ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Πάρτι εκατομμυρίων με τα hot spots και κόντρα για τη σίτιση των προσφύγων






Πάνω σε διαδικασίες κατά παρέκκλιση των νόμων, όργανα με αλληλοκαλυπτόμενες αρμοδιότητες και ψεύδη στηρίζεται το σύστημα που έχει δομήσει η κυβέρνηση Τσίπρα
για να διαχειριστεί το προσφυγικό, που μπαίνει σε νέα φάση όξυνσης καθώς εκδηλώνονται καθημερινά αντιδράσεις από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που καλούνται να αποδεχθούν δομές που στήθηκαν «στο πόδι».
Τα όσα κατήγγειλε μέσα στην περασμένη εβδομάδα ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Οδυσσέας Βουδούρης, μοιάζουν, έτσι, ως «η κορυφή του παγόβουνου». Ο κ. Βουδούρης συγκέντρωσε όλα του τα πυρά κατά του έως πρότινος προϊσταμένου του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει δομήσει με τους συμβούλους του «παράλληλο σύστημα διοίκησης» και επιδιώκει προμήθειες με απευθείας αναθέσεις και φωτογραφικές προδιαγραφές που πολλαπλασιάζουν το κόστος.
Κόντρα
Κόντρα ξέσπασε σήμερα στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την σίτιση προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας. Αφορμή στάθηκε η καταγγελία του δημοσιογράφου από τη Λέρο Νίκου Ιγνατιάδη ότι οι διαγωνισμοί για τη σίτιση είναι «φωτογραφικοί» και κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα συγκεκριμένων εταιρειών.
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έστησε μπίζνα στο προσφυγικό». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αντί να διερευνήσει τις καταγγελίες του για ατασθαλίες στη διαχείριση κονδυλίων, έκανε δεκτή την παραίτηση.
Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος επεσήμανε πως τους διαγωνισμούς για τα κέντρα φιλοξενίας και τα hotspots τους κάνουν τα γενικά επιτελεία, σε μηνιαίο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κινείται και η τοπική οικονομία. Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος επεσήμανε πως η προβοκάτσια στον διαγωνισμό είναι σαφής και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να πέσουν κεφάλια.
Οι καταγγελίες
Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για όλα τα πράγματα τα οποία γνώριζα τη στιγμή που τον συνάντησα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ο πρόσφατα παραιτηθείς γ.γ. Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέας Βουδούρης. «Ο βασιλιάς Μουζάλας είναι γυμνός» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Εγώ δεν είπα τίποτα παραπάνω από αυτά τα γεγονότα, που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε ο οποίος θέλει να κοιτάξει να το δει» ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒήμαFM 99,5. «Το μόνο εμπόδιο που συνάντησα, είναι το γραφείο του υπουργού. Όχι μόνο δεν πήρα εκχώρηση αρμοδιοτήτων, αλλά με επίσημο έγγραφο ο Μουζάλας μου ζήτησε να μην κάνω τίποτα» υποστήριξε.
«Ο βασιλιάς Μουζάλας είναι γυμνός, το ξέρετε εσείς το ξέρω εγώ το ξέρουν οι πάντες. Αυτό το οποίο λείπει σε αυτή τη χώρα, είναι ένα παιδί το οποίο θα το πει μέσα στην αγαθότητά του, θα το πει. Εγώ έδωσα τα γεγονότα, εγώ δεν είπα τίποτα, δεν κάνω σχολιασμό, δεν έχω καμία πικρία» τόνισε.
«Δεν έφυγα από την γενική γραμματεία για να πάω σπίτι μου, είμαι γιατρός, έκανα το καθήκον μου και γυρίζω στη δουλειά μου, καμία πικρία», δήλωσε ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας.
Ο ίδιος περιέγραψε την κατάσταση στο υπουργείο, όπως ο ίδιος την είδε, ως εξής: «Έχει δώσει (σ.σ. ο Γιάννης Μουζάλας) όλες τις αρμοδιότητες της τεχνικής υπηρεσίας της υπηρεσίας υποδοχής, η οποία είναι αρμόδια για τα camp, με απόφαση την οποίαν ξέρετε έχει δημοσιευθεί, είναι γραπτή, όλες τις αρμοδιότητες τις έχει δώσει σε μία προσωπική του σύμβουλο, σε μία πολιτικό μηχανικό του πολιτικού του γραφείου και μάλιστα της έχει δώσει δικαιοδοσία, αυτή η σύμβουλος να έχει δικούς της συμβούλους. Δηλαδή κάνει ένα τεχνικό γραφείο παράλληλο. Αυτό είναι ένα δεδομένο, όλοι το ξέρουνε. Και σύμβουλος της συμβούλου είναι παιδικός φίλος του κ. Μουζάλα, όλοι το ξέρουνε».
Τέλος, είπε πως είχε «άριστη συνεργασία και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με την Πρόνοια. Το μόνο εμπόδιο το οποίο συνάντησα, είναι το γραφείο του υπουργού, αυτό είναι το παράδοξο, αλλά είναι η πραγματικότητα».

Κουμουτσάκος

Εξηγήσεις για τις «σκιές» που υπάρχουν στην διαχείριση του προσφυγικού, μετά τις καταγγελίες του πρώην γ.γ πρώτης υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη, θα ζητήσει η ΝΔ. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρας σχετικά με τη στάση του στα ζητήματα που έχουν προκύψει στο προσφυγικό ζήτημα, μετά τις αποκαλύψεις του κ. Βουδούρη περί πιέσεων για απευθείας αναθέσεις έργων στο προσφυγικό.
«Είναι ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη καμία χώρα. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση όχι μόνον αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, αλλά βυθίζεται σε πρακτικές με οσμή σκανδάλων. Οι τελευταίες καταγγελίες του κ. Βουδούρη απαιτούν άμεση διερεύνηση. Τόσο από τη Βουλή, όσο και από τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι άλλωστε οι μόνες», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος και τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας, αντί να ζητήσει άμεση διερεύνηση των καταγγελιών Βουδούρη δέχθηκε την παραίτησή του. Δικαιούμαι να πω λοιπόν ότι τα κηρύγματα του δήθεν ανθρωπισμού στο προσφυγικό έκρυβαν επιδιώξεις πλουτισμού. Γι΄ αυτό και αύριο καταθέτουμε μαζί με επτά ακόμη συναδέλφους ερώτηση στη Βουλή ζητώντας πλήρη στοιχεία και εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για τις «σκιές» στη διαχείριση του προσφυγικού».


crashonline.gr

Το διαβάσαμε από το: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Πάρτι εκατομμυρίων με τα hot spots και κόντρα για τη σίτιση των προσφύγων http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/09/hot-spots.html#ixzz4LGneAs5N

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια