Μπουτάρης: Ο Σόρος μας δίνει λεφτά, οι Έλληνες πλούσιοι τι κάνουν;





Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλεί να αναρωτηθούμε όχι γιατί ο μεγαλοεπενδυτής δίνει χρήματα προς πληγείσες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού, αλλά γιατί δεν δίνουν οι Έλληνες
κεφαλαιοκράτες
Για τις δωρεές μέσω του ιδρύματος του Τζόρτζ Σόρος προς πληγείσες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης, καλώντας, σε ό,τι αφορά το διάλογο σχετικά με τον Σόρος, να αναρωτηθούμε όχι γιατί δίνει χρήματα ο μεγαλοεπενδυτής αλλά γιατί δεν δίνουν οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες.

Εγκαινιάζοντας
το πρώτο Κέντρο Αλληλεγγύης του Solidarity Now στην Ελλάδα, στην οδό Λέοντος Σοφού 26 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε:
Smiley face

«Το κέντρο αποτελεί ένα παράδειγμα και ένα πρότυπο σε άλλους δυνητικούς χορηγούς για το πώς μπορεί κανείς να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των οδυνηρών, για χιλιάδες συμπολίτες μας, συνεπειών της κρίσης.
Το θέμα δεν μπορεί να είναι γιατί δίνει χρήματα στη Θεσσαλονίκη και αλλού στην επικράτεια, το Open Society και Τζορτζ Σόρος, και μάλιστα σε απαραίτητες κοινωνικές δράσεις που υλοποιούν αξιόπιστες ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις… Το θέμα είναι γιατί δεν δίνουμε χρήματα εμείς… Γιατί δεν δίνει χρήματα η πλειοψηφία των Ελλήνων κεφαλαιούχων που τα έχει προφυλάξει σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού; Γιατί δεν δίνει χρήματα, η Ελληνική Διασπορά, η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα, που συγκαταλέγουν στα μέλη τους κεφαλαιούχους ανάλογης και μεγαλύτερης επιφάνειας από αυτή του
Τζορτζ Σόρος, σε πρωτοβουλίες σαν το Κέντρο Αλληλεγγύης; Γιατί δίνουμε το δικαίωμα, ιδίως η οικονομική ελίτ της χώρας, να χαρακτηρισθεί από το γερμανικό (περιοδικό) Σπίγκελ ως ‘φρικτοί πολίτες’;»

«Μήπως όμως η Ελληνική Διασπορά δεν δίνει χρήματα επειδή ακόμα και όταν θέλει να προσφέρει στη χώρα την απαρνιόμαστε και την λοιδορούμε; Δείτε τους επιφανείς πανεπιστημιακούς μας της Διασποράς που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στα Συμβούλια Ιδρυμάτων των ΑΕΙ μας και κατηγορούνται από το εγχώριο πρυτανικό κατεστημένο ως ‘πεμπτοφαλαγγίτες’.

Ακούστε διακεκριμένους επιχειρηματίες, ιδίως της Βορειοαμερικανικής Διασποράς, που βρήκαν για δεκαετίες είτε κλειστές πόρτες, είτε προτάσεις για άνομες συναλλαγές, όταν σκέφτηκαν να επενδύσουν στην πατρίδα τους»,
σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης και συνέχισε λέγοντας: «Μήπως εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν δίνουμε χρήματα διότι ποτέ δεν υπήρξε ένα επαρκές κανονιστικό πλαίσιο που να μας εξασφαλίζει ότι η χορηγία δεν είναι μέσο φοροδιαφυγής; Και συνάμα στερηθήκαμε μια μακροχρόνια πολιτική φοροαπαλλαγών που να ευνοεί τη χορηγία και να ανυψώνει το κύρος της χορηγικής δράσης και του χορηγού;».

Όταν εκλήθη να σχολιάσει όσα έχει πει κατά καιρούς ο Σόρος σε σχέση με τα Σκόπια, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι ο Σόρος πήρε ποτέ θέση υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδος. Η πολιτική του τοποθέτηση δεν εκφράζεται υπέρ του ενός ή του άλλου. Την έχει για τον εαυτό του. Οι δράσεις που κάνει βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επειδή ξέρω προσωπικά τον Σόρος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για αυτό».


ΠΗΓΗ

grothia.gr





Το διαβάσαμε από το: Μπουτάρης: Ο Σόρος μας δίνει λεφτά, οι Έλληνες πλούσιοι τι κάνουν; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/01/blog-post_5987.html#ixzz5KxT6StAX

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Dearest Esteems,

    We are Offering best Global Financial Service rendered to the general public with maximum satisfaction,maximum risk free. Do not miss this opportunity. Join the most trusted financial institution and secure a legitimate financial empowerment to add meaning to your life/business.

    Contact Dr. James Eric Firm via
    Email: fastloanoffer34@gmail.com
    urgentloanoffer22.blogspot.com/
    Whatsapp +918929509036
    Best Regards,
    Dr. James Eric.
    Executive Investment
    Consultant./Mediator/Facilitator

    ΑπάντησηΔιαγραφή