Tουρκία τέλος! Ο Β. Πούτιν άναψε το «πράσινο φως»… – Πανικός και οργή στην Άγκυρα

 
Ο Β. άναψε το «πράσινο φως» για την διάλυση της Τουρκίας, προκαλώντας οργή στον Ρ. Τ. Ερντογάν. Όπως φαίνεται το χτύπημα του ρωσικού μαχητικού πριν λίγες ημέρες, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματισθούν άλλοι έντεκα δεν ήταν τυχαίο, καθώς έστειλε με αυτή την ενέργεια ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα.

Η Ρωσία δείχνει πλέον πως θέλει ένα μεγάλο και ανεξάρτητο Κουρδιστάν, καθώς παν-κουρδική εθνική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 15 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή πολλών κουρδικών κομμάτων δίνει πλέον το στίγμα των επόμενων κινήσεων του Κρεμλίνου.

Ο Αμντουλσαλάμ Αλί, μέλος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης στη Συρία (PYD) δήλωσε ότι θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις διαιρέσεις των ζωνών επιρροής στην περιοχή.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι η συν-επικεφαλής του PYD, Άσια Αμπντούλα, ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης του Κομπάνι, Ανουάρ Μουσλίμ, και ο πρώην δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Οσμάν Μπαίντερμπίρ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποια κόμματα θα κληθούν από το Ιράν και το ιρακινό Κουρδιστάν.

Στα τέλη Ιανουαρίου, μέλη του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD, κλήθηκαν στη Μόσχα από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν το μέλλον της Συρίας και τα αποτελέσματα των συνομιλιών της κατάπαυσης του πυρός στην Αστάνα.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε ζητήσει και τη συμμετοχή του PYD στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, η συριακή αντιπολίτευση και η Τουρκία κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να παρευρίσκεται εκπρόσωπος των Κούρδων. Παρ’ όλα αυτά, οι Ρώσοι αξιωματούχοι οργάνωσαν αρκετές συναντήσεις με υψηλόβαθμα μέλη του PYD, τόσο στη Συρία, όσο και στη Μόσχα.

Υπήρξαν προσπάθειες στο παρελθόν να συνέλθει ένα εθνικό κουρδικό συνέδριο στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ωστόσο, λόγω των διαφορών μεταξύ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) το συνέδριο αναβλήθηκε επ’ αόριστον, όπως μας ενημερώνει το echedoros-a.gr.

Το pentapostagma.gr σας είχε προετοιμάσει για τις εξελίξεις με το »προφητικό» άρθρο (Ν. Τραμπ και Β. Πούτιν διαμελίζουν την Τουρκία…)

Εκεί γράφαμε τα εξής:

Σύμφωνα με ορισμένες διατάξεις που έχουν κυκλοφορήσει με την Σύνοδο Κορυφής στην Αστάνα, το όνομα Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα μετατραπεί σε Δημοκρατία της Συρίας, όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση από 29 μέλη, με σκοπό να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εξέλιξη και η εφαρμογή του νέου συντάγματος. Το σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως σε αυτά τα 29 μέλη θα υπάρχουν και στελέχη του PYD-YPG, κάτι που προκαλεί πανικό στην Άγκυρα.

Το κείμενο επίσης προβλέπει πως PYD-HPG όχι μόνο θα διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στη Β. Συρία, αλλά θα έχουν πλέον και αυξημένες αρμοδιότητες, κάτι το οποίο δεν ήθελε εξαρχής η Τουρκία, καθώς στόχος της επιχείρησης »Ασπίδα το Ευφράτη» ήταν ανακόψει τους Κούρδους και να τους διασπάσει.

Το πιο σημαντικό είναι πως ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν πλέον την Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας.

Η Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας θα είναι πλέον μια κρατική δομή που θα ελέγχεται πλήρως από το ΡΚΚ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Το πιο σημαντικό όμως βρίσκεται στο εξής σημείο. Το σχέδιο προβλέπει στο άμεσο μέλλον την ένωση των Κούρδων που ζουν στην Τουρκία, στη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Με λίγα λόγια Ρωσία και ΗΠΑ ανάβουν σιγα-σιγά το πράσινο φως για τη δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν.

Εν ολίγοις, θα έχουμε ένα κράτος το οποίο θα ξεκινάει από το Ιράκ και θα ολοκληρώνεται στη Μεσόγειο. Ένα κράτος υπερδύναμη, που αυτομάτως θα βάλει την Τουρκία στο περιθώριο στην καλύτερη περίπτωση για την Άγκυρα. Διότι υπάρχει και η περίπτωση του διαμελισμού, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεσηκωθούν και άλλες μειονότητες.

Το pentapostagma σας είχε εημερώσει και για διάσκεψη των Κούρδων στη Μόσχα στο άρθρο με τον τίτλο (EKTAKTO! Η Ρωσία αλλάζει τα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας: Δίνει αυτονομία στους Κούρδους και αλλαγή συνόρων μέσω δημοψηφίσματος – Τα βρήκαν Ρωσία- ΗΠΑ εις βάρος της Άγκυρας;)

Όπου γράφαμε ότι η Ρωσία παραχωρεί αυτονομία στους Κούρδους στους οποίους επιτρέπουν την χρήση κουρδικής και αραβικής γλώσσας έχοντας οι ίδιοι ίσα δικαιώματα ενώ δίνει και δυνατότητα αλλαγής των συνόρων μέσω δημοψηφίσματος! Tαυτόχρονα προσκάλεσαν τους Κούρδους PYD/YPG στη Μόσχα για να συναντήσουν τον υπουργό Εξωτερ«Η συριακή Δημοκρατία (χωρίς το Αραβική) θα είναι ένα ανεξάρτητο δημοκρατικό κυρίαρχο κράτος με βάση τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την υπεροχή του δικαίου, της ισότητας, της κοινωνικής ενότητας, του σεβασμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών, χωρίς καμία διαφοροποίηση. Το όνομα για την χώρα είναι δημοκρατία της Συρίας», αναφέρει το σχέδιο του συντάγματος .

Το έγγραφο προβλέπει την αλλαγή των συνόρων της Συρίας μόνο εάν οι υπήκοοι της χώρας στηρίζουν την κίνηση μέσω ενός δημοψηφίσματος.

«Κάθε απώλεια συριακού εδάφους δεν είναι αποδεκτή, η αλλαγή των κρατικών συνόρων μπορεί να επιτραπεί μόνο μέσα από ένα γενικό δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και με βάση την επιθυμία του συριακού λαού».

Οι ρωσικές προτάσεις για τη Συρία δείχνουν «αυτονομία» των Κούρδων στους οποίους επιτρέπουν την χρήση κουρδικής και αραβικής γλώσσα έχοντας οι ίδιοι ίσα δικαιώματα.

Έγκυρες πληροφορίες φέρουν να υπάρχει «υπόβαθρο» ανάμεσα στις δύο χώρες , το οποίο πολύ σύντομα θα ανέλθει στην επιφάνεια φέρνοντας πραγματικά Ρωσία και Τουρκία στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει καμία διάθεση να αποτελέσει » παιχνίδι» στις ορέξεις του Ερντογάν που «πηγαινοέρχεται πότε στην δύση και πότε στην ανατολή».

Η αμφιβολία και οι υποψίες έχουν «διεισδύσει» στην λυκο-συμμαχία Πούτιν και Ερντογάν και πολύ γρήγορα θα την διαλύσουν με πολύ μεγάλο θόρυβο.

pentapostagma

Σχόλια