Πανικός στην Γερμανία: Καταρρέει η μετοχή της Deutsche Bank – Φόβοι ακόμη και για bail in!





Πανικός στη Γερμανία: Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για bail-in λόγω των αμερικανικών πιέσεων να πληρωθεί το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων! Όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα σήμερα «βουτιά» σε ιστορικά χαμηλά πραγματοποιεί η μετοχή της Deutsche Bank υπό τον φόβο οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να επιμείνουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων, λόγω πώλησης τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν
Η γερμανική τράπεζα σε περίπτωση που δεν τα βρει με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές και πληρώσει 14 δισ – έναντι 6,2 δισ. προβλέψεων – θα χρειαστεί άμεσα να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σε περίπτωση που η γερμανική τράπεζα κληθεί να πληρώσει το υπέρογκο αυτό ποσό θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα καταστεί αναγκαία μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πολλοί δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να επιβληθεί bail-in και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές.


Πριν από λίγο η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε 5,87% στα 10,74 ευρώ, έχοντας φθάσε σε ακόμη χαμηλότερα ενδοοσυνεδριακά, ενώ από την αρχή του έτους η μετοχή έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την γερμανική τράπεζα, ζητώντας το ποσό των 14 δισ. δολαρίων για να έλθει σε συμβιβασμό και να κλείσει την έρευνα αναφορικά με τις πωλήσεις τοξικών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων κατά την περίοδο διόγκωσης της φούσκας της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime market).

Η τράπεζα έχει προχωρήσει σε προβλέψεις ύψους 6,2 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο ωστόσο το ποσό που ζητούν οι αμερικανικές αρχές είναι διπλάσιο.
«Ο CEO John Cryan ποτέ δε ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να παρέμβει στην υπόθεση των ενυπόθηκων», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της τράπεζας.
«Η τράπεζα είναι προσηλωμένη στο να λύσει όλα της τα προβλήματα μόνη της. Δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, ζήτημα αύξησης κεφαλαίου. Πληρούμε όλες τις ρυθμιστικές προϋποθέσεις», συμπλήρωσε.

pentapostagma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια