Κοπρόσκυλα αλήτες: Κατέθεσαν τροπολογία για να σβήσουν όλα τα πρόστιμα και τα χρέη υποψήφιων βουλευτών και δημοτικών συμβούλων






Τους αξίζει ξεφτίλισμα…

Τριανταέξι (!) τροπολογίες -18 υπουργικές και 18 βουλευτικές – κατατέθηκαν σε ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος σήμερα στη Βουλή, τελευταία ημέρα νομοθέτησης πριν το κλείσιμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ενδιαφέρον έχει μια από τις τροπολογίες που καταθέτουν βουλευτές με την οποία ζητούν να διαγραφούν πρόστιμα σε υποψήφιους των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών για παραβίαση του νόμου περί εκλογικών δαπανών τα οποία κυμαίνονται από 1.000 έως και 10.000 ευρώ.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για την ανάγκη «εξάλειψης αδικιών, που προέκυψαν από περιπτώσεις ακραίας εφαρμογής του νόμου». Η τροπολογία αφορά τη διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε υποψήφιους περιφερειάρχες, δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες και δημοτικούς συμβούλους και βάσει του νόμου 3870/2010 όφειλαν να διατηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι βουλευτές επικαλούνται το «παραθυράκι» του νόμου το οποίο προβλέπει ότι «οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τις Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων και αφορούν την επιβολή προστίμων αναπροσαρμόζονται, τροποποιούνται ή ανακαλούνται ύστερα από ένσταση του επικεφαλής του συνδυασμού ή του διαχειριστή των οικονομικών του συνδυασμού ή του υποψηφίου, η οποία ασκείται ενώπιον της επιτροπής μέσα σε προθεσμία εξήντα ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης».


scoops.gr

Το διαβάσαμε από το: Κοπρόσκυλα αλήτες: Κατέθεσαν τροπολογία για να σβήσουν όλα τα πρόστιμα και τα χρέη υποψήφιων βουλευτών και δημοτικών συμβούλων http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/12/blog-post_9209.html#ixzz4TflppdhD

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια