικητής της δελφινομαχίας στις 10 Ιανουαρίου.

Οι Βουλευτές ΝΔ

Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μ.Ζορμπά, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.


Και για να μη ξεχνιόμαστε: Και ο Δάνης ο Τζαμτζής της ΝΔ θα εισπράξει τα 100 χιλιάρικα! Ο άνθρωπος δικαιώθηκε, μη ξεχνάμε ότι έκανε το σκ...τό του παξιμάδι για να τα βγάλει πέρα!

Σχόλια

 1. Πρέπει όμως να αναδείξτε και εκείνους τους τίμιους όπως ο Παπαθεμελής που δεν διεκδίκησαν αναδρομικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό (κατά τη γνώμη μου) είναι πολιτική αλητεία και κακούργημα για τον Ελληνικό λαό!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ισχύει. Οι περισσότεροι έχουν απσούρει τις όποιες αξιώσεις είχαν. Ψάξτε λίγο καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΛΛΑΔΑ... Το μεγαλείο σου...
  Αντε να δούμε πότε θα εφαρμοστούν... αποφάσεις του ΣτΕ και λοιπών δικαστηρίων , για τους λοιπούς ΕΛΛΗΝΕΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ:
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
  Βουλευτής Αχαΐας

  Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016

  Ν. Νικολόπουλος: «Ήμουν από τους πρώτους που είχα παραιτηθεί
  κάθε αξιώσεως των αναδρομικών»

  Δήλωση προς τα ΜΜΕ του Πρόεδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με το θέμα των αναδρομικών των Βουλευτών και πρώην Βουλευτών.


  «Σε ανύποπτο χρόνο και δη, από τις 20/04/2011, έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου και παραιτήθηκα κάθε αξιώσεως από το Ελληνικό Δημόσιο, που έχουν να κάνουν με τους πραγματικούς και νομικούς λόγους, που αναφέρονται και με τα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως προκύπτει και από την κατωτέρω πράξη κατάθεσης με γενικό αριθμό 5748».


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΝΕΠΗΘΥΜΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΤΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΗΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΔΙΚΙΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΩΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΛΤΥΛΟ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΝΕΠΗΘΥΜΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΤΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΗΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΔΙΚΙΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΩΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΛΤΥΛΟ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν έχει τσίπα κανένας, εδώ οι Άνθρωποι στενάζουν από τους φόρους και την ανεργία και όλοι αυτή οι χαραμοφάηδες που κατέστρεψαν τη χώρα θέλουν και αναδρομικά. Ξύπνα παιδί το χάσαμε το όνειρο και την ΕΛΠΙΔΑ που αντί να έρχεται φεύγει η ελπίδα ΠΟΙΑ ελπίδα περιμένουμε ακόμα ποία !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν έχει τσίπα κανένας, εδώ οι Άνθρωποι στενάζουν από τους φόρους και την ανεργία και όλοι αυτή οι χαραμοφάηδες που κατέστρεψαν τη χώρα θέλουν και αναδρομικά. Ξύπνα παιδί το χάσαμε το όνειρο και την ΕΛΠΙΔΑ που αντί να έρχεται φεύγει η ελπίδα ΠΟΙΑ ελπίδα περιμένουμε ακόμα ποία !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν έχει τσίπα κανένας, εδώ οι Άνθρωποι στενάζουν από τους φόρους και την ανεργία και όλοι αυτή οι χαραμοφάηδες που κατέστρεψαν τη χώρα θέλουν και αναδρομικά. Ξύπνα παιδί το χάσαμε το όνειρο και την ΕΛΠΙΔΑ που αντί να έρχεται φεύγει η ελπίδα ΠΟΙΑ ελπίδα περιμένουμε ακόμα ποία !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ρε σεις...με μασσωνους κ αχρηστα σωματα εχετε να κανετε.που σας κανει εντυπωση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

VID: Δήμαρχος Λέσβου «Oχι μόνο να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες αλλά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας… με πάντρεμα πολιτισμών»

Γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν…