«ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» : Σοκαριστική δήλωση από τον αρχηγό του γερμανικού κόμματος AfD





Τη διαίρεση της Ευρωζώνης ζητεί μέσω συνέντευξής του στο Reuters ο συν-επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Γιργκ Μόιτεν, εκτιμώντας ότι πρέπει να σχηματιστεί μία ισχυρή ομάδα γύρω από τη Γερμανία και ένα πιο αδύναμο πλέγμα, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Γαλλία.

Ο κ. Μόιτεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου «αδύναμων» χωρών από την Ευρωζώνη, αναφέροντας την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία, ενώ για την Ελλάδα δήλωσε πως είναι τόσο αδύναμη, που καμία χώρα δεν θέλει να μοιράζεται νόμισμα μαζί της.

Ο συμπρόεδρος του AfD χαρακτήρισε το ευρώ «σπόρο διχόνοιας» για την Ευρώπη, η οποία, όπως πρόσθεσε, έχει διαφορετικές νομισματικές κουλτούρες και διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να πιεστεί για ένα ή δυο χρόνια μετά από μια τέτοια διάσπαση της Ευρωζώνης, ενώ υπογράμμισε ότι «το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό για χώρες της νότιας Ευρώπης, τη στιγμή που για τη Γερμανία και αρκετές άλλες είναι υπερβολικά αδύναμο».

Όπως είπε, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα παραμείνουν στον πυρήνα της Ευρωζώνης, αν και ένα ισχυρότερο νόμισμα θα έβλαπτε τις εξαγωγές τους.

Το ποσοστό της Εναλλακτικής για τη Γερμανία έχει ανέλθει στο 15% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.



crashonline.gr

Το διαβάσαμε από το: «ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» : Σοκαριστική δήλωση από τον αρχηγό του γερμανικού κόμματος AfD http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/01/afd.html#ixzz4VSWmvsJp

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια