Τα πολύτιμα συστατικά του βερίκοκου για την υγεία των ματιών - Βάλτε τα στο ανοιξιάτικο καλάθι σας


Το βερίκοκο είναι ένα αγαπημένο ανοιξιάτικο φρούτο, που συνδυάζει νοστιμιά και ευκολία στην κατανάλωση εντός και εκτός σπιτιού. Ταυτόχρονα, προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που προστατεύουν την υγεία των ματιών.Σε αυτά, περιλαμβάνονται το β-καροτένιο, ένα καροτενοειδές που μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα των ματιών, καθώς και για το σχηματισμό της ροδοψίνης, που εμπλέκεται στη νυχτερινή όραση.

Επιπλέον, τα βερίκοκα περιέχουν βιταμίνη C, που εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση κι έχει συσχετισθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη και επιβράδυνση της εκφύλισης ωχράς κηλίδας, που σχετίζεται με την ηλικία. Τέλος, διαθέτει σημαντική ποσότητα λουτεΐνης, συστατικού που προστατεύει τον αμφιβληστροειδή από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Συνεπώς, βάλτε τα βερίκοκα στο ανοιξιάτικο καλάθι σας και απολαύστε ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο με σημαντικά οφέλη για την υγεία και ειδικότερα την όρασή σας.
neadiatrofis.gr

Το διαβάσαμε από το: Τα πολύτιμα συστατικά του βερίκοκου για την υγεία των ματιών - Βάλτε τα στο ανοιξιάτικο καλάθι σας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/05/blog-post_524.html#ixzz4gCwAaZUj

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν…