Το μεγαλύτερο υδροπλάνο του κόσμου με μέγεθος "υπερωκεάνιου" παρουσιάζει η Κίνα - Και τι δεν κάνειΣτρατής Μαζίδης


Το κινέζικο AG600, το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο, προετοιμάζεται για να παρουσιαστεί στην προσεχή 11η Διεθνή Αεροπορική και Αεροδιαστημική Εκθεση της Κίνας στην Ζουχάι της Νότιας Κίνας.Το AG600 είναι με διαφορά το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο, αφού έχει περίπου το μέγεθος ενός Boeing 737.


Το AG600, με μέγιστο βάρος απογείωσης των 53,5 τόνους και μέγιστη ικανότητα απόστασης άνω των 5.000 χιλιομέτρων, μπορεί να απορροφήσει 12 τόνους νερού μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι ιδανικό για την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, να εκτελέσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, να μετάσχει στην παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την εξερεύνηση των πόρων, να εκτελέσει μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων καθώς και άλλες εργασίες.


Η αμφίβια λειτουργία του το καθιστά δυνατό να απογειωθεί τόσο από τη γη όσο και το νερό, με δυνατότητα διάσωσης 50 ατόμων σε κάθε προσθαλάσσωση.


Ήδη η κατασκευάστρια AVIC έχει καταγράψει 17 παραγγελίες.


http://www.freepen.gr/2016/11/blog-post_57.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

VID: Δήμαρχος Λέσβου «Oχι μόνο να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες αλλά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας… με πάντρεμα πολιτισμών»

Γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν…