Γερμανική κωλοτούμπα: Το Βερολίνο επιτρέπει παρουσία Τούρκων πολιτικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις






O εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ διαβεβαίωσε πως το Βερολίνο δεν πρόκειται να απαγορεύσει την παρουσία Τούρκων πολιτικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις στη Γερμανία,
υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μεταφέρονται εσωτουρκικές αντιπαραθέσεις και ότι θα υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση για το ποιος σκοπεύει να έρθει στη Γερμανία.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ ήδη έχει σταλεί από την Άγκυρα ένας κατάλογος ονομάτων βουλευτών και υπουργών που θα συμμετέχουν το επόμενο διάστημα σε προεκλογικές εκδηλώσεις για το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Σε αυτή τη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Tούρκου προέδρου Ερντογάν.

Σέφερ και Ζάιμπερτ προσπαθούν να αποκλιμακώσουν την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία.

Πάντως, οι εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών τις τελευταίες ημέρες πληρούν σύμφωνα με τον Σέφερ τα κριτήρια που θέτει η γερμανική κυβέρνηση.

Όπως διαβεβαίωσε στη συνέχεια, αν και δεν έχει παρθεί ακόμη η οριστική απόφαση, το Βερολίνο δεν έχει σκοπό να απαγορεύσει να στηθούν κάλπες στη Γερμανία για τη συμμετοχή των Τούρκων υπηκόων στο δημοψήφισμα της 16 Απριλίου.
http://www.tribune.gr/world/news/article/339475/germaniki-kolotoumpa-verolino-epitrepi-parousia-tourkon-politikon-se-proeklogikes-ekdilosis.html
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια