Αποκαλύπτουμε… ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ!!!

 


 
Η είδηση που «παγώνει» όλο το δυτικό κόσμο!

Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ρωσίας φαίνεται ότι γίνονται κυρίως για τα μάτια του κόσμου, καθώς το μεγάλο κόλπο είναι στα σκαριά. Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε παλαιότερα άρθρα η εγκάρδια συνάντηση μεταξύ Μέι και Πούτιν στη σύνοδο G20 και τα παρασκήνια του επερχόμενου Brexit, προμηνύουν πιθανή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες!

Η Βρετανία σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση της… γυρίσει την πλάτη θα πρέπει να στραφεί προς τη Ρωσία για να διαπραγματευτεί μια νέα εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με αξιωματούχο του think tank των Tory! Η ΕΕ απειλεί ήδη με «τιμωρία» τους Βρετανούς στις διαπραγματεύσεις Brexit, προκειμένου να αποθαρρύνει άλλα κράτη μέλη να φύγουν από το μπλοκ.

Πολλοί ψηφοφόροι έχουν ζητήσει την όσο το δυνατό πιο επώδυνη λύση για τη Βρετανία, με το 39 τοις εκατό των Γάλλων ψηφοφόρων και το 28 τοις εκατό των Ιταλών να ζητούν σκληρά μέτρα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, για την απόφασή του να διακόψει τους δεσμούς με το μπλοκ των Βρυξελλών.

Ωστόσο η Βρετανία παρουσιάζει ένα σημαντικό εμπορικό έλλειμμα, σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ, καθώς αγοράζει περισσότερα προϊόντα από την Ευρώπη,απ’ όσα αγοράζει η ΕΕ από τη Βρετανία.

Και αν η ΕΕ προσπαθήσει να φτάσει το μαχαίρι ως το κόκαλο, αυτό συνεπάγεται ότι θα χάσει έναν πολύ καλό πελάτη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και οι Γάλλοι αγρότες, για παράδειγμα, θα πληγούν σκληρότερα από ό, τι οι βρετανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Κίνδυνοι για τους οποίους δεν προειδοποιεί το κράτος των Βρυξελλών, προκειμένου να μην προκαλέσει πανικό στην αγορά…

Η Hannah David, διευθυντής του Φόρουμ για την πολιτική των Συντηρητικών, δήλωσε η Βρετανία δεν πρέπει «να ακολουθήσει το παλιό πρότυπο ακολουθώντας κάθε θέση της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η συγκρουσιακή στάση είναι πιθανό να αναγκάσει τη Βρετανία να αναθεωρήσει τη διεθνή θέση της. Τα μπλοκ εξουσίας της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαίνει ότι και άλλες χώρες θα πρέπει να φροντίσουν τον εαυτό τους. Κι εμείς πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας», τόνισε αρχικά.

Ποιο θα είναι όμως το επόμενο βήμα σύμφωνα με την Βρετανίδα αξιωματούχο; «Μία από τις καλύτερες λύσεις είναι η Ρωσία, με τη δυνατότητα να γίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εμάς κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».

Οι αριθμοί μάλιστα αποκαλύπτουν ότι οι ρωσικές εισαγωγές από τη Βρετανία έχουν αυξηθεί σημαντικά και μάλιστα σε ποσοστό 75 τοις εκατό μεταξύ 2009 και 2012. Αυτή η αύξηση τοποθετεί τη Ρωσία στην τέταρτη θέση της, ακριβώς πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την ΕΕ, μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών εταίρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κ. David συμπλήρωσε σχετικά με το ρόλο της Ρωσίας: «Στην περίπτωση της ισλαμικής τρομοκρατίας, είναι σαφές ότι εμείς, η ΕΕ και οι ΗΠΑ, έχουμε κοινό συμφέρον για να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία. Στην περίπτωση της Ρωσίας, δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα που επείγει. Στο κάτω κάτω, ποια σοβαρά συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου απειλεί τη Ρωσία; Βλέπουμε Brexit ως κάτι που ανοίγει νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες. Όλοι πρέπει να αποδεχθούμε και να κατανοήσουμε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φύγουμε ξαφνικά από το ΝΑΤΟ και θα ψηφίζουμε με τη Ρωσία κάθε φορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μην κοιτάξουμε το δικό μας εθνικό συμφέρον. Εάν η ΕΕ τηρήσει εχθρική στάση, εμείς δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να απευθυνθούμε σε χώρες εκτός αυτής. Είτε είναι η Ρωσία, ή η Κίνα ή η Ελβετία»…
hellasforce.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια