Διεθνή ύδατα αντί ΑΟΖ στο Αιγαίο σημαίνει συνεκμετάλλευση με τη Τουρκία. Αυτή είναι η τραγική αλήθεια.







Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Επι πολλά χρόνια αναφερόταν στα ΜΜΕ της διαπλοκής και των θαλασσοδανείων, ότι στην Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δεν επιτρεπόταν έρευνα για υδρογονάθρακες απο άλλο κράτος, μέχρι που εγώ κάπου το 2013 πρώτος παρατήρησα ότι η αλήθεια ήταν άλλη.



Η Ελλάδα δεν μπορούσε να το επιτρέπει ή να το απαγορεύει αυτό αλλά ούτε και να προκηρύττει οικόπεδα εξόρρυξης υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ, γιατί αυτά ήταν σε διεθνή ύδατα, τα οποία ξεκινούν μετά τα 6 ν,μ, απο τις ακτές, αφού η Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δεν ήταν και δεν είναι οριοθετημένη με χάρτη σταλμένο στο ειδικό γραφείο του ΟΗΕ όπως θα έπρεπε.



Το αυτό αφορά και τη Κύπρο, αφού μόνο τα νότια σύνορα της ΑΟΖ της με την Αίγυπτο είναι οριοθετημένα, όπως και αυτά με το Ισραήλ.



Έτσι εξηγείται και γιατί η Κύπρος δεν οριοθέτησε και την ΑΟΖ της με την Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα δεν ήθελε.
Οι πρόσφατες οξυδερκείς παρατηρήσεις του κ.Καμμένου στη Βουλή, με έκαναν να θυμηθώ το γεγονός αυτό αλλά και να σκεφτώ κατά πόσον είναι πιθανόν ο κ.Καραμανλής να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, που χρεοκόπησε την Ελλάδα ενώ επι 7 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός δεν είχε αντιληφθεί τίποτα.


ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΑΝΤΙ ΑΟΖ





Στα διεθνή ύδατα η διέλευση είναι ελεύθερη.



Υπό την έννοια αυτή ούτε οι έρευνες στην μη οριοθετημένη Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ απο κράτος ή ιδιώτη απαγορεύονται αλλά ούτε και η απαγόρευση απο κανένα κράτος ή ιδιώτη σε αυτές επιτρέπεται κατά το διεθνές δίκαιο.
Συνεπώς, αυτά που κάνει και λέει το υπ. Εθνικής Άμυνας για τη Τουρκία σε σχέση με τις έρευνες του Τσεσμέ στο Βόρειο Αιγαίο στερούνται κάθε επιστημονικής και πολιτικής σοβαρότητας.





Το σωστό είναι να υπάρξει οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας με χάρτη (τα περί προκήρυξης είναι τρίχες), κάτι που όπως σας είπα δεν υπάρχει και μετά η Ελλάδα να ασκήσει τα δικαιώματά της.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλονικεί με τους γείτονές της για να συγκαλύπτονται τα εσωτερικά της οικονομικά προβλήματα αλλά ούτε και να παραβαίνει το διεθνές δίκαιο επειδή κάποιοι την βάζουν να το κάνει.




Το περίεργο είναι πως το ΝΑΤΟ που προσκάλεσε στο Αιγαίο ο οξυδερκής κ.Καμμένος ενώ κάνει ελέγχους στα διεθνή ύδατα ταυτόχρονα κακοφωνίζει τη Κίνα στα νησιά Σπάρτλυ.



Αυτά είναι τρέλλες και μεταξωτές κορδέλλες.
Όσο σκέφτεται κανείς ποιοί εκπροσωπούν την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και πόσο αστεία είναι η οικονομική και εξωτερική της πολιτική τόσο πιο πολύ τρελλαίνεται.



Γιατί δεν κάνουν στην άκρη;

Δεν τους βγαίνει με τίποτα.



http://zcode-gr.blogspot.gr/2017/03/blog-post_23.html



Πηγή
: attikanea

Το διαβάσαμε από το: Διεθνή ύδατα αντί ΑΟΖ στο Αιγαίο σημαίνει συνεκμετάλλευση με τη Τουρκία. Αυτή είναι η τραγική αλήθεια. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/03/blog-post_309.html#ixzz4aeyHHHHG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια