Αποκαλύπτουμε… ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ! ! ! ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!





 Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της
Deutsche Bank και του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης
οι μετοχές της τράπεζας πραγματοποίησαν στην κυριολεξία μακροβούτι και πλέον η πίεση στην Άνγκελα Μέρκελ είναι πιο αυξημένη από ποτέ! Χαρακτηριστικές και οι φειδωλές δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών κατά της είσοδό τους στο Eurogroup!

Η τιμή της μετοχής της βυθίστηκε σε ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του τρία τοις εκατό κατά το τελευταίο γύρο μίας ξέφρενης πορείας ξεπουλήματος, καθώς το χθεσινό παζάρι για το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων, γύρω από την υπόθεση των ενυπόθηκων δανείων κατέληξε στο κενό. Πλέον η αξία της Deutsche Bank έχει φτάσει και τυπικά κάτω από το μισό της!

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, η τράπεζα δεν θα είναι σε θέση να εξοφλήσει το πρόστιμο, αφού όπως αποκαλύφθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2016 τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 98 τοις εκατό σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, και ως εκ τούτου οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε μία νέα τεράστια οικονομική κατάρρευση.

Η Deutsche Bank έχει ανακοινώσει δημόσια ότι «δεν έχει καμία πρόθεση» να πληρώσει τόσα πολλά χρήματα, υπονοώντας μάλιστα ότι δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει ούτε τα μισά, ωστόσο η ιστορία αυτή δεν αποτελεί το μοναδικό αγκάθι, καθώς εκκρεμούν και άλλες παρελθοντικές υποθέσεις, που υπάρχουν φόβοι ότι θα καταλήξουν σε νέα πρόστιμα!

Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα παρέμβει σε μία ενδεχόμενη διάσωσης των τραπεζών (με μορφή bail out), αφήνοντας έτσι την Deutsche σε μια εξαιρετικά δεινή θέση. Οπότε τι απομένει; Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων, η κατάργηση θέσεων εργασίας και η υποβολή σε ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπής δαπανών, προκειμένου να ενισχυθεί η θέση της τράπεζας. Έσχατη λύση αποτελεί το bail in, που όμως θα ενεργοποιούσε ίσως τη μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση της σύγχρονης ιστορίας και προφανώς το τέλος της Ευρωζώνης! Και τα πάντα κρέμονται πλέον από μία κλωστή!
















Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2016/10/blog-post_40.html#ixzz4MmKcNMP3

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια