Δείτε τι έρχεται! Έγγραφο ΣΟΚ με το τι θα συμβεί στους Έλληνες...





Έγγραφο «Φωτιά» έστειλαν οι δανειστές στη κυβέρνηση επιζητώντας ραγδαίες αλλαγές στα εργασιακά, επιβεβαιόνοντας τις σκληρές διαπραγματεύσεις.

Στο έγγραφο αυτό αναφέρουν πως δεν είναι δυνατόν ο κατώτατος μισθός να είναι μεγαλύτερος από άλλες χώρες και προτείνουν την κατάργηση της προϋπηρεσίας και την αποσύνδεσή της από τις κατώτατες αμοιβές των ανειδίκευτων εργαζομένων. Στο μάτι έχουν βάλει επίσης τις αμοιβές σε μορφή 13ου ,14ου μισθού και επιζητούν τη κατάργηση του.

Άλλες αλλαγές που επιζητεί η Τρόικα συμπεριλαμβάνουν, την μείωση του κατώτατου μισθού, που παραμένει υψηλότερος σε σύγκριση με ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ, παρά τη μείωση που ισχύει από το 2012 και το πάγωμα της προϋπηρεσίας στα 9-10 χρόνια, των καθορισμός του μισθού από την κυβέρνηση, ευελιξία αμοιβών και συλλογικές συμβάσεις μόνο σε επίπεδο επιχείρησης, αύξηση του ορίου απολύσεων ως 10%, όπως ορίζει η κοινοτική οδηγία, και κατάργηση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις, ξήλωμα του συνδικαλιστικού νόμου με κατάργηση συνδικαλιστικών αδειών και άρση της ασυλίας στις απολύσεις, επαναφορά του δικαιώματος ανταπεργίας στους εργοδότες .

http://voicenews.gr/index.php/politiki/73370-deite-ti-erxetai-eggrafo-sok-me-to-ti-tha-symvei-stous-ellines.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια