Προκαλεί ο Σημίτης: Να φύγουν οι νέοι στο εξωτερικό!



.

Αν το θράσος είχε όρια, ο Κώστας Σημίτης θα τα είχε καταρρίψει…
Ο μοιραίος πρώην πρωθυπουργός προτρέπει τους νέους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα (!!!) και επιρρίπτει ευθύνες σε όλους όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, από τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου έως και τον Αλέξη Τσίπρα, βγάζοντας όμως τον εαυτό του απέξω.

Ποιος; Ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στο ευρώ με ισοτιμία σε βάρος της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και πολλών ακόμη στον χώρο της άμυνας, της υγείας και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Σημίτης ξέχασε ότι παρέδωσε το δαχτυλίδι στον Γιώργο Παπανδρέου, όταν είδε πως τελείωσε πολιτικά, και τον χαρακτηρίζει ανίκανο να διαχειριστεί την κρίσιμη κατάσταση το 2009, σημειώνοντας στη συνέντευξη που έδωσε στο capital.gr ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν υπήρχε μια «σοβαρή πολιτική ηγεσία».

«Η Ελλάδα είχε διαβεβαιώσει ότι διαθέτει ρευστοποιήσιμη περιουσία 50 δισ. ευρώ, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί. Όταν είσαι στον βαθμό αυτόν ανέτοιμος και λες τέτοιες σαχλαμάρες, το Μνημόνιο έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα…» ανέφερε.

Στο στόχαστρο βάζει ο κ. Σημίτης και τον Κ. Καραμανλή, και εδώ είναι το αποκορύφωμα του θράσους του, καθώς ξεχνάει τι παρέδωσε το 2004! Μια χώρα πνιγμένη στα σκάνδαλα και στα swaps! «Το 2004, η κυβέρνηση που ανέλαβε θεώρησε ότι θα πρέπει να δίνει συνεχώς παροχές, να προβαίνει σε διορισμούς, να σπαταλά και να προχωρεί ακόμη και σε μέτρα τα οποία ήταν πρωτοφανή για την Ε.Ε.».

Στο τέλος της συνέντευξής του επιτίθεται και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., λέγοντας πως επιδιώκεται από ελληνικής πλευράς μια συνεννόηση μέσα από μία συνεχή αντιπαράθεση και «αυτό δεν είναι σωστό». Σημειώνει μάλιστα πως η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα της μείωσης του χρέους, όταν αυτό έχει ρυθμιστεί.

Προφανώς είναι ο μόνος που το βλέπει… Καταλήγει δε στη συνέντευξή του συμβουλεύοντας τους νέους, αν μπορούν, να φύγουν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν, γιατί τα ελληνικά πανεπιστήμια «δεν είναι οργανωμένα σε τρόπο ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στους νέους την αίσθηση της σύγχρονης κοινωνίας».

Πηγή: www.dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια