Αποσύρεται το κεφάλαιο από την Τουρκία: Στήνεται σκηνικό σε Αιγαίο-Εβρο για να έχει την τύχη του Σαντάμ ο Ερντογάν


https://kyklwpas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_199.html


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΕΞΩ …ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ;



Η τουρκική λίρα κατρακυλά
στα τάρταρα ειδικά έναντι του δολαρίου και του ευρώ με το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσώνσυναλλαγών να υπερδιπλασιάζεται τον Ιανουάριο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την πορεία στα «βράχια».





Δύο από τους μεγαλύτερους οίκους στον κόσμο, η Goldman Sachs και η UniCredit συστήνουν στους πελάτες τους να στοιχηματίσουν χρήματα για την πτώση της τουρκικής λίρας…. προμηνύοντας «άγριες καταστάσεις» στην Τουρκία η οποία από ότι όλα δείχνουν έχει στοχοποιηθεί ανελέητα από το «βαθύ» αμερικανικό κράτος των τραπεζιτών.


Η λίρα υποχώρησε 0,7 τοις εκατό σε σχέση με το δολάριο φτάνοντας στα 3,84 ενώ υποχώρησε 0,6% φτάνοντας στα 4,72 ευρώ .


Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας αυξήθηκε στα 7,1 δις $ τον Ιανουάριο από 2,7 δισ δολάρια πέρυσι ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 39% , ανέφερε η κεντρική τράπεζα σήμερα .


Το τρέχον έλλειμμα στο 12μηνο ανήλθε σε 51.600.000.000 $, ή περίπου 5,6 τοις εκατό της οικονομικής παραγωγής.


Η Τουρκία χρηματοδοτεί συνεχώς το αυξανόμενο χάσμα ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της, ενώ οι βραχυπρόθεσμες εισροές σε μετοχές και ομόλογα μειώνονται καθώς και οι ξένες επενδύσεις στη χώρα. Μια ξαφνική εκροή βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων μπορεί να διαλύσει τελείως την ήδη καταρρέουσα τουρκική οικονομία.


Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εντός του τρέχοντος έτους, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ξαφνική αντιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης αναφέρουν διεθνείς οικονομολόγοι .


Το έλλειμμα τον Ιανουάριο ήταν τόσο μεγάλο που έφερε τους Τούρκους τραπεζίτες σε απόγνωση ενώ συνεχίζονται αμείωτες οι εκροές χρημάτων και έφτασαν στα 4,9 δισεκατομμύρια $ από 1,6 δις $, καθώς οι επενδυτές «διώχνουν» κεφάλαια σε άλλες αναδυόμενες αγορές.


Οι άμεσες ξένες επενδύσεις τον Ιανουάριο μειώθηκαν στα 288 εκατ $ από 437.000.000 $ που ήταν πέρυσι .



Ενώ οι ΗΠΑ «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια « του Ερντογάν ,
πληροφορίες φέρουν νατοϊκό σχέδιο κατάληψης της χώρας.


Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ φοβούνται αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και Α. Μεσόγειο και «δουλεύουν» πιθανόν ..σχέδιο αλλά Σαντάμ Χουσείν .


Αυτό γίνεται κατανοητό διότι από σήμερα πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ Nadia Murad και πολλοί άλλοι κατηγορούν επίσημα την Τουρκία για γενοκτονία στην Αφρίν και στην ΝΑ πλευρά της χώρας με την μαζική δολοφονία εκατοντάδων γυναικών και παιδιών που «βαφτίστηκαν» τρομοκράτες.


Την ίδια στιγμή μπαράζ αμερικανικών δημοσιευμάτων στις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας μιλούν για μια Τουρκία που έχει μετατραπεί σε φυλακή και για ένα καθεστώς τυραννικό και φασιστικό που φυλακίζει όποιον έχει «άποψη».


Σε λίγες ημέρες στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη θα ενωθούν με αυτά 25 άλλων χωρών για να συμμετάσχουν σε μία στρατιωτική άσκηση 3.700 ατόμων που έχει αξιολογηθεί ως η «μεγαλύτερη άσκηση πυροβολικού» της Ευρώπης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.


Η άσκηση, με την επωνυμία « Δυναμικό Μέτωπο 2018», είναι ένα ετήσιο γεγονός για τις δυνάμεις των ΗΠΑ που αναπτύσσονται στην Ευρώπη και μία από τις πολλές που διευθύνει ο αμερικανικός στρατός με τους συμμάχους του στην ήπειρο για να αυξήσουν την ικανότητά τους να δρουν σε μελλοντικές επιθετικές επιχειρήσεις .


Οι ΗΠΑ και όλα τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένα να βοηθήσουν οποιονδήποτε σύμμαχο σε περίπτωση ξένης επίθεσης .


Αυτό το έτος, η άσκηση έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε μέγεθος σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας Pentagon Stars and Stripes.


Την ίδια στιγμή όλως τυχαίως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «lwo Jima», στο οποίο βρίσκεται δύναμη 2.500 πεζοναυτών κατέπλευσε στο Ισραήλ για ασκήσεις κατά του Ιράν λένε πολλοί, ενώ σήμερα ξεκίνησε η αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018».


Πολλοί εκτιμούν ότι το τέλος του Τούρκου σουλτάνου θα είναι το ίδιο με τον δικτάτορα Σαντάμ και σίγουρα δεν έχουν άδικο με όλα αυτά που έχει κάνει.


Δείτε το Βίντεο


pentapostagma.gr
http://www.epilekta.com/2018/03/blog-post_877.html
https://kyklwpas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_199.html 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια