ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η Ε.Ε. | Τώρα ΦΕΥΓΕΙ κι άλλη χώρα απο την Ευρώπη!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η Ε.Ε. | Τώρα ΦΕΥΓΕΙ κι άλλη χώρα απο την Ευρώπη!!
ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η Ε.Ε. | Τώρα ΦΕΥΓΕΙ κι άλλη χώρα απο την Ευρώπη!! Δείτε
Ως η επόμενη χώρα για αποχώρηση από την Ε.Ε. φημολογείται να είναι η Φιλανδία.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, μετά την διάλυση της τότε Σοβιετικής Ένωσης,

η Φινλανδία υποτίμησε το νόμισμά της μάρκα κατά 30% σε σχέση με το γερμανικό μάρκο. Οι Φιλανδοί το θυμούνται ακόμα.


Σύμφωνα με τον γνωστό Γερμανό οικονομολόγο Χανς Βέρνερ Ζιν, η οικονομία της Φιλανδίας βρίσκεται ήδη σε άσχημη κατάσταση και η αποχώρηση της δεν θα είχε τόσο μεγάλες συνέπειες, ενώ παράλληλα ήδη γίνεται λόγος στην αγορά για Fiexit.

Η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται σε 3 λόγους: την κατάρρευση της Νόκια, τη μείωση της τιμής του χαρτιού και κυρίως οι κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία, που έχουν γκρεμίσει τις μεγάλες οικονομικές σχέσεις Ρωσίας-Φιλανδίας.


«Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, γιατί πρέπει να παραμένει η χώρα στην Eυρωζώνη, αφού η οικονομία της θα μπορούσε να ανακάμψει σύντομα εάν επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα», αναφέρει ο Ζιν , και ταυτόχρονα θεωρεί κερδισμένη την Φιλανδία σε περίπτωση Fiexit.

«Η παραίτηση από το ευρώ θα ήταν λιγότερο επώδυνη για τη χώρα από ότι για την Ελλάδα, την Ισπανία ή την Ιταλία, διότι η Φινλανδία δεν επωφελείται από αυτό υπερβολικά και θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Eυρωζώνη σχετικά χωρίς απώλειες»…

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδού οι 117 βο(υ)λευτές που θα εισπράξουν τις 100.000 ευρώ αναδρομικά: οι 62 της ΝΔούλας - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η TΣOYΛΑ!!!! Η ΚΑΡΙΟΛΑ!!!...(VIDEO) Νίκη Τζαβέλλα (Νεα Δημοκρατία) Να καεί η Ελλάδα για το καλό της Ευρώπης.