ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DEPUY...ΑΛΛΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!







ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

Προκάλεσαν ζημιά 2.000.000 ευρώ στο Δημόσιο, πήραν μίζες ύψους 1.500.000 ευρώ...πλήρωσαν 10.000-15.000 ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι !!!







Βαριές ποινές για τις μίζες της DePuy επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις καθηγητές ιατρικής του ΑΠΘ. Οι τρεις πανεπιστημιακοί ορθοπαιδικοί γιατροί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 11 ως 14 ετών, με το δικαστήριο να αποφασίζει παράλληλα τη δέσμευση της περιουσίας τους σε ύψος ανάλογο με το ποσό της δωροληψίας για την οποία τους καταδίκασε, δηλαδή το 1,5 εκατομ ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ, που αποκάλυψε καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνταν από την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εισέπρατταν μίζες και άλλες παροχές (ταξίδια, γεύματα κ.ά.) από την DePuy, θυγατρική της Johnson & Johnson για την χρήση ορθοπαιδικών υλικών της εταιρείας, τα οποία στη συνέχεια «ξέπλεναν» με την αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, με γονικές παροχές κ.ά.

Το βούλευμα προσδιορίζει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ το συνολικό ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν οι τρεις πανεπιστημιακοί και στα 2 εκατομμύρια ευρώ τη ζημιά που προκάλεσαν στα δημόσια νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Γ.Γεννηματάς» και «Γ.Παπανικολάου», στα οποία υπηρετούσαν την περίοδο του σκανδάλου (2000-2006).

Η διερεύνηση του σκανδάλου DePuy ξεκίνησε έπειτα από τις αποκαλύψεις στελέχους της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο τα προϊόντα πωλούνταν στην Ελλάδα υπερτιμολογημένα κατά 35%, με ποσοστό 20% να εισπράττεται από τους συνεργαζόμενους γιατρούς. Στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας εκκρεμούν οι δίκες πολλών άλλων γιατρών, που συνδέονται με το ίδιο σκάνδαλο.

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για αθώωση των κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών, οι τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί καταδικάστηκαν –σε κάθειρξη 14 ετών ο ένας και 11 ετών οι άλλοι δύο- για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση. Αναγνώρισε και στους τρεις το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και δέχτηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ως 15.000 ευρώ.

Και οι τρεις στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο από την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.


πηγη: ethnos.gr


ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DEPUY...ΑΛΛΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/03/depuy.html#ixzz4coG7s3je

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια