Α Π Α Τ Η ! ΚΟΛΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ !! Έτσι βοηθάνε οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ την Ελλάδα !!!



ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ… ΑΤΙΜΗ ΦΑΡΑ… ΤΟΥΣ ΣΩΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΙΝΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…



Kαταβολή μετρητών με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 288.000.000 δολαρίων, αλλά και εκχώρηση μετοχών στις τράπεζες προβλέπει -μεταξύ άλλων- το σχέδιο αναδιάρθρωσης – σωτηρίας της ναυτιλιακής εταιρίας Ocean Rig του Ελληνα μεγαλοεφοπλιστή Γ. Οικονόμου.
Οι φουρτούνες είναι μεγάλες για τον Οικονόμου, ο οποίος στις 30 Μαρτίου κοινοποίησε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έγγραφο με το οποίο ζητεί προστασία από τους πιστωτές του (άρθρο 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ) για την εταιρία του. Δύο μέρες νωρίτερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία», η Ocean Rig, η οποία έχει έδρα στα Νησιά Κέιμαν, ανακοίνωσε προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές Αρχές της Νέας Υόρκης ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση του 72% των δανείων της.
Ποσά
Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, ποσό ύψους 3,069 δισ. δολαρίων από το συνολικό χρέος της Ocean Rig πρόκειται να ανταλλαχθεί με νέες κοινές μετοχές της εταιρίας, 288.000.000 δολάρια θα καταβληθούν μετρητά, ενώ υπάρχει και ένα ποσό 450.000.000 δολαρίων εξασφαλισμένου χρέους.
Στη λίστα της Vessels Value τους τελευταίους 12 μήνες η αξία του στόλου της Ocean Rig έχει υποχωρήσει κατά 40%, ενώ ο στόλος (συνδυασμός των υπαρχόντων πλοίων και των νεότευκτων) αποτιμάται στα 2,80 δισ. δολάρια, δηλαδή, τα δάνεια υπερβαίνουν κατά πολύ την αξία του στόλου της εταιρίας του Γ. Οικονόμου.

Η Ocean Rig, που δραστηριοποιείται στα πλοία γεωτρύπανα, ειδικά για τα μεγάλα θαλάσσια βάθη, έχει πληγεί από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, που περιόρισε δραστικά τις επενδυτικές δαπάνες των πετρελαϊκών εταιριών. Οι μειωμένες δαπάνες οδήγησαν σε ακύρωση σχεδίων για δαπανηρές επενδύσεις σε μεγάλα βάθη, οι οποίες δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμες σε περιβάλλον χαμηλών τιμών του πετρελαίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση των επενδυτών κι ενώ ήταν γνωστός στην αγορά ο κίνδυνος «θαλασσοταραχής» της Ocean Rig, έδωσε το 2015 μέρισμα 0,19 δολαρίων, που έμελλε να είναι το τελευταίο…
https://kentripotideas.blogspot.gr/2017/04/blog-post_84.html?spref=fb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια