ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ 350 ΘΕΣΕΩΝ.....ΕΝΩ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ 1000 ΘΕΣΕΩΝ


ΘΕΣΕΩΝ Πειραιώς και Κύπρου 2.. στη θέση του παλαιού εργοστασίου υφασμάτων, από το 2006 έχει διαμορφωθεί ένας χώρος προσευχής.....
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΑΣ.....
ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ????..........ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ 25 ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.....ΑΧ ΕΛΛΗΝΑ-ΔΑ.....ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.....ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ......!!!!!!!ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ...
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ????? ΣΚΕΨΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΚΕΨΟΥ.......!!!
ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ....!!!!!
«...το τζαμί στον Βοτανικό ανεγείρεται σε έκταση 17 στρεμμάτων που παραχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό. Οι εργασίες κατασκευής στο χώρο ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες (Απρίλιο ’17). Ήδη ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου, έχει ολοκληρωθεί και τώρα βάφεται....
Θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 350 προσκυνητές
Διαρκώς υπάρχει ένα περιπολικό της αστυνομίας, που κλείνει επί 24ωρης βάσεως την είσοδο προς το τζαμί, επί της Ιεράς Οδού. Η πόρτα ανοίγει μόνο, για να μπουν μέσα συνεργεία των τεχνικών και μόνο μετά από συνεννόηση με την αστυνομία…
ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ – & ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ, ΟΙ δε ΠΥΛΕΣ εισόδου ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΕΣ!...»
ΤΟ ΥΠΕΡΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ...
Το τζαμί στο Βοτανικό θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων...
Κι όμως, κατόρθωσαν και πέρασε απαρατήρητο πως το τζαμί στο Μοσχάτο είναι 3 φορές μεγαλύτερο....
Είναι χωρητικότητας 1000 ατόμων!!!!
Όπου φυσικά εμπλέκεται ο γνωστός "θρασύς ηγέτης των εν ελλάδι ισλαμιστών" Ελγαντουρ
Στην Αττική, στο Μοσχάτο, υπάρχει χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους, χωρητικότητας πέραν των 1.000 ατόμων αλλά η εμμονή κάποιων οδήγησε στην απόφαση να δημιουργηθεί και δεύτερο τζαμί, στον Ελαιώνα.
Το γεγονός ότι το τζαμί στο Μοσχάτο δεν διαφημίστηκε όπως έπρεπε, δίνει και την απάντηση στην εμμονή συγκεκριμένων κύκλων να κτίσουν και δεύτερο τζαμί ώστε να μουσουλμανοποιηθεί πλήρως η Αττική.
Και να σκεφθεί κανείς πως στην Αττική υπάρχουν διάσπαρτα -επισήμως- άλλα 25 μικρά τζαμιά για να εξυπηρετούν τις θρησκευτικές ανάγκες μουσουλμάνων που αδυνατούν να μετακινηθούν στο Μοσχάτο.
Όσες γραφίδες μιλούν για «υπόγειους χώρους που στριμώχνονται μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν», ή έχουν πλήρη άγνοια της κατάστασης ή περί άλλων τυρβάζουν. Και αυτό γιατί στο τζαμί στο Μοσχάτο την Παρασκευή, ημέρα προσευχής των μουσουλμάνων προσέρχονται το πολύ 100-150 άτομα, ενώ τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, οι προσκυνητές έφθαναν και τους 800.
Αυτό γίνεται γιατί ήδη οι μουσουλμάνοι εξυπηρετούνται από τα τζαμιά που βρίσκονται στις γειτονιές τους ή και γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος για προσευχές (πέντε ημερησίως).
Το τζαμί στο Μοσχάτο
Στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κύπρου 2, στο Μοσχάτο, στη θέση του παλαιού εργοστασίου υφασμάτων, από το 2006 έχει διαμορφωθεί ένας χώρος προσευχής.
Ο διαμορφωμένος χώρος των 1.800 τ.μ. αποτελεί την έδρα του Ελληνοαραβικού Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Κέντρου και εκτός των συνεδριακών και επιμορφωτικών του λειτουργιών, περιλαμβάνει λατρευτικό χώρο για τους -αραβόφωνους και μη- μουσουλμάνους της ελληνικής πρωτεύουσας.
Έξω από το κτίριο του Ελληνοαραβικού Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Κέντρου, μια τεράστια πινακίδα στα αραβικά δείχνει την είσοδο. Οι πόρτες είναι διάπλατα ανοιχτές όλη την ημέρα και στον χώρο υποδοχής υπάρχουν θέσεις για να τοποθετήσει ο επισκέπτης τα παπούτσια του. Όλοι κινούνται ξυπόλυτοι στα παχιά κόκκινα χαλιά «προσευχής».
Δεξιά, μετά την κεντρική είσοδο και πριν από το διαχωριστικό που υπάρχει στο ισόγειο, έχει διαμορφωθεί ένας μόνιμος χώρος προσευχής. Ακολουθεί η κύρια αίθουσα που περιλαμβάνει ένα γραφείο, ηχητικές εγκαταστάσεις, οθόνη όπου προβάλλονται οι ομιλίες για να διευκολύνουν όσους δεν μπορούν να δουν τον ομιλητή ή τον ιμάμη και ένας «άμβωνας» από τον οποίο οι μουσουλμάνοι ιερείς διαβάζουν το κοράνι. Σε κανένα σημείο δεν υπάρχουν καρέκλες, αφού οι επισκέπτες παρακολουθούν καθισμένοι στο πάτωμα.
Στον πρώτο όροφο έχει διαμορφωθεί ο «γυναικωνίτης» που έχει οπτική πρόσβαση στο ισόγειο.
Το κτίριο είναι δωρεά πλούσιου Σαουδάραβα...
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ?????Η???? ΟΧΙ????........
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔ@ΤΕΣ ....._

http://novostigr.blogspot.gr/2017/03/350-1000.html

Σχόλια