ΙΣΛΑΜ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ..ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ





Πανεπιστήμιο της Σαουδικής Αραβίας του Qassim φιλοξένησε ένα από τα μεγαλυτερα συνέδρια των δικαιωμάτων των γυναικών στον αραβικό κόσμο.
Ωστόσο, το πανεπιστήμιο δεν ειχε εξασφαλισει καμια μα καμια γυναικεία συμμετοχή. Παραδόξως, το ίδρυμα κατάφερε να κανει το συνεδριο χωρίς τη συμβουλή ή τη συμμετοχή εστω μιας γυναίκας.
Το 2012, το Πανεπιστήμιο του Qassim - ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Σαουδική Αραβία - αποφάσισε να διοργανώσει μια διάσκεψη για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Η εκδήλωση ήταν υποτίθεται ετήσιο . Όπως ήταν αναμενόμενο από ενα τέτοιο συνέδριο είχε ως στόχο να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για να συζητήσουν τα δικαιώματα των γυναικών.
Έξυπνα θέματα γύρω από το θέμα «Γυναίκες στην Κοινωνία», το συνέδριο επρόκειτο να ορίσει ένα σημείο αναφοράς για την ανεκτικότητα και την πρόοδο στην περιοχή. Το Σαουδικο πανεπιστήμιο και κάλεσε εκπροσώπους από άλλα έθνη να είναι μέρος αυτού του ιστορικού γεγονότος. Οι ενδιαφερόμενοι και πρόθυμοι, οι αντιπρόσωποι και ομιλητές από περισσότερες από 15 χώρες εμφανίστηκαν.
Ωστόσο, όπως αναμένεται από τη Σαουδική Αραβία - μια χώρα σταθερά αποκλειστεί από τη δική της ερμηνεία του νόμου της Σαρία - δεν υπήρχαν γυναίκια συμμετοχή για ένα θεμα και συνεδριο για να συζητήσουν τα δικαιώματά τους. Ακόμα, κάποιοι «ακαδημαϊκοί» πιστευουν οτι θα μπορούσαν να "παρακολουθούν" το συνέδριο από ένα παρακείμενο κτίριο.( χα χα )
Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι γυναίκες, ακόμη και στο βάθρο για τη διάσκεψη των δικαιωμάτων των γυναικών απλώς επιβεβαιώνει τη δέσμευση της χώρας για να κρατήσει το διαχωρισμό των φύλων (ζωντανός και κλοτσιές). Ωστόσο, σύμφωνα με την "επίσημη" Αραβικής εφημερίδα Οκάζ, που εδωσε την ειδηση , δύο γυναίκες παρακολουθήσαν το συνέδριο. Αλλά η εφημερίδα δεν επιβεβαίωσε πως και που κάθονταν για αυτό το ιστορικό γεγονός που συζήτησαν το θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών.
Αν και υπάρχουν πολλοί προφήτες, οι οποίοι ερμηνεύουν την Σαρία σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη, σύμφωνα με την κατανόηση της Σαουδικής Αραβίας, οι γυναίκες δεν μπορει ποτε να είναι ποτέ στο κάθισμα δίπλα στους άνδρες, ακόμη και κατά τη διάρκεια τέτοιων οικείων περιπτώσεων όπως ένας γάμος.
Η Σαουδική Αραβία είναι μία από τις μικρές συστάδες των μουσουλμανικών χωρών που δεν συνάδουν ακόμη και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στις γυναίκες. Εκτός από την εντολή Ένας άνδρας συνοδός κάθε φορά που μια γυναίκα κανει καποια βήματα έξω απο το σπιτι , η Σαουδική Αραβία απαγορεύει μια γυναίκα να βγαίνει μετά το ηλιοβασίλεμα ή ακόμα και την οδήγηση στους δρόμους.
Ως εκ τούτου, το συνέδριο αυτό ήταν σίγουρα μια έκπληξη για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η οποία ήλπιζε οτι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να μαλάκωσει την σκληρη στάση έναντι των δικαιωμάτων των γυναικών. Δυστυχώς, η διάσκεψη απλώς Πανεπιστήμιο της Σαουδικής Αραβίας του Qassim φιλοξένησε ένα από τα συνέδρια των δικαιωμάτων τους μεγαλύτερους γυναικών στον αραβικό κόσμο. Ωστόσο, το πανεπιστήμιο δεν νομίζω ότι είναι συνετό να εξασφαλιστεί η γυναικεία συμμετοχή. Παραδόξως, το ίδρυμα κατάφερε να κρατήσει το συμβάν χωρίς τη συμβουλή ή τη συμμετοχή ενός ενιαίου γυναίκας.
Το 2012, το Πανεπιστήμιο του Qassim - ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Σαουδική Αραβία - αποφάσισε να διοργανώσει μια διάσκεψη Δικαιώματα της Γυναίκας. Η εκδήλωση ήταν υποτίθεται ότι είναι ένα ετήσιο υπόθεση. Όπως ήταν αναμενόμενο από μια τέτοια συνέδρια, η εκδήλωση είχε ως στόχο να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για να συζητήσουν τα δικαιώματα των γυναικών.
Έξυπνα θέμα γύρω από το θέμα «Γυναίκες στην Κοινωνία», το συνέδριο επρόκειτο να ορίσετε ένα σημείο αναφοράς για την ανεκτικότητα και την πρόοδο στην περιοχή. Η Σαουδική πανεπιστήμιο, ακόμη και κάλεσε εκπροσώπους από άλλα έθνη να είναι ένα μέρος αυτού του ιστορικού γεγονότος. Οι ενδιαφερόμενοι και πρόθυμοι, οι αντιπρόσωποι και ομιλητές από περισσότερες από 15 χώρες εμφανίστηκε.
Ωστόσο, όπως αναμένεται από τη Σαουδική Αραβία - μια χώρα σταθερά αποκλειστεί από τη δική της ερμηνεία του νόμου της Σαρία - δεν υπήρχαν γυναίκες στη συμμετοχή για ένα συνέδριο σήμαινε για να συζητήσουν τα δικαιώματά τους. Ακόμα, κάποιοι «ακαδημαϊκοί» τονίζουν ότι, αν και η συνέντευξη μπορεί να φαίνεται στερείται θηλυκά, θα μπορούσαν να "παρακολουθούν" το συνέδριο από ένα παρακείμενο κτίριο.
Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι γυναίκες, ακόμη και στο βάθρο για τη διάσκεψη των δικαιωμάτων των γυναικών απλώς επιβεβαιώνει τη δέσμευση της χώρας για να κρατήσει το διαχωρισμό των φύλων ζωντανός και κλοτσιές. Ωστόσο, σύμφωνα με την "επίσημη" Αραβικής εφημερίδα Οκάζ, που έτρεξε την ιστορία του περασμένου έτους, δύο γυναίκες έκαναν παρακολουθήσουν το συνέδριο. Αλλά η εφημερίδα δεν επιβεβαίωσε όπου κάθονταν για αυτό το ιστορικό γεγονός που συζήτησε το καυτό-αποφεύγονται θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών.
Αν και υπάρχουν πολλοί προφήτες, οι οποίοι ερμηνεύουν Σαρία σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη, σύμφωνα με την κατανόηση της Σαουδικής Αραβίας, οι γυναίκες δεν είναι ποτέ στο κάθισμα δίπλα στους άνδρες, ακόμη και κατά τη διάρκεια τέτοιων οικεία περιπτώσεις όπως ένας γάμος.
Η Σαουδική Αραβία είναι μία από τις μικρές συστάδες των μουσουλμανικών χωρών που δεν συνάδουν ακόμη και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στις γυναίκες. Εκτός από την εντολή Ένας άνδρας συνοδός κάθε φορά που μια γυναίκα βήματα έξω, η Σαουδική Αραβία απαγορεύει μια γυναίκα από το να βγαίνει μετά το ηλιοβασίλεμα ή ακόμα και την οδήγηση στους δρόμους.
Ως εκ τούτου, το συνέδριο αυτό ήταν σίγουρα μια έκπληξη για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η οποία ήλπιζε η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να μαλάκωμα σκληρυμένο στάση του έναντι των δικαιωμάτων των γυναικών. Δυστυχώς, η διάσκεψη απλώς επιβεβαιωσε τον κανονα της σαρια . Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να κατατάσσεται 127η από 136 χώρες για την ισότητα των φύλων.
ΠΗΓΗ.....http://jewfacts.com/which-country-held-a-womens-rights-conference-without-a-single-woman-attendee/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια