ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ ΜΙΡΚΑ ΓΚΙΝΟΒΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΣΛΑΒΙΚΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΜHΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΟ ΚΚΕ!..








Παραμένει αμετανόητο το ΚΚΕ… Το περασμένο Σάββατο τιμήσε για πολλοστή φορά την Ηρωΐδα των Σκοπιανών, Μίρκα Γκίνοβα, που αγωνίστηκε για την προσάρτηση της Μακεδονίας από τους Σλάβους. Μεταφέρουμε επί λέξει την είδηση για την προαναγγλία της εκδήλωσης από τον «Ριζοσπάστη»: «Τιμώντας τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, η Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την Ειρήνη (Μίρκα) Γκίνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεσή της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ Πέλλας (πρώην Νομαρχία). Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.».


Για την ακρίβεια, η εκτέλεση της Μίρκας Γκίνοβα (1916-1946) έγινε από τον Ελληνικό Στρατό στις 26 Ιουλίου 1946 για Εσχάτη Προδοσία, αφού η Γκίνοβα προπαγάνδιζε σε όλο τον Νομό Πέλλας την εδώ και τώρα ανεξαρτησία της Μακεδονίας από την καταπίεση των Ελλήνων!.. Πέφτοντας από τις βολές των όπλων, η Γκίνοβα ζητωκραύγασε υπέρ του ΚΚΕ και της ανεξαρτησίας της Μακεδονίας!..





ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΡΙΑΣ!..


ΥΠΟΨΙΝ, ότι η εκτέλεση της Μίρκας Γκίνοβα έγινε μετά την άρνησή της να καταδικάσει τα αυτονομιστικά σχέδια των κομμουνιστών για την Ελληνική Μακεδονία και καταδικάστηκε ως προδότρια της Ελλάδος. Γι’ αυτό, άλλωστε, την έχουν αναγορεύσει οι γυφτο-Σκοπιανοί σε μεγάλη ηρωΐδα τους και την τιμούν κάθε χρόνο, την επέτειο του θανάτου της....


ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι άλλο: Το 1982, επί Ανδρέα Παπανδρέου, το Δημοτικό Συμβούλιο των Γιαννιτσών έδωσε το όνομά της σε μια πλατεία της Πόλης, για να αναγκαστεί να ανακαλέσει στην συνέχεια μετά την γενική λαϊκή κατακραυγή που ξεσήκωσε στην περιοχή η προκλητική αυτή απόφαση, καθώς υπήρξαν ακόμη Έλληνες οι οποίοι ζούσαν και είχαν υποστεί στο πετσί τους την προσπάθεια υφαρπαγής της Μακεδονίας από την Γκίνοβα και τους υπόλοιπους υπηρέτες του Σοβιετικού Πανσλαβισμού.


Αξίζει να μεταφέρουμε πώς περιγράφει τις τελευταίες ημέρες της Μίρκας Γκίνοβα το δημοσιογραφικό όργανο των εν Ελλάδι γυφτο-Σκοπιανών, η εφημερίδα «Νόβα Ζόρα» σε αφιέρωμα που της είχε κάνει τον Ιούνιο του 2010…


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΤΗΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!..


«ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ»: «..Στην πρώτη συνδιάσκεψη του Народно ослободителниот фронт-НОФ (σ.σ.: «Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου της Μακεδονίας»!..), στις 20 Ιουνίου 1945, η Μίρκα εκλέχτηκε ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και υπεύθυνη για ζητήματα γυναικών. Με δική της πρωτοβουλία εξαπλώθηκαν τα δίκτυα του НОФ και АФЖ (Антифашистички фронт на жените-Αντιφασιστικό μέτωπο γυναικών), στα χωριά του Воден (σ.σ.: Έδεσσας).






Στις 6 Ιουλίου 1946, στην τοποθεσία Куса-Κούσα και Долга Ливада-Ντόλγκα Λίβαντα, κοντά στο δάσος του χωριού Почеп-Πότσσεπ (Μαργαρίτα Ν.Πέλλας), οι αγωνιστές και τα πολιτικά στελέχη του НОФ και του ΚΚΕ, περικυκλώθηκαν από τον κυβερνητικό στρατό. Οι ομάδες των παρτιζάνων είχαν περίπου 60 αγωνιστές και πολέμησαν εναντίων του εχθρού, ο οποίος είχε 400 στρατιώτες. Λόγω της μεγάλης διαφοράς δυνάμεων, η ηγεσία, με υπεύθυνη τη Μίρκα, αποφάσισε να υποχωρήσει μέρος της ηγεσίας και των μαχητών προς το χωριό Старо В’лкојанево-Παλιό Βαλκογιάνεβο, αλλά κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, η ομάδα κατευθύνθηκε προς αλλού. Κατα τη διάρκεια της υποχώρησης, η Μίρκα μαζί με άλλους εννέα, αιχμαλωτίστηκαν.
Στη φυλακή του Воден η Мирка Гинова βασανίστηκε με το πιο θηριώδη τρόπο. Την έθαψαν στη γη μέχρι το κεφάλι, της έβαζαν βελόνες στα νύχια και την έσερναν στους δρόμους του Воден με σκοπό να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό. Στις 23 Ιουλίου του 1946, οι φυλακισμένοι μεταφέρθηκαν στο Πρώτο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών-Ениџе Вардар και εκεί έγινε η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Η Μίρκα Γκίνοβα καταδικάστηκε σε θάνατο και η απόφαση υλοποιήθηκε στα νεκροταφεία της πόλης από το κυβερνητικό εκτελεστικό απόσπασμα. Η είδηση του θανάτου της μεταφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων associated press και από το ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα». Η Мирка Гинова ήταν η πρώτη γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο με πυροβολισμό στην Ελλάδα, λόγω πολιτικής δράσης. Οι εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας τιμούν τη μνήμη της ακόμα και σήμερα και τραγουδούν το γνωστό τραγούδι «Тихо Мирка си заспала-Τίχο Μίρκα σι ζασπάλα-Ήσυχα η Μίρκα αποκοιμήθηκε».»!..


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ; Αυτή την προδότρα τίμησε το ΚΚΕ το Σάββατο στην Νομαρχία της Πέλλας.


Εφημερίδα "Στόχος"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια