Συμβουλές για την επιβίωση σε πόλεμο: Μέσα από τα μάτια ενός πολίτη







Εξοπλιστείτε με τις σωστές γνώσεις και τις ακόλουθες συμβουλές επιβίωσης πριν συμβεί το αναπόφευκτο.

Με μια ματιά, συμβουλές επιβίωσης σε πόλεμο που πρέπει να κρατήσετε σήμερα:
Εκπαιδευτείτε να πυροβολείτε και να σκοπεύετε σε επιβίωση πολέμου και για αυτοάμυνα
Διατηρηθείτε σε φόρμα για πολεμική επιβίωση
Ετοιμάστε μια εξάρτηση (κιτ) επιβίωσης
Σκληρή επιβίωση και βασική στρατιωτική εκπαίδευση
Οχυρώστε το σπίτι σας για την επιβίωση στον πόλεμο
Προετοιμασία οχήματος πραγματικής εξόδου παντός καιρού και ανά πάσας στιγμής
Οργάνωση σχεδίου για μακροπρόθεσμη επιβίωση πολέμου
Προετοιμασία της τοποθεσίας πραγματικής εξόδου
Συμβουλές για την επιβίωση σε πόλεμο: Μέσα από τα μάτια ενός πολίτη

Οι πόλεμοι αποτελούν πάντα θλιβερό και τρομερό κομμάτι της ιστορίας – μια σκληρή πλευρά της ανθρωπότητας, ενώ μπορεί να συμβεί πόλεμος και πάλι. Η πρόθεση για επέκταση της επικράτειας και ανάληψη πόρων με τη βία,
λέγεται ότι είναι συχνά οι λόγοι για μια τέτοια σύγκρουση όπου χιλιάδες ή εκατομμύρια ανθρώπινων ζωών χάνονται. Βέβαια οι πραγματικές αιτίες ενός πολέμου είναι εντελώς άλλο θέμα σοβαρότατο.

Εάν δεν είστε στρατιώτης, είναι καλύτερο να εκκενώσετε την περιοχή το συντομότερο δυνατό. Η παρακολούθηση των γεγονότων σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα ή στο Διαδίκτυο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προβλέψετε και να προετοιμαστείτε για τα χειρότερα.

Τις περισσότερες φορές, όλοι θα δουν και θα αισθανθούν την ένταση που δημιουργείται πριν από έναν ενδεχόμενο πόλεμο. Οι πολίτες σίγουρα θα μιλούν για αυτό, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή ώρα που θα χτυπήσει.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιβίωση σε πόλεμο – τις οποίες θα εκτιμήσετε – αν ποτέ συμβεί το αδιανόητο στο εγγύς ή προβλέψιμο μέλλον. Θα μάθετε πως πρέπει να αντιδράσετε σε περίπτωση πολέμου ή τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

[!] Οι ακόλουθες συμβουλές, παραπέμπουν σε δεξιότητες που δεν μαθαίνονται από την μια ημέρα στην άλλη. Είναι το κυρίως πλάνο όπου θα ξεκινήσετε την έρευνα σας και την προσαρμογή σας στο δικό σας περιβάλλον.
1. Εκπαιδευτείτε να πυροβολείτε και να σκοπεύετε σε επιβίωση πολέμου και για αυτοάμυνα

Η επένδυση σε όπλα είναι απαραίτητη για να επιβιώσετε στον πόλεμο. Ο τοπικός στρατός λογικά θα πρέπει να βοηθήσει, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος. Δεν θα ξέρουν τι να πρωτομαζέψουν, και ανάλογα και την διοίκηση, θα την πληρώσει ολόκληρη η χώρα. Βλέπε Μικρασιατική Καταστροφή.


Επειδή ίσως αυτός ο χρόνος να είναι το “για πάντα”, κοινώς να μην έρθει ποτέ, μην περιμένετε από τον στρατό ή και την αστυνομία να σώσει εσάς και την οικογένεια σας.

Αν η έξοδος από την περιοχή σας δεν αποτελεί ακόμη εφικτή επιλογή, η υπεράσπιση του εαυτού σας και η διατήρηση του εχθρού εκτός της περιοχής σας θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα.

Πρακτική σκοποβολή διαθέσιμη για όλους τους πολίτες σε σκοπευτήριο

Θα χρειαστεί να:

  • Μάθετε πως να επιλέγετε όπλα, σύμφωνα πάντα με την ελληνική νομοθεσία και την ελληνικά αγορά,
  • Μάθετε πως να καθαρίζετεσυντηρείτε και εξασκείστε στην σκόπευση σε συχνή βάση. Χωρίς άσκηση, ένα όπλο είναι άχρηστο και επικίνδυνο.
  • Μάθετε τα πάντα για την ασφάλεια και την σωστή χρήση και φύλαξη όπλων.

Αυτά δεν μαθαίνονται από την μια μέρα στην άλλη, αλλά ούτε και σε ένα άρθρο. Χρειάζεται διάβασμα και σκοπευτήριο.
Πολύ σκοπευτήριο. Ρωτήστε και τους πιο έμπειρους.

2. Διατηρηθείτε σε φόρμα για πολεμική επιβίωση

Εάν έχει γεμίσει ο κόσμος μπάζα και ερείπια, τότε η χρήση οχήματος θα είναι αδύνατη και θα πρέπει να αποφύγετε τον εχθρό με τα πόδια, όντας φορτωμένος αρκετά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είστε σε φόρμα ώστε να μην σας βάλει ο εχθρός στο στόχαστρο.

3. Ετοιμάστε μια εξάρτηση (κιτ) επιβίωσης

Ή αλλιώς ένα σακίδιο επιβίωσης όπως λέμε κοινώς. Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, τα περιεχόμενα του κιτ επιβίωσης πρέπει να ταιριάζουν στον επικείμενο κίνδυνο.

Φυλάξτε χημικές μάσκες, προστατευτικές στολές, γάντια και άλλα αντικείμενα για να σας προστατεύσουν από την ακτινοβολία. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα άρθρα μας για το σακίδιο επιβίωσης.

4. Σκληρή επιβίωση και βασική στρατιωτική εκπαίδευση

Η εκμάθηση ορισμένων δεξιοτήτων επιβίωσης, όπως η εκπαίδευση απόκρυψηςκάλυψης και οι ραδιοτηλεπικοινωνίες μπορούν να σας προσφέρουν θέσεις χωρίς καν να εντοπιστείτε.

Αν ο εχθρός βρίσκεται σε περιοχές μέσα στην πόλης σας, αυτό σημαίνει ότι ο τοπικός ή ο εθνικός στρατός δεν είναι ακόμα σε θέση να υπερασπιστεί τους πολίτες.

Με τα αεροσκάφη και τα σύγχρονα τεχνολογικά drones, πρέπει να στέκεστε συνεχώς “στα δάχτυλα των ποδιών σας”. Να μετακινήστε από κάλυψη σε κάλυψη και να χρησιμοποιείτε κάλυμμα συσκότισης για να μετακινηθείτε.

5. Οχυρώστε το σπίτι σας για την επιβίωση σε πόλεμο

Στις αρχικές απροειδοποίητες επιθέσεις, είναι καλύτερο να παραμείνετε μέσα και να οχυρώσετε το σπίτι με μεταλλικά παραθυρόφυλλα και παράθυρα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε σάκους άμμου στην κάτω πλευρά των τοίχων για πρόσθετη προστασία.

Ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψετε το σπίτι, αλλά περιμένετε “μέχρι να κάτσει η σκόνη” πριν απομακρυνθείτε. Ο εχθρός πιθανότατα να βομβαρδίσει την περιοχή σας αντί να εισβάλει.

Αν έχετε κελάρι ή οχυρωμένο καταφύγιο, θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης.

Ενημερωθείτε για το πως θα ετοιμάσετε καταφύγιο στο ίδιο σας το σπίτι, πως θα ετοιμάσετε καταφύγιο στο χωριό ή το βουνό, και πως θα κάνετε την πραγματική σας έξοδο. Κάθε περιοχή είναι διαφορετική και έχει εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις.

Φυσικά αυτοί που κατοικούν στις δυσπρόσιτες περιοχές είναι πάντα σε καλύτερη θέση, από αυτούς που κατοικούν στο κέντρο μιας μεγαλούπολης. Για την κάθε περίπτωση όμως, όντως υπάρχει ξεχωριστή αντιμετώπιση.

6. Προετοιμασία οχήματος πραγματικής εξόδου παντός καιρού και ανά πάσας στιγμής

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εκτός από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρέπει να έχετε διαθέσιμο άλλο ένα όχημα κρυμμένο για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εάν μπορείτε επίσης να το οχυρώσετε και να βάλετε και όπλα, τόσο καλύτερα θα είναι για εσάς.

Θα πρέπει επίσης να έχει 4κίνηση για να εξασφαλίσετε ότι μπορεί να πάει εκτός δρόμου εάν χρειαστεί για να αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις του εχθρού. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε στο όχημα εξόδου προμήθειες όπως τρόφιμα, νερό και πυρομαχικά.

7. Οργάνωση σχεδίου για μακροπρόθεσμη επιβίωση πολέμου

Σημειώστε στο χάρτη διάφορα σημεία εξόδου από το σπίτι ή το γραφείο σας. Σε περίπτωση που η κύρια διαδρομή σας είναι φορτωμένη ή μποτιλιαρισμένη από άτομα ή οχήματα που εγκαταλείπουν, τότε πρέπει να έχετε και άλλες επιλογές διαθέσιμες για να μπορέσετε φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε.

8. Προετοιμασία της τοποθεσίας πραγματικής εξόδου

Ένα μέρος για την πραγματική σας έξοδο μακριά από μεγάλες πόλεις, σε ένα βουνό ή λόφο αν είναι δυνατόν, αποτελεί καλό μέρος για να κάνετε μια στάση. Ενισχύστε το και προετοιμάστε πολλαπλά σημεία εξόδου.

Θα πρέπει επίσης να αποθηκεύσετε τρόφιμα και νερό για να σας συντηρήσουν μήνες ή ακόμα και χρόνια. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν δεν είστε στρατιώτης είναι η πραγματική έξοδος εφόσον μπορείτε.

Τελικά, αυτό είναι που η εκάστοτε κυβέρνησή θα ήθελε να προσφέρει και να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς και αυτός θα έπρεπε να είναι και ο κύριος στόχος σας. Όσο για τον εχθρό, θα ήθελαν να εκμηδενίσουν κάθε ζωντανή ψυχή που δεν τους ανήκει.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσετε σε έναν πόλεμο ως πολίτης είναι να φύγετε από την περιοχή των συγκρούσεων το συντομότερο δυνατόν.

Σκεφτείτε την ασφάλεια της οικογένειάς σας πριν από οτιδήποτε άλλο.

Εάν θέλετε να πολεμήσετε τον εχθρό για να προστατέψετε την πατρίδα σας, είναι καλύτερο να εγγραφείτε στον στρατό. Μέσα από εκεί, θα έχετε περισσότερο εξοπλισμό και συντρόφους για να πολεμήσετε από την πλευρά σας.

Εσείς έχετε προετοιμαστεί για τον πόλεμο; Είναι κάποιοι από σας έφεδροι; Μένετε σε πόλη ή χωριό; Μοιραστείτε μας το σχέδιο σας, συμπληρώνοντας τα σχόλια.


ΠΗΓΗ
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/01/blog-post_199.html

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. https://www.youtube.com/watch?v=ahy2QdYmTTQ en.uoa.gr knowledge that evolves - Φυξηλις Πασχαλης Καμορα - θυρα 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katadromeis.blogspot.com Talokas vs Paschalis Kamora ΛΟΚ lrv.lt bnd.bund.de Pellaf Paschalis Kamora metrosport.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. osfp.gr Φρεατω vs Πασχαλη Καμορα berkeley.edu en.uoa.gr Γηδειρα vs Πασχαλη Καμορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. en.uoa.gr Διαβαζει και Αν Τορνο ο Καμορα - Μηνυμα Μωραλεια vs Πασχαλη Καμορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.najah.edu/en/about/history-and-traditions/nablus-city/ 2nd round - for strong men www.na/blu.s.nypd vs Bulgar Kamorblus metrosport.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. en.uoa.gr καλλιο βακελας παρα μαρνακης βαγγελας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. www.chem.uoa.gr ευνου χως Πασχαλης Κοτσιωνης metrosport.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ec-patr.org Mιχαηλ Μαμορας vs Πασχαλη Καμορα https://www.ksipnistere.com/2021/01/blog-post_561.html#disqus_thread

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. en.uoa.gr uirgga του Βορρα αρχη δη Καμορα - Pellaf Paschalis Kamora bnd.bund.de gov.il Σααδιας vs Bulgar Καμοραδιας - lidertad.gov.il ιλμ vs Bulgar Kαμοραιλμ metrosport.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. opap.gr Mα Κακκος ρεις ως Πασχαλης Καμοραησος https://www.youtube.com/watch?v=YhzV2tW_wA0 metrosport.gr en.uoa.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή