Όλοι βολεύονται με ένα θερμό επεισόδιο ή ακόμη και τουρκική εισβολή στην Ελλάδα







Τον Μάιο βγαίνουν τα αποτελέσματα των περίφημων stress test των κατ ευφημισμόν ΄΄ελληνικών΄΄ τραπεζών, τα οποία θα καταδεικνύουν ότι το έλλειμμα τους ή αλλιώς ΄΄κεφαλαιακή επάρκεια΄΄,


βρίσκεται σε επίπεδο πιο βαθύ απο την άβυσσο του Ειρηνικού Ωκεανού . Εδω και τρία χρόνια τo hellenic sunrise 2 γράφει ότι οι τράπεζες και η χρεοκοπία τους θα αποτελέσουν την κύρια αιτία για την τουρκική εισβολή. Οι Γερμανοί και όλα τα σάπια όργανα τους και οικονομικοί θεσμοί -ΕΚΤ, SSM και άλλα τέτοια χαζά,δεν έχουν κεφάλαια για να στηρίζουν τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες εάν αφεθούν να χρεοκοπήσουν θα συμπαρασύρουν το ΕΥΡΩ . Οι Γερμανοί ως τελευταία καταφυγή ισχυρίζονται ότι εάν αφεθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ελεύθεροι τότε οι τράπεζες θα ισοφαρίσουν την ζημιά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κάτι το οποίο είναι μπούρδα γαλαξιακού μεγέθους διότι α. όσοι πλειστηριασμοί και να γίνουν δεν υπάρχει χρόνος και β. τα ακίνητα τελικά τα αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες και τα εντάσσουν στα περιουσιακά τους στοιχεία αλλά στην ουσία μετρητά όχι μόνο μπαίνουν στα ταμεία τους αλλά σπαταλώνται και μάλιστα για μια επένδυση ενός ακινήτου το οποίο δεν αποδίδει τίποτα.

Παράλληλα οι Γερμανοί μέσω ΕΚΤ πρέπει να εξηγούν στους διεθνείς μεγαλοεπενδυτές γιατί τυπώνουν ΕΥΡΩ αβέρτα-κουβέρτα για να το δίνουν στα ελληνικά ΑΤΜ μιας και δεν υπάρχει σάλιο για τις καθημερινές συναλλαγές. Το ΕΥΡΩ είναι ένα αεριτζίδικο νόμισμα του οποίου η σκληρότητα εξασφαλίζεται όχι μέσω της παραγωγής και της αξίας του παραγόμενου βιομηχανικού και πρωτογενούς προϊόντος αλλά μέσω αεριτζίδικων τεχνοοικονομικών κανόνων των μηδενικών ελλειμμάτων και της περιορισμένης κυκλοφορίας . Εάν η ΕΚΤ τυπώνει σεντόνια με 50άρικα για την Ελλάδα τότε οι μεγαλοεπενδυτές θα εγκαταλείψουν το ΕΥΡΩ και θα στραφούν στο δολάριο.

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να ασχολείται μόνο με την δουλειά του εφόσον δουλειές δεν υπάρχουν και δεν μπορεί επίσης να ασχολείται αμέριμνος με την οικογένεια του εφόσον είναι αδύνατον να κάνει οικογένεια.Στην Ελλάδα ο μέσος πολίτης πρέπει να είναι ταυτόχρονα διεθνολόγος, εργατολόγος, οικονομολόγος, στρατηγός, γιατρός, δικηγόρος, για να καταλαβαίνει τι τρέχει γύρω εφόσον το ΄΄κράτος΄΄ του στήνει τόσες πολλές παγίδες που είναι αδύνατον να παραστήσει τον πολίτη που απλά κάνει χρήση των καρπών της φορολογίας του. Την ίδια στιγμή πρέπει να είναι και άνεργος. Όσοι δραπέτευσαν στο εξωτερικό δεν επιστρέφουν διότι εκτός απο εργασία έχουν βρει και την ησυχία τους και μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους και να ασχολούνται με την οικογένεια τους χωρίς να είναι αναγκασμένοι να ασχολούνται με το τι συμβαίνει γύρω τους σε βαθμός εξουθενωτικό εφόσον αυτό είναι δουλειά που εκτελούν καλά οι ελίτ .Συνεχίζουμε .

Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να δώσουν φράγκο για την κάλυψη των κενών των τραπεζών τον Μάιο. Οι πλειστηριασμοί ακόμα και εάν απελευθερωθούν πλήρως δεν πρόκειται να βοηθήσουν.

Οι τράπεζες θα πρέπει να κάνουν κούρεμα καταθέσεων το οποίο μπορεί γι α τους απλούς ιδιώτες να σημαίνει μια μείωση της περιουσίας τους , για τις επιχειρήσεις ωστόσο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Εάν κουρευτούν οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων τότε αυτές δεν μπορούν να πληρώσουν προμηθευτές, δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές, δεν πληρώνουν εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικά τώρα με τα capital control όλες οι συναλαγές γίνονται με εμβάσματα και δεν υπάρχει μετρητό ή όπου υπάρχει δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί .

Η μόνη λύση που μένει για τους Γερμανούς είναι να αμολήσουν την Τουρκία εναντίον μας και να ρίξουν την ευθύνη για την χρεοκοπία των τραπεζών στην τουρκική εισβολή.

Όποιος διαβάζει το hellenic sunrise 2γνωρίζει ήδη ότι Τουρκία και Γερμανία είναι σύμμαχοι απο το 1908 και μετά. Ο Κεμάλ και το κίνημα των Νεότουρκων είναι ιδεολογικό παιδί του γερμανικού εθνικισμού του μεσοπολέμου.Οι γενοκτονίες Αρμενίων και Ελλήνων έγιναν με την καθοδήγηση των Γερμανών. Ο πόλεμος στην Συρία έγινε με την σύμπραξη Γερμανίας-Κατάρ-ΗΠΑ-Τουρκίας, το ίδιο και το Ισλαμικό Κράτος.

Τουρκία-Γερμανία-Ρωσία έχουν κοινά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούνται με την εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Η Ρωσική οικονομία είναι πάντοτε και απόλυτα εξαρτημένη απο τις εξαγωγές αερίου και πετρελαίου. Η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ διαλύθηκε όταν από τα μέσα της δεκαετίας του 80 οι τιμές του πετρελαίου κυριολεκτικά κατέρρευσαν κάτι που ποτέ δεν ξεπέρασε και που οδήγησε μέσα σε έξι χρόνια στην πτώση του σοβιετικού καθεστώτος.Όταν ο Πούτιν ανέλαβε την εξουσία το 2000 η ρωσική οικονομία, η κοινωνία και η άμυνα βρίσκονταν σε αποσύνθεση. Ο κ.Πούτιν ωστόσο στάθηκε τυχερός στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν οι τιμές των υδρογονανθράκων ανέβηκαν και πάλι και έτσι μπόρεσε να αρχίσει μια προσπάθεια επαναεξοπλισμού. Η Ρωσία στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της κατά την περίοδο 1989-2000, την περίοδο που ακολούθησε την διάλυση της ΕΣΣΔ μέχρι την έλευση Πούτιν, κατά την οποία το ΔΝΤ δεν αναμείχθηκε στην ρωσική προσπάθεια ανοικοδόμησης όπως έκανε σε άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και αυτό γιατί η διαφθορά ήταν τόσο έντονη που οι ΗΠΑ δεν τολμούσαν ούτε με το σχήμα του ΔΝΤ να εμπλακούν στην Ρωσία. Με άλλα λόγια όλη η μετασιοσιαλιστική μαφία που ξεπούλησε τα πάντα φόβισε το ΔΝΤ το οποίο δεν ενεπλάκη με την ζέση και μίσος που έκανε σε Βουλγαρία και άλλες ΄΄σοβιετίες΄΄.


Ο Πούτιν όταν ανέλαβε δεν είχε αντιδυτική στάση όπως σήμερα αλλά το αντίθετο.Ο Πούτιν έκανε πολλά ανοίγματα προς τις ΗΠΑ όπως πχ την παροχή κάθε διαθέσιμης πληροφορίας για το Αφγανιστάν που χρειάζονταν οι ΗΠΑ από το 2001 όταν εισέβαλαν σε αυτό. Η Ρωσία είχε εισβάλει το 1979 στο Αφγανιστάν και κατά την εννεαετή εμπλοκή της εκεί είχε συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες για την χώρα τις οποίες ο Πούτιν προσέφερε στις ΗΠΑ. Επίσης έκλεισε μια ναυτική ρωσική βάση στο Βιετνάμ και μια στην Κούβα σε ένδειξη καλής θέλησης.Οι Αμερικάνοι ως πάντοτε κοντόφθαλμοι, απέρριψαν τις Προσφορές του Πούτιν θεωρώντας την Ρωσία ως ένα γελοίο γεωπολιτικό μέγεθος το οποίο αντιμετώπιζαν με θυμηδία.Σε αυτό βοήθησε και ο προκάτοχος του Πούτιν, ο Γιέλτσιν, ο οποίος επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και παρέμεινε μεθυσμένος σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης με τον Κλίντον να ΄΄τον γλεντάει ΄΄ κανονικά. Κανείς δεν έδινε σημασία στην Ρωσία, ΟΤΕ καν δανεικά δεν της έδιναν.

Με την άνοδο των τιμών των υδρογονανθράκων στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ο Πούτιν έχοντας πλέον καταλάβει ότι η δύση έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη στην Ρωσία και ότι το ΝΑΤΟ τον περικυκλώνει αρχίζει να επαναεξοπλιζει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και μάλιστα τολμά να εισβάλει το 2008 στην Γεωργία προς υποστήριξη των αυτονομιστών της Οσετίας. Παράλληλα αποπληρώνει τα χρέη της χώρας και τολμά την ρήξη με την ρωσική επιχειρηματική ελίτ απότοκο της εποχής 1989-2000. Το 2014 ο Πούτιν εξαναγκάζεται σε εισβολή στην Κριμαία και η δύση διαπιστώνει με έκπληξη ότι ο ρωσικός στρατός είναι αγνώριστος.

Ολα αυτά τα λέμε για να καταλάβετε ότι ο κ.Πούτιν δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει στην δύση και ΗΠΑ να αφαιρέσουν το ενεργειακό μονοπώλιο της στην Ευρώπη διότι απο αυτές τις εξαγωγές αερίου εξαρτάται όχι μόνο η Ρωσία, το κράτος, ο στρατός της αλλά και ο ίδιος ο Πούτιν εφόσον έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς στο εσωτερικό του που προέρχονται απο τους δυσαρεστημένους Ρώσους βιομηχάνους τόσο γιατί είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν εντατικά για τον επανεξοπλισμό των Ε.Δ όσο και λόγω των κυρώσεων απο την δύση που υφίστανται λόγω της εισβολής στην Κριμαία .

Εάν η Ελλάδα και Κύπρος αξιοποιήσουν τα τεράστια κοιτάσματα τους τότε η Ρωσία και ο Πούτιν θα αποδυναμωθούν. Η Ρωσία δεν έχει καταφέρει ακόμα να δημιουργήσει μια οικονομία που να βασίζεται και να παράγει τίποτα άλλο ως εξαγώγιμο προϊόν παρά μόνο τους υδρογονάνθρακες της, όπως ακριβώς η Σαουδική Αραβία. Τα όποια πολυδιαφημισμένα συμβόλαια και συμφωνίες για εξαγωγές αερίου στην Κίνα είναι αληθινά μεν αλλά οι Κινέζοι έχουν κλείσει συμβόλαια με τιμές 30% κάτω απο αυτές που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι.


Ο κ. Πούτιν θέλει μόνο το ρωσικό αέριο να ρέει προς την Ευρώπη γιαυτό και έχει κατασκευάσει τον TURKISH STREAM στα βόρεια της Τουρκίας με προοπτική να τον περάσει στην Ευρώπη .Ωστόσο θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι Έλληνες δεν θα εκμεταλλευτούν ποτέ τα κοιτάσματα τους, ή μάλλον καλύτερα, να μην τα εξορυξουν χωρίς ρωσικό πατρονάρισμα.

Γιαυτό και έχει συνάψει συμμαχία με τον Ερντογάν. Εκτός από την εξασφάλιση της διέλευσης απο τα στενά του Βοσπόρου ο κ.Πούτιν με την συμμαχία του μ την Τουρκία θέλει να ελέγχει και να κατευθύνει τον νευρικό κ. Ερντογάν για πιέζει και να συμπιέζει κάθε ελληνική φιλοδοξία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Γιαυτό και ο κ.Πούτιν θα ήταν ευτυχισμένος εάν ποτέ η Τουρκία κατ εντολήν της Γερμανίας θα προέβαινε σε ένα βαρύ θερμό επεισόδιο εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ας είναι ακόμα και εισβολή.


Όσο για τον κ.Ερντογάν τα αίτια για τα οποία θα ήταν ευτυχής με μια εισβολή στην Ελλάδα είναι παρόμοια με αυτά του Πούτιν . Ο Ερντογάν όπως και ο Πούτιν όταν ανέλαβε την Τουρκία το 2003 παρέλαβε οικονομικό χάος .Η Τουρκία βρίσκονταν σε οικονομική κρίση η οποία αποτελούσε το αποκορύφωμα μιας 30χρονης πορείας άστοχων οικονομικών πολιτικών των κεμαλικών . Το ΔΝΤ είχε επιβάλει τα γνωστά στυγνά οικονομικά μέτρα στην Τουρκία, ο πληθυσμός υπέφερε και ο Ερντογάν είχε παραλάβει το χάος. Οι Τούρκοι ψήφισαν Ερντογάν όχι για το ΄΄πολιτκό ισλάμ΄΄ που πρεσβεύει αλλά για τις υποσχέσεις του για οικονομική ανάκαμψη .

Ο Ερντογάν με την βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ το 2013 ξεχρέωσε τα δάνεια της χώρας και βγήκε θριαμβευτικά απο την επιτήρηση του ΔΝΤ. Ενώ τον Πούτιν βοήθησε η άνοδος των τιμών πετρελαίου και αερίου, τον Ερντογάν βοήθησε η βοήθεια απτό Κατάρ και Σαουδική Αραβία , χώρες που βλέπουν με καλό μάτι την προσπάθεια του Ερντογάν για σουνιτική θεοκρατία. Ο Ερντογάν έχει κι αυτός πολλούς και ισχυρούς εχθρούς που προέρχονται απο το κεμαλικό κατεστημένο στον στρατό και την δικαιοσύνη και στην κεμαλική επιχειρηματική ελίτ.Ο Ερντογάν προάγει τους επιχειρηματίες της Ανατολίας οι οποίοι έχουν εισαγάγει στο επιχειρηματικό και παραγωγικό μοντέλο την θρησκευτική ηθική και δεοντολογία του πολιτικού ισλάμ.Οι επιχειρηματίες αυτοί βρίσκονται σε σύγκρουση με αυτούς των δυτικών επαρχιών που αποτελούν την αστική ελίτ που δημιουργήθηκε απο τα σπλάχνα του κεμαλικού στρατού και μετά τον διωγμό των Ελλήνων το 1922-24.

Ο Ερντογάν αρχικά προσπάθησε να κάνει άνοιγμα στην Ε,Ε.(όπως και ο Πούτιν στις ΗΠΑ στα πρώτα χρόνια του) με προστάτη την Γερμανία αλλά και κυρίως των αντιδράσεων της Γαλλίας η προσπάθεια δεν έχει αποδώσει ακόμα .

Ο Ερντογάν δεν μπορεί να παραμείνει ηγέτης, δεν μπορεί να επιβιώσει των σκανδάλων πολλών δις και των εγκλημάτων πολέμου με το Ισλαμικό Κράτος εάν επιτρέψει τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα τους με την Τουρκία θεατή.

Στην σημερινή συγκυρία που οι ευρωπαϊκές χώρες ούτε που διανοούνται να εμπλέξουν τις Ε.Δ τους σε συμβατικό πόλεμο εναντίον οποιαδήποτε εχθρού και αποσύρουν με προθυμία και δουλικότητα τα πλωτά γεωτρύπανα τους απο την κυπριακή ΑΟΖ, σε αυτή την συγκυρία ο Ερντογάν αισθάνεται έτοιμος για όλα .

Οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες με την Κίνα και την αντιμετώπιση της και θεωρούν την Ευρώπη, Μ.Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο ως τα μετόπισθεν τα οποία σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Κίνα θα πρέπει να είναι σταθεροποιημένα, υπό όσο το δυνατόν ενιαία στρατιωτική διοίκηση και με αυτάρκεια σε ενέργεια που μόνο με τα κοιτάσματα του Αιγαίου και Κύπρου θα εξασφαλισθεί, ανεξάρτητα από το εάν θα ανήκουν σε Έλληνες ή Τούρκους.

Οι Γερμανοί θέλουν την Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα για να καλυφθεί η χρεοκοπία την τραπεζών.

Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Έχει πλάκα να ακούς τους προφητειόπληκτους Έλληνες να ισχυρίζονται με πάθος ότι η Ρωσία που είναι σύμμαχος του Ερντογάν ότι τελικά θα εισβάλει στην Τουρκία και να αρνούνται την πιθανότητα η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα όταν μάλιστα το δηλώνει ο ίδιος ο κ.Ερντογάν.

Είναι σαν το ανέκδοτο που ο Κίτσος και η Γκόλφω ήταν εραστές. Μια μέρα η Γκόλφω εκεί που έπλενε τα ρούχα στο ποτάμι βλέπει τον Κίτσο, τον εραστή της , να περνάει βιαστικός ΄΄Που πας Κιτσο μ΄΄΄ τον ρωτάει και ο Κίτσος απαντά ΄΄Πάω να αρμέξω και μετά θα έρθω να σε πηδ@ξω ΄΄ Τότε η Γκόλφω απαντά με πονηρό χαμόγελο ΄΄ Ααααα.. το κατάλαβα το υπονούμενο''

Που είναι το αστείο ; μα στην αδυναμία της Γκόλφω να καταλάβει ότι δεν υπάρχει υπονοούμενο...

Αναδημοσίευση από: hellenicsunrise2.blogspot.gr

http://www.freepen.gr/2018/03/blog-post_56.html
https://kyklwpas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_144.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια