Διώξεις για βία και εκβιασμούς σε 50 εισπρακτικές εταιρίες






Όσοι έχετε υποστεί τις παράνομες πιέσεις των εισπρακτικών εταιρειών, τραβήξτε τους και μια αγωγή και πάρτε τους και τα σώβρακα ...

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!


Καλλιόπη Σουφλή


Διώξεις για σειρά παραβιάσεων και παράνομων πράξεων και πρακτικών έρχονται για 50 εισπρακτικές εταιρίες.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος ολοκλήρωσε τον κύκλο των εξηγήσεων για τις οποίες είχε καλέσει τους εκπροσώπους των εταιριών και πλέον να μπει στη διαδικασία της σύνταξης πορίσματος το οποίο θα υποβάλλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Ηλ. Ζαγοραίο.


Οι εταιρίες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα αρνούνται κάθε παράνομη πράξη.

Οι εισπρακτικές εταιρίες ελέγχονται για:


Εκβίαση
Παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων
Παράνομη βία
Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Καταγγελίες για το θέμα, πέρα από πολίτες και τον συνήγορο καταναλωτή έχει κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, και μάλιστα η έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου, πριν από επτά χρόνια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν τηρείται:

-Η 10ημερη προθεσμία από την ημέρα που μια οφειλή έγινε ληξιπρόθεσμη

-Το ωράριο τηλεφωνημάτων από 9 το πρωί -8 το βράδυ

-Η απαγόρευση ενημέρωσης τρίτου

-Η απαγόρευση τηλεφωνημάτων σε επαγγελματικό χώρο


Παράλληλα διατηρείται ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο μπορεί να ζητήσει ο οφειλέτης για να στραφεί εναντίον των εταιρειών με καταγγελία, ενώ είναι παράνομο οι εισπρακτικές εταιρείες, αφού καταγράφουν τις συνομιλίες με τους οφειλέτες, στη συνέχεια να συντάσσουν «πρακτικά», τα οποία εμφανίζουν ως απόδειξη νέας συμφωνίας για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμης οφειλής!

Ξέπλυμα
Τα στελέχη των εισπρακτικών εταιρειών, κλήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για αδικήματα κακουργηματικής μορφής, μεταξύ των οποίων και η νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες («ξέπλυμα»).

Χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται με τις υπό διερεύνηση εισπρακτικές εταιρείες έδωσαν στις δικαστικές αρχές το έναυσμα που αναζητούσαν για να τα συνδέσουν με τις παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς θεωρούνται εγκληματικό προϊόν.

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Προσφάτως η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (απόφαση 53/2016) αποφάσισε ότι η ενημέρωση των τρίτων – μη οφειλετών για την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της εισπρακτικής εταιρείας με αυτούς «στο πλαίσιο αναζήτησης των οφειλετών, θα γίνεται, όχι κατά την έναρξη της τηλεφωνικής συνομιλίας αλλά δια του Τύπου».

Εν ολίγοις η ενημέρωση θα γίνεται από την εταιρία με μια γενική ανακοίνωση στον Τύπο (εφημερίδες) και δεν θα ανακοινώνεται στους οφειλέτες.

Υποχρέωση
Εξάλλου, σύμφωνα με την Αρχή «οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν εµφανή τον αριθµό προέλευσης της κλήσης και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εταιρειών Ενηµέρωσης και ∆ιαπραγµάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕ∆Α), να είναι καταχωρηµένες στους δημόσιους καταλόγους συνδρομητών, οπότε ο καλούµενος σε κάθε περίπτωση να µπορεί, και πρέπει να µπορεί, µε δική του αναζήτηση να πληροφορεί ποιος τον κάλεσε».

Εξάλλου, η Αρχή επισημαίνει ότι η νομοθεσία «ρητώς επιβάλλει την πλήρη και σαφή ενηµέρωση του οφειλέτη (και όχι τρίτου) για τα στοιχεία του καλούντος, την καταγραφή των στοιχείων και του περιεχοµένου της συνοµιλίας, το σκοπό της καταγραφής, το χρόνο τήρησης των ανωτέρω, καθώς και το σκοπό της επικοινωνίας (την αναλυτική ενηµέρωση του οφειλέτη για ληξιπρόθεσµη οφειλή του)».




Πηγή: attikanea

Το διαβάσαμε από το: Διώξεις για βία και εκβιασμούς σε 50 εισπρακτικές εταιρίες http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/12/50_16.html#ixzz4T1e7ZOAF

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια