Αποκαλύπτουμε… ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ! ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ

 




Τα… λάθη ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη φόρα!

Τα όσα γνώριζαν και μετέδιδαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τον πρώην δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν, ήταν εντελώς λάθος, σύμφωνα με τον πράκτορα της CIA που τον ανέκρινε!

Ο αναλυτής της CIA Τζον Νίξον κλήθηκε για να ανακρίνει τον ιρακινό πρόεδρο, αφού ο τελευταίος είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Red Dawn σε μια τρύπα σε αγροικία της περιοχής ad-Dawr κοντά στο Τικρίτ.

Αλλά κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του κ Χουσεΐν κατέστη σαφές ότι τα όσα γνώριζαν οι αρχές για τον Ιρακινό δικτάτορα που κατέστειλε κάθε αντιπολίτευση στη χώρα του, ήταν εντελώς λάθος, σύμφωνα με τα απομνημονεύματά του Νίξον.

Και η σπουδαιότερη πληροφορία ήταν η εξής: Το ιρακινό καθεστώς δεν είχε κανένα σύνδεσμο με τους Αφγανούς τρομοκράτες, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και δεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, το βασικό παράγοντα για την ενεργοποίηση της εισβολής στη χώρας το 2003.

Ο κ Νίξον έγραψε: «Το Ιράκ δεν είναι έθνος τρομοκρατών».

Και συνέχισε: «Δεν είχε μια σχέση με τον (Οσάμα) Μπιν Λάντεν, και δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής … Δεν ήταν αποτελούσε απειλή για τις γειτονικές χώρες. Όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποστήριζε ότι το Ιράκ ήθελε να επιτεθεί στον… μπαμπά του, τονίζοντας ότι διέθετε «όπλα μαζικής καταστροφής. Αγνοώντας τα λεγόμενά του, ζητήσαμε από τον Σαντάμ αν θα σκεφτόταν ποτέ τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής προληπτικά ενάντια στρατεύματων των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία. Και απάντησε: «Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής. Δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Να χρησιμοποιήσουμε τα χημικά όπλα ενάντια στον κόσμο; Υπάρχει κανείς σώας τας φρένας που θα έκανε κάτι τέτοιο; Ποιος θα χρησιμοποιούσε αυτά τα όπλα όταν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον μας; »

Ο Χουσεΐν υποστήριξε επίσης ότι δεν πήρε ποτέ ο ίδιος απόφαση για τη χρήση χημικών όπλων στην κουρδική πόλη της Halabja κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ. Το τραγικό περιστατικό της 16ης Μαρτίου 1988, όπου σκοτώθηκαν περίπου 3.200 με 5.000 άτομα, ήταν η μεγαλύτερη επίθεση με χημικά όπλα στην ιστορία με στόχο πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Στο βιβλίο του, ο κ Νίξον έγραψε: «Ρώτησα για περιβόητη χρήση χημικών όπλων ενάντια στην κουρδική πόλη της Halabja κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ. Έγινε έξαλλος και μου απάντησε: «Δεν φοβάμαι εσάς ή τον προέδρου σας. Θα κάνω ό, τι πρέπει να κάνω για να υπερασπιστώ τη χώρα μου! Τότε, όμως γύρισε και μου είπε σαρκαστικά:«Δεν πήρα εγώ αυτή την απόφαση».

Παρόλο που ο Χουσεΐν δεν εξέφρασε μεταμέλεια για τη χημική επίθεση εμφανίστηκε θυμωμένος για το συμβάν, που έδωσε στο Ιράν πλεονέκτημα όσον αφορά τον πόλεμο… της προπαγάνδας.

Προφανώς ο Χουσεΐν προέβη σε τρομακτικά εγκλήματα, ωστόσο όπως αποδεικνύεται σε χειρότερα εγκλήματα προέβησαν οι ΗΠΑ, καθώς τελικά δεν υπήρχε κανένας λόγος εισβολής στο Ιράκ. Κι επιπλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψεύδεται ο κ. Νίξον…
hellasforce.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια