Η Ανγκελα Μέρκελ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: 650 ευρώ οι μετανάστες, ενώ ζητεί απο τους Ελληνες να ζουν με 350




Το ποσό λοιπόν των 670 ευρώ μηνιαίως ανά πρόσφυγα θα διαθέτει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στα ομόσπονδα κρατίδια προκειμένου να ενσωματωθούν οι πρόσφυγες στην γερμανική κοινωνία και να φτιαχτούν κατάλληλες υποδομές.
Αυτό αποφάσισε η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μετά από επτά ώρες συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.
Η κυρία Μέρκελ που απεικονίζεται με φωτοστέφανο ως «αγία» και «σωτήρας» σε αναρτήσεις των μεταναστών για την «φιλευσπλαχνία» της φαίνεται ότι συγκινείται επιλεκτικά από τα ανθρώπινα δράματα. Δίνει λοιπόν ένα πλουσιοπάροχο κονδύλι για την ενσωμάτωση των Σύριων προσφύγων στη χώρα της την στιγμή που εξακολουθεί να ζητά από τους Έλληνες να ζήσουν με μισθούς 350 Ευρώ!

Προφανώς οι ανασφάλιστοι ασθενείς που πεθαίνουν χωρίς φάρμακα, τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα υποστελεχωμένα ελληνικά σχολεία και οι στρατιές ανέργων που δεν παίρνουν κανένα βοήθημα και είναι αποτέλεσμα όσων μας επέβαλλε η κυρία Μέρκελ προκειμένου να καθαρθούμε από τις δημοσιονομικές μας «αμαρτίες» δεν συγκινούν την Καγκελάριο.

Ο υπολογισμός της κυβέρνησης, όπως τόνισε η κυρία Μέρκελ μετά τη συνάντηση, έχει γίνει με βάση 800.000 πρόσφυγες και κατά μέσο όρο πέντε μήνες αναμονή για την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Με αυτό το «ζωντανό», όπως είπε η Καγκελάριος, σύστημα, η κεντρική κυβέρνηση αναλαμβάνει το «ρίσκο» τόσο για τον χρόνο διάρκειας της διαδικασίας χορήγησης ασύλου όσο και για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που θα υποβάλουν τελικά αίτηση χορήγησης ασύλου. Επιπροσθέτως, θα διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και 350 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα κονδύλια αυτά θα θέσουν σε αμφιβολία τον στόχο για μηδενικό νέο δανεισμό του κράτους, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι η αρχή για το «μαύρο μηδέν» παραμένει, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στην πράξη.
http://patratora.gr/archives/132613 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια