ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

 


 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΒΔΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
Γράφει ο Σπύρος Λαβδιώτης
Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα που ετέθησαν και να προτείνω τα βασικά βήματα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα.
Κατ’ αρχάς οφείλω να υπενθυμίσω στους αναγνώστες του άρθρου « Αλήθειες και Μύθοι για την Έξοδο από το Ευρώ», ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που να παραλληλίζει το θεσμό μιας Κοινής Αγοράς [ Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)] με ένα ενιαίο συμβολικό νόμισμα ( fiat currency) που το εκδίδει μια υπερεθνική τράπεζα [Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)], με έδρα τη Φρανκφούρτη, αντί τις Βρυξέλλες, από την ίδρυση της Τράπεζας της Αγγλίας (1694) (ΤτΑ).
Γι αυτό, μια ενδεχομένη έξοδος από το ευρώ δεν μπορεί να συγκριθεί μ’ αυτήν της Ισλανδίας ή της Αργεντινής ή οποιας άλλης εξόδου χώρας από νομισματική ένωση.
Όπως μετά την εγκαθίδρυση του χρυσού κανόνα από την Αγγλία – η Ελλάδα χρεοκόπησε πρώτη φορά το 1827- πριν την σύσταση του ελληνικού κράτους (1830)- και εν συνεχεία χρεοκόπησε επισήμως άλλες τρεις φορές (1843, 1893, 1932), ενώ η θαλασσοκράτειρα Αγγλία κυριάρχησε παγκοσμίως• κατ’ τον ίδιο τρόπο η Συνθήκη του Μάαστριχτ με πρότυπο τον χρυσό κανόνα, εκχώρησε τον αποκλειστικό έλεγχο του νομίσματος και της νομισματικής πολιτικής στην ΕΚΤ, και κυριάρχησε η Γερμανία επί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ιδίως των αδύναμων μελών του νότου.
Τώρα, η σημερινή οδυνηρή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, που καθιστά αναγκαία την συνθήκη ανάκτησης της νομισματικής κυριαρχίας οφείλεται σε δύο κύριους λόγους: α ) το κολοσσιαίο χρέος που επωμίσθηκε να κουβαλά στην πλάτη του ο έλληνας φορολογούμενος που είναι κατεξοχήν τραπεζικό χρέος και προέρχεται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες κι όχι μόνο από τις ‘ελληνικές’ (δεν είναι καν ελληνικές).
Ο λόγος, το επαχθές αυτό χρέος ‘βαπτίστηκε’ δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδος και επειδή δεν υπάρχει τραπεζική ένωση, δηλαδή ένα κοινό ταμείο να απορροφήσει τις ζημιές των τραπεζών μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, τις επωμίζεται το κράτος-μέλος που εδρεύουν οι τράπεζες!
Ως αποτέλεσμα, οι έλληνες φορολογούμενοι και οι μέλλουσες γενεές, δεν κουβαλούν στην πλάτη τους, προς το παρόν, μέχρι το 2060, τη δημοσιονομική κραιπάλη των κυβερνήσεων που ανέρχεται στα περίπου € 70 δις, αλλά το τρομερό ποσό των € 240+ δις των τραπεζών του Ευρωσυστήματος. Το χρέος όμως δεν είναι μόνο αυτό, ούτε το δημόσιο χρέος που ανακοινώθηκε χθες από τον ΟΔΔΗΧ, ότι το εξωτερικό δημόσιο χρέος ανήλθε στα € 326.3 δις (31/12/2016).
Αυτοί είναι οι εθνικοί λογαριασμοί. Πρέπει να συμπεριληφθούν και τα χρέη του ELA ( Emergency Liquidity Assistance), ο λογαριασμός που κρατεί η Τράπεζα της Ελλάδος, και αυτά ανέρχονται στα € 72 δις, επίσης τα μη εκκαθαρισμένα ποσά στο Target 2 ( διατραπεζικό σύστημα εκκαθάρισης πληρωμών του Ευρωσυστήματος, που περιλαμβάνει και τις τράπεζες της ΕΕ.
Το μαρτύριο της Σισύφειας προσπάθειας της Ελλάδας δεν σταματάει όμως εδώ, διότι μέχρι το 2030, οφείλει να πληρώσει, επιπρόσθετα άλλα € 322 δις! Σωστά το βλέπετε δεν έχετε υποστεί (cognitive dissonance). Εκ των οποίων € 162 δις για χρεολυσία και € 160 δις για τόκους, υπό μορφή ευρωπαϊκής αλληλεγγύης! ( Μπορείτε ελεύθερα να ελέγξετε τους αριθμούς).
Και συν τοις άλλοις, ο ελληνικός λαός, ναι έφταιξε, για την ξυπασιά των Μερσεντές και Πόρσε Καγιέν, τη διαφθορά και πολλαπλές συντάξεις. Αλλά να τεθεί στην κλίνη του Προκρούστη, με τα άκριτα μέτρα λιτότητας, αυτός, τα παιδιά του και τα παιδιά των παιδιών του, για χάρη των τραπεζιτών, που τώρα ζητούν «γη και ύδωρ» με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας;
Τα ανωτέρω ως προοίμιο για την αναγκαιότητα εξόδου από το ευρώ, έχοντας υπ’ όψιν, ότι το ΑΕΠ(GDP) της Ελλάδος κατέρρευσε στα € 175 δις (2016) ήτοι μια κατακλυσμιαία πτώση 28%( €243 δις το 2008) μεγαλύτερη και σε χρόνο και μέγεθος από την κρίση των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1930, της ονομασθείσης Great Depression.
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Κλείνοντας, παραθέτω τα βήματα υιοθέτησης εθνικού νομίσματος, της δραχμής. Υπάρχει μια θεμελιώδης υπόθεση «Πολιτική Βούληση» τουτέστιν, η πολιτική ηγεσία τόπου θέτει το κοινό συμφέρον,τη σωτηρία της Ελλάδος, υπεράνω του προσωπικού συμφέροντος, υπό αυτήν την προϋπόθεση τα βήματα έχουν ως ακολούθως:
1-Tο Υπουργικό Συμβούλιο ενεργοποιεί το άρθρο 44 του Συντάγματος, ( δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής), κηρύττει τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης και την εξουσία αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
2-Κηρύττεται προσωρινή στάση πληρωμών (moratorium) προς τους διεθνείς δανειστές – μια περίοδος έξι μηνών. Η χώρα διατηρεί το ευρώ ως νόμισμα ( δηλαδή η πτώχευση γίνεται μέσα στο ευρώ) και παραμένει μέσα στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια του moratorium.
Δεν μπορούν να μας βγάλουν εκτός, διότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο εξόδου ενός κράτους- μέλους από τη ζώνη του ευρώ. Ταυτόχρονα διατηρούνται οι έλεγχοι κεφαλαίων (capital controls)• γίνονται πιο αυστηροί για να αποφευχθεί η έξοδος πολύτιμων κεφαλαίων στο εξωτερικό.
3-Ταυτόχρονα όλες οι τράπεζες τίθενται σε αναγκαστική αργία (bank holiday) και εθνικοποιείται η ανώνυμος εταιρία με την επωνυμία Τράπεζα της Ελλάδος. Εξ άλλου, και η Τράπεζα της Αγγλίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας και του Καναδά είναι κρατικές.
Και ας μη ξεχνάμε τη ρήση του επί 21 χρόνια πρωθυπουργού του Καναδά, Mackenzie King « Άπαξ ένα έθνος εκχωρήσει την έκδοση του νομίσματος και τον έλεγχο της πίστωσης, δεν έχει σημασία ποιος θεσπίζει τους νόμους του κράτους. Η τοκογλυφία άπαξ και επικρατήσει θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος…( όπως ακριβώς συνέβη στην άμοιρη Ελλάδα μας) και εθνικοποίησε την Τράπεζα του Καναδά ( Bank of Canada) το 1938, και έκτοτε παραμένει πλήρως κρατική.
4-Απο-νομιμοποίση όλων των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά παράβαση του Συντάγματος. Άμεση διενέργεια λογιστικού ελέγχου με την επικουρία διεθνούς κλιμακίου για τον καθορισμό του νόμιμου, επαχθούς και παράνομου δημοσίου χρέους.
5-Δεν απαιτείται να γίνει καμία αλλαγή στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, οι λογαριασμοί παραμένουν σε ευρώ και η Νέα Δραχμή (ΝΔρχ) εισάγεται με συναλλαγματική ισοτιμία 1 ΝΔρχ= 1 Ευρώ. Τα υπάρχοντα τραπεζογραμμάτια ευρώ σταμπάρονται με ένδειξη την Νέα Δραχμή. Τα ΑΤΜς λειτουργούν όπως έχει, όταν όμως κάποιος κάνει ανάληψη παίρνει στα χέρια του Νέες Δραχμές.
6- Οι χρεοκοπημένες τράπεζες ανακεφαλοποιούνται με τις Νέες Δραχμές και οι ζημίες τους καλύπτονται από το κράτος, και δεν μεταβιβάζονται στους πολίτες.
7-Τίθεται πάγωμα μισθών και τιμών για ένα διάστημα τριών μηνών (αυτό έκανε και ο Νίξον, όταν τον Αύγουστο του 1971 αποδέσμευσε το δολάριο από τον χρυσό).
8-Τώρα ξεκινάει η πραγματική διαπραγμάτευση με τους δανειστές εταίρους για την απομείωση και διαγραφή του χρέους. Η χώρα είναι σε ισχυρή διαπραγματευτική θέση, κρατάει στα χέρια της μια «βόμβα» χρέους των διαστάσεων μεγαλυτέρων των € 500 δις. Ταυτόχρονα, ο προϋπολογισμός είναι ελαφρώς πλεονασματικός, το διεθνές ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών σχεδόν ισοσκελισμένο.
Κατά συνέπεια δεν θα πεινάσει ο λαός, οι εισαγωγές πληρώνονται με τις εξαγωγές, και περισσεύουν τα 6 δις που ως φόρο υποτελείας η χώρα έδινε ετησίως υπό μορφή τόκων στους δανειστές. Στο ερώτημα εάν υπάρξει υποτίμηση της ΝΔρχ, αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας κατά τη διάρκεια των 6 μηνών του moratorium. Η αρχική υποτίμηση θα είναι ευεργετική, αλλά όλα εξαρτώνται, από την έκβαση των διαπραγματεύσεων και την πίστη των ελλήνων στην αρετή και την εργασία.
9-Ψήφιση νόμου που καθορίζει ως νόμιμο χρήμα για την πληρωμή φόρων στην ελληνική επικράτεια μόνο την Νέα Δραχμή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκτά κύρος η ΝΔρχ και γίνεται αμέσως αποδεκτή ως μέσο συναλλαγών. Συνεπώς, και τρόφιμα θα έχουμε και φάρμακα θα έχουμε και πετρέλαια θα έχουμε.
Ήδη τα υπάρχοντα συναλλαγματικά διαθέσιμα ανέρχονται σε 5 δις ευρώ, κυρίως σε χρυσό, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, συν τα 6 δις ευρώ από τους τόκους που διακρατούμε. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν χρήματα και για τις αρχικές επενδύσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας!
Σπύρος Λαβδιώτης
oimos-athina

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Υπάρχουν κάποια σημεία που ο κύριος Λαβδιώτης δεν έχει αποτυπώσει δεόντως σωστά…
    Πρώτον να δεχτούμε για λόγους ευκολίας της συζήτησης ότι το νέο εθνικό νόμισμα θα λέγεται νέα δραχμή, (κακώς βέβαια σαν επιλογή ονόματος, αλλά είπαμε για ευκολία της συζήτησης).
    Δεύτερον η ΤτΕ δεν εθνικοποιείται… τούτο είναι πρακτικά και εθνικά παράλογο, υπάρχουν εγγενείς λόγοι που το απαγορεύουν. Αυτό που μπορεί όμως να γίνει είναι η ίδρυση νέας κεντρικής τράπεζας η οποία θα αναλάβει όλο το έργο που έχει σήμερα η ΤτΕ, και με τον τρόπο αυτό απογυμνώνεται και καθίσταται ανενεργή.
    Όλες οι άλλες συστημικές τράπεζες και βέβαια μπορούν να κρατικοποιηθούν εφόσον τα κεφάλαιά τους είναι από το κομπόδεμα του Έλληνα φορολογούμενου.
    Τρίτον το αποθεματικό σε Ευρώ είναι 50δις σε τρεχούμενο κεφάλαιο (χρήματα που έχουμε στις τσέπες μας) και 130δις σε αποθεματικά των συστημικών τραπεζών και της ΤτΕ. Έχουμε λοιπόν 180 δις για να κινηθούμε μέχρι την αναδόμηση της χώρας.
    Το πλέον όμως σημαντικότερο δεν είναι η μετάβαση ούτε και ο τρόπος ή το χρονολόγιο που θα ακολουθήσουμε, το σημαντικότερο είναι όλες οι Δομικές αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στην δημόσια διοίκηση και στην κυβερνητική διοίκηση. Επίσης είναι και η θεσμική δημιουργία του σώματος της Γερουσίας όπως και η δημιουργία του συνταγματικού δικαστηρίου.
    Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι το παρόν σύνταγμα δεν προβλέπει απολύτως τίποτε από όλα αυτά, έτσι λοιπόν χρειάζεται \να φτιαχτεί ένα νέο σύνταγμα από τον λαό για τον λαό, μέσα από το οποίο θα έχει την δυνατότητα το νέο κράτος να ΘΕΣΜΟΘΕΤΉΣΕΙ όλα όσα χρειάζεται για μία σωστή μετάβαση (αναδόμηση).

    Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για μία ομαλή μετάβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μετάβαση.
    19/2/2017 Λευτέρης Γκίνης
    Πολλά λέγονται για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.
    Πολλά από αυτά είναι σωστά αλλά καλύπτουν «μερικώς» την πραγματικότητα.
    Άλλοι πάλι μέσα στην πίεση και στην «βιάση» τους ξεχνούν βασικά πράγματα, και καταλήγουν δίχως να το θέλουν (ασυνείδητα) σε τρομακτικά λάθη, με αποτέλεσμα να γίνονται «φαιδροί».
    Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα βασικά, και τα οποία δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, επιβάλλεται να τα έχουμε στον νού μας όταν θέλουμε να πούμε κάτι για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.
    Η ουσία της μετάβασης δεν είναι η έκδοση ενός κάποιου νομίσματος, και αυτό είναι και το κακό της ιστορίας που το «δαγκώνουν» οι εχθροί της αλλαγής και το περιφέρουν αριστερά και δεξιά, γελοιοποιώντας και κοροϊδεύοντας.
    Ο βασικός πυλώνας της μετάβασης είναι η ριζική αλλαγή στην δημόσια και κυβερνητική διοίκηση, εκείνο δηλαδή που πρέπει να πραγματοποιηθεί είναι η παντελής διαγραφή της παρούσας διοικητικής μορφής της χώρας.
    Τούτο όμως δεν μπορεί να γίνει στο γόνατο αλλά και βέβαια δεν μπορεί καμία άλλη αλλαγή να γίνει με το «έτσι θέλω». Αν θέλουμε να λέμε ότι σεβόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία θα πρέπει και να μπορούμε να το αποδείξουμε.
    Πώς λοιπόν μπορεί να γίνει αυτό ?
    Μα μόνο μέσα από την συγγραφή ενός νέου συντάγματος για την Ελλάδα.
    Το παρόν σύνταγμα είναι απόρροια μιάς κακής αντιγραφής του Αμερικανικού συνταγματικού πλαισίου, μέσα από αυτό κόψαν, οι Βαυαροί, ότι δεν τους συνέφερε και το παρέδωσαν στους «τότε» άρχοντες για ψήφιση.
    Η ευθύνη τους μεγάλη, αλλά και τα χρόνια που πέρασαν δεν έδειξαν ότι οι «επόμενοι» άρχοντες είχαν την πρόθεση αλλαγής του κακώς τεθειμένου συντάγματος. Η πρακτική τους επικεντρώθηκε στις όποιες αλλαγές «του γονάτου» για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και μόνο.
    Με αυτό τον κακό τρόπο φτάσαμε στο «σήμερα», δηλαδή φτάσαμε στο «μη παρέκει». Μόνο με την συγγραφή ενός νέου συντάγματος το οποίο θα φτιαχτεί με ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΉ ΛΑΊΚΉ ΕΘΝΟΣΥΝΈΛΕΥΣΗ, τον μόνο πολιτικά και κοινωνικά ορθό τρόπο σύνταξης ενός συντάγματος.
    Αλλά ας δούμε τι είναι το σύνταγμα, και τι εννοεί για τον λαό η ύπαρξή του, και γιατί είναι τόσο σημαντικό.
    Πέρα από τις όποιες υψηλές θεωρίες των κατά καιρούς συνταγματολόγων και κάθε άλλων ...λόγων, η αλήθεια για τον απλό λαό είναι ότι το σύνταγμα είναι ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΌΣ ΧΆΡΤΗΣ για την λειτουργεία του κράτους ενός έθνους.
    Και γι’ αυτό τον λόγο ότι γράφεται εκεί θα πρέπει να είναι απόρροια εργασίας και ελέγχου των ίδιων των πολιτών του έθνους. Αυτών δηλαδή των ατόμων που έχουν την πρόθεση αλλά και την βούληση να είναι ενεργοί πολίτες μέσα στην κοινωνία τους.
    Ότι γραφτεί μέσα στο σύνταγμα ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΊ την εν συνεχεία εφαρμογή του. Από εκεί και μετά η συγκεκριμένη κοινωνία μπορεί να πορευθεί όπως αυτή αποφάσισε και να μην δέχεται καμία απολύτως παρεμβολή από «εξωθερμικούς» παράγοντες.
    Για τον λόγο αυτό ακριβώς δημιουργείτε και θεσμοθετείτε το σώμα της Γερουσίας, για να έχει το δικαίωμα πρόσβασης στο κέντρο των αποφάσεων ο ίδιος ο λαός. Αφού η συμμετοχή των μελών του γίνεται από τους Δήμους της χώρας μέσα από ένα ειδικό σύστημα κλήρωσης, και η θητεία τους δεν μπορεί να είναι μικρότερη από ένα έτος ή μεγαλύτερη από 18 μήνες.
    Αυτά λοιπόν δεν θέλουν οι ψεύτες Ευρωλάγνοι να συμβούν. Διότι θα τους χαλάσει την «μάσα» και την ρεμούλα.
    ΕΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΆ ΤΙ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συζήτηση για ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ λοιπόν καλά κρατεί.
    Κάποιοι που θέλουν να στηρίζονται στην λογική βλέπουν την είσοδό του ως λύση, κάποιοι άλλοι που δεν μπορούν να λειτουργήσουν εντός των πλαισίων της λογικής
    Αρνούνται να κατανοήσουν την αξία της μεταφοράς της οικονομίας μας από "ανοικτή" σε "κλειστή"
    Τουλάχιστον για μία συγκεκριμένη περίοδο αναδόμησης της Ελλάδας θα πρέπει να μάθουμε και να συνηθίσουμε να λειτουργούμε στα όρια που καθορίζονται από μία "κλειστή" οικονομία.

    Κάτω λοιπόν από αυτό το πρίσμα θα ήθελα να επισημάνω ότι
    Η μετάβαση (από το ένα μοντέλο στο άλλο) δεν είναι κάτι αστείο ούτε κάτι εύκολο, αλλά και δεν είναι περίπατος στο πάρκο
    Είναι ένας απόλυτα αναγκαίος αλλά δύσκολος δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε.
    Δεν έχει δάνεια, δεν έχει χρέη, έχει όμως αγώνα και επιμονή στον δρόμο της ορθής αναδόμησης της Ελλάδας (διότι τελικά αυτό είναι και το ζητούμενο) εφόσον μετά από τόσα χρόνια απόλυτης καταστροφής φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε χρήματα να δώσουμε συντάξεις και επιδόματα και φάρμακα στα φτωχά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.

    Χρειάζονται πολλά να γίνουν πρίν την έκδοση εθνικού νομίσματος.

    Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα την κατάλληλη υποδομή για να πραγματοποιήσει ανάπτυξη μέσα στα όρια μιάς κλειστής οικονομίας.
    Για τον λόγο αυτό θα πρέπει πρίν από όλα να γίνουν κάποιες ΑΝΑΓΚΑΊΕΣ αλλαγές και μάλιστα πολύ γρήγορα.

    ============
    Το ταχύτερο δυνατόν.
    Ανάληψη εξουσίας (με κάθε πρόσφορο μέσον) από πατριωτικής υφής και οργάνωσης πολιτική οργάνωση.
    -Συντακτική εθνοσυνέλευση. Άμεσα
    -Συγγραφή (δημιουργία) νέου συντάγματος. Αμεσότατα.
    -Θεσμοθετημένη δημιουργία Νέας Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας.
    -Θεσμοθετημένη δημιουργία Συνταγματικού δικαστηρίου, με διευρυμένη ισχύ των αποφάσεών του.
    -Τοποθέτηση Ελεγκτών σε όλες τις συστημικές τράπεζες και εκκαθάρισή τους εν λειτουργία. Και στην ΤτΕ.
    -Θεσμοθέτηση σώματος γερουσίας ως νομοθετικού σώματος, αποτελούμενη από κληρωτούς Έλληνες πολίτες
    -Ακύρωση όλων των νόμων που μέχρι σήμερα δεσμεύουν τον Ελληνικό λαό.
    -Έκδοση νέου Ελληνικού Εθνικού νομίσματος.
    -Κατάθεση αίτησης προς την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ σύμφωνα με το άρθρο 50 της συνθήκης εισδοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε. με αίτημα την έξοδο από την νομισματική ένωση και την Ευρωπαϊκή ένωση.
    -Θεσμοθέτηση για τον αριθμό των Υπουργείων στην νέα κυβέρνηση. Ιδιαίτερα σημαντικό για την λειτουργία μιάς ευέλικτης κυβέρνησης
    -Θεσμοθετημένη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.
    -Θεσμοθετημένες και διευρυμένες αρμοδιότητες Του ΠτΔ.
    -Θεσμοθέτηση αυτόματου μισθολογίου των πολιτικών προσώπων, και των στελεχών των ΔΕΚΟ, άμεσα εξαρτώμενου από τις αποδοχές του ΠτΔ.
    Πέραν όλων αυτών θα πρέπει να αρχίσει άμεσα το έργο της η Γερουσία με νομοθέτηση όλων των λειτουργιών του νέου Ελληνικού κράτους.
    Το νέο νομοθετικό όργανο είναι αυτό της Γερουσίας που είναι δομημένο από τον λαό με κληρωτούς εκπροσώπους μέσω των Δήμων της χώρας. με 12μηνη θητεία
    ΤΏΡΑ... ΆΜΕΣΑ... ΚΆΘΕ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΒΆΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ.
    Μήπως αυτό θα ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα μας??
    Μήπως θα ήταν καλύτερη η εθνική ανεξαρτησία??
    Και μην μου πείτε για παραγωγή, διότι πολύ καλά γνωρίζετε ότι η Ελλάς είναι αυτάρκης...
    Σε όλα.
    Άλλο αν κάποιοι δεν θέλουν να το δούν.
    Άλλο αν κάποιοι δεν θέλουν η Ελλάς να είναι ελεύθερη.
    ======================

    Αν αυτά γίνουν με την σειρά που αποδίδονται στην ανάρτησή μου, τότε θα έχουμε όλα τα εχέγγυα για επιτυχία και πρόοδο

    Αλλά για να γίνει η εφαρμογή τους χρειάζεται μία ειδική κυβέρνηση βαθιά πατριωτική με τα μέλη της εκλεγμένα από τον λαό και όχι από τα διάφορα συμφέροντα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
    Είναι γεγονός ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, ναι σωστά αλλά θα βρεί την ησυχία του ένα ολόκληρο κράτος.

    Σκεφτείτε παραγωγικά
    Σκεφτείτε ουσιαστικά.
    Σκεφτείτε Ελληνικά

    Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουμε την ροή της ιστορίας.
    Μιάς ιστορίας που κάποιοι άλλοι, πίσω από κλειστές πόρτες γράφουν για μάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή