Χάαβαρα: Η μυστική συνεργασία ανάμεσα στη Ναζιστική Γερμανία και τους Σιωνιστές











Από το "tillthehalt"




Αναδημοσίευση από το προφίλ του Leon Kokotas στο Facebook


Όταν ο Hitler πήρε την εξουσία, η Γερμανική Σιωνιστική Ομοσπονδία(ZVfD) πίστευε ότι η ναζιστική θεωρία -ότι η Γερμανία δεν μπορεί να είναι η πατρίδα των Εβραίων- θα οδηγούσε τους Ναζί σε κάποιου είδους πολιτική υποστήριξη στον Σιωνισμό.

Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού η Γερμανική Σιωνιστική Ομοσπονδία οργάνωσε μια εξάμηνη επίσκεψη στην Παλαιστίνη για τον...

αξιωματούχο των SS, Leopold von Mildenstein.

To προπαγανδιστικό όργανο των ναζί Der Angriff (The Assault), δημοσίευσε το 1934 την έκθεση που συνέταξε ο αξιωματούχος των SS μετά την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη στην οποία εκφραζόταν με πολύ θερμά λόγια για τους σκοπούς και την οργάνωση του Σιωνιστικού κινήματος.

Σε ανάμνηση λοιπόν της αποστολής του βαρώνου von Mildenstein στην Παλαιστίνη, ο υπουργός προπαγάνδας Joseph Goebbels προχώρησε στην έκδοση ενός αναμνηστικού μεταλλίου. Στη μια του μεριά με το Σιωνιστικό αστέρι αναγράφεται το "ένας Ναζί ταξιδεύει στην Παλαιστίνη" και στην άλλη μεριά με τη Σβάστικα "και μιλά γι'αυτό στο Angriff".














Η συμφωνία της Χάαβαρα ήταν μία συμφωνία ανάμεσα στους Ναζί και τους Σιωνιστές Εβραίους που ζούσαν στην Γερμανία και υπογράφτηκε στις 25 Αυγούστου του 1933.Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά από 3 μήνες συνομιλιών ανάμεσα στην Σιωνιστική Ομοσπονδία της Γερμανίας,της Αγγλοπαλαιστινιακής τράπεζας και τις οικονομικές αρχές της Ναζιστικής Γερμανίας.Ήταν μία σημαντική απόφαση για το Σιωνιστικό κίνημα αφού επέτρεψε και βοήθησε στην μετακίνηση 60.000 Γερμανών Εβραίων στην γη της Παλαιστίνης κατά τα έτη 1933-1939.

Η συμφωνία είχε σχεδιαστεί για να επιτρέψει στους Εβραίους,που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις διώξεις υπό το νέο καθεστώς του Χίτλερ,να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές μέρος στα υπό έλεγχο από τους Βρετανούς,εδάφη της Παλαιστίνης. Η συμφωνία αυτή έδωσε μεγάλη ανακούφιση στους Εβραίους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν και οι οποίοι μπόρεσαν να ανακτήσουν κάποια από τα υπάρχοντά τους που είχαν αναγκαστεί να παραδώσουν πριν την αναχώρησή τους. Ένα μέρος από αυτά τα υπάρχοντα επαναχρησιμοποιήθηκαν κατά την μεταφορά τους στην Παλαιστίνη ως Γερμανικά εξαγώγιμά αγαθά.


Η αμφιλεγόμενη συμφωνία επικρίθηκε από πολλούς Εβραίους ηγέτες τόσο εντός του Σιωνιστικού κινήματος και έξω από αυτό. Για τους Γερμανούς Εβραίους όμως,η συμφωνία αυτή, ήταν ένα μέσο για να γλιτώσουν και να απομακρυνθούν από όλο και πιο εχθρικά Γερμανικά εδάφη και τις επιθέσεις που δεχόντουσαν,στην Γισούβ,την νέα Εβραϊκή Κοινότητα της Παλαιστίνης,προσέφερε την πληθυσμιακή ενίσχυση με τους νέους μετανάστες αλλά και την οικονομική ενίσχυση και για την Ναζιστική Γερμανία ήταν ένας τρόπος για να σπάσει το μποϊκοτάζ κατά των Ναζιστικών προϊόντων του 1933,η οποία είχε την μαζική υποστήριξη των Ευρωπαίων Εβραίων και αποτελούσε κίνδυνο για την εύθραυστη Γερμανική οικονομία.




πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Haavara_Agreement






ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια