Βρετανικό «δρακόντειο» νομοσχέδιο επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων διαλύοντας την ίδια την δημοκρατία - Σύντομα όμως και στην Ελλάδα.






Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την άσκηση υπερεξουσιών παρακολούθησης από την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών στην προσωπική ζωή των πολιτών, αποτελώντας την πιο παρεμβατική κρατική «εποπτεία» σε οποιαδήποτε δυτική χώρα.

Οι «δρακόντειες» νέες εξουσίες παρακολούθησης που θα γίνουν νόμος του κράτους πριν από το τέλος του έτους, «πέρασαν» από τη Βουλή των Λόρδων την Τετάρτη.

Ο «αδιάκριτος Χάρτης» των ενεργειών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου θα δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση, να εισβάλει σε τηλεφωνικές συσκευές, δίκτυα και υπηρεσίες χωρίς καμία προειδοποίηση ή εισαγγελική έγκριση .

Το νομοσχέδιο περί αρμοδιοτήτων έρευνας είναι ένα από τα μέτρα που το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου πέρασε αυτή την εβδομάδα και προβλέπει την αδιάκριτη εισβολή σε Internet και τηλεφωνικές εταιρείες, οι οποίες θα αποθηκεύουν το ιστορικό επικοινωνίας των πελατών για ένα έτος , επιτρέποντας στις αρχές να έχουν πρόσβαση σε αυτά για πάσης φύσεως έρευνες.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει επίσης στην βρετανική κυβέρνηση να αναγκάζει τις τηλεφωνικές εταιρείες να παρακολουθούν τους πολίτες «εισβάλοντας» ακόμα και στις συσκευές τους . Είναι πιθανή η πρόωρη υλοποίηση του σε μερικές εβδομάδες.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ , δήλωσε ότι οι «σκοτεινές» δυνάμεις στην Ευρώπη προχώρησαν περισσότερο από ό, τι πολλά αυταρχικά καθεστώτα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις νομιμοποίησε την πιο ακραία μέθοδο επιτήρησης πολιτών στην ιστορία της δυτικής δημοκρατίας», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Το άκρως αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή των Λόρδων, η άνω βουλή του κοινοβουλίου, και τώρα χρειάζεται μόνο την έγκριση από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β “.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εισήγαγε το νομοσχέδιο το Μάρτιο, όταν ήταν ακόμα υπουργός εσωτερικών. Εκείνη το κατονόμασε «ηγετικό παγκόσμιο» νομοσχέδιο που αντικατοπτρίζει την αλλαγή στις επικοινωνίες στο Internet.

Αλλά οι κριτικοί το έχουν περιγράψει ως τον «Αδιάκριτο Χάρτη » των κυβερνητικών ενεργειών κατά ανυποψίαστων πολιτών και λένε ότι η έγκριση του με την εκτεταμένη διατήρηση και πρόσβαση των αρχών στα αρχεία του διαδικτύου , e-mail, κλήσεων και των κειμένων , παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η έγκριση του επαίσχυντου νομοσχεδίου των κυβερνητικών παρακολουθήσεων μέσα από το κοινοβούλιο είναι μια θλιβερή ημέρα για τους Βρετανούς », δήλωσε ο Bella Sankey, επικεφαλής της οργάνωσης «πολιτική ελευθερία», μια ομάδα ακτιβιστών που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η κατάσταση έχει επιτύχει εξουσίες εποπτείας ολοκληρωτικού στυλ , μετατρεπόμενη σε ένα από τα πιο παρεμβατικά συστήματα που θα διεισδύουν σε κάθε δημοκρατία », είπε ο ίδιος .

Η κυβέρνηση θα έχει την ικανότητα αδιακρίτως να καταγράφει και να παρακολουθεί τις επικοινωνίες του διαδικτύου του συνόλου του πληθυσμού.

Οι επικριτές προειδοποιούν ότι το νομοσχέδιο αυτό θα φτάσει και πέρα από τη Βρετανία και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Πρόκειται για την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων στην Ευρώπη… σύντομα όμως και στην Ελλάδα.



Το διαβάσαμε από το: Βρετανικό «δρακόντειο» νομοσχέδιο επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων διαλύοντας την ίδια την δημοκρατία - Σύντομα όμως και στην Ελλάδα. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/11/blog-post_6369.html#ixzz4RD623Mbo

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια