Αποκάλυψη: Οι offshore που «ξεφορτώθηκε» ο Δένδιας!



Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει με ατράνταχτα ντοκουμέντα τη συμμετοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια σε offshore εταιρείες με την ιδιότητα του νομικού εκπροσώπου - Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα που έρχεται ακριβώς τη στιγμή που έχει σηκωθεί η σκόνη από τη διάταξη σκάνδαλο για τις offshore των πολιτικών.


Τώρα εξηγούνται όλα. Και το ποιοι ήθελαν...
να περάσει η αρχική διάταξη και το ποιοι θέλουν να «κλείσει» η υπόθεση και να κατακάτσει ο κουρνιαχτός για τις offshore των πολιτικών.


Όπως έχουμε επισημάνει, η υπόθεση είναι εξόχως θολή και βρώμικη.

Κανένα πολιτικό κόμμα δεν επιθυμεί να συνεχιστούν επί της ουσίας οι συζητήσεις και οι αποκαλύψεις γύρω από τις εταιρείες που διαθέτουν έλληνες βουλευτές στο εξωτερικό και τι ακριβώς δουλειές έκαναν με αυτές τις εταιρείες.

Όπως θα διαπιστώσετε από το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr γίνεται πλέον αντιληπτό γιατί η ΝΔ αποχώρησε άρον άρον από τη συζήτηση για την απόσυρση της διάταξης για τις offshore.
Ήδη σας έχουμε αποκαλύψει για ποιο λόγο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. επιθυμούσε διακαώς να καλύψει τους υπουργούς της και τα στελέχη της που έχουν ή είχαν δουλειές και deals με εξωχώριες εταιρείες.

Για τον κ. Καμμένο έχουμε επισημάνει αρκετά και για τις εταιρείες της μιας λίρας στην Αγγλία και για την offshore με την ονομασία Pakel Compania Naviera S.A. που αποκαλύψαμε την 1/06/2016.
Απάντηση βέβαια δεν πήραμε καμία, αλλά και η άρνηση απάντησης, έχει κι αυτή το νόημά της και οδηγεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Πάμε τώρα στην περίπτωση του Νίκου Δένδια του οποίου το όνομα ενεπλάκη σε δυο συγκεκριμένες offshore για τις οποίες ο κ. Δένδιας ισχυρίζεται ότι πλέον δεν έχει καμία σχέση.

Το κακό για τον πρώην υπουργό της ΝΔ είναι πώς είχε σχέση για πάρα πολλά χρόνια και με τις δυο offshore.

Οι επίμαχες εταιρείες είναι:

Η VIDO MANAGEMENT LIMITED και η ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Κατά περίεργο και ανεξήγητο τρόπο οι δυο εταιρείες έχουν νομικό εκπρόσωπο τον κ. Δένδια και διεύθυνση στην Ελλάδα το γραφείο του στην Κέρκυρα. Η μία εμφανίζεται να δραστηριοποιείται σε αγοραπωλησίες ακινήτων στην περιοχή του βουλευτή της ΝΔ, ενώ η VIDO MANAGEMENT LIMITED εμφανίζεται να μην ασκεί καμία δραστηριότητα.

Δείτε τα ντοκουμέντα για τις δυο εταιρείες




Αν δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σας λέμε ότι η ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2005 είναι αυτή εδώ η εταιρεία



Πρόκειται λοιπόν για την KERASIA PROPERTY LIMITED η οποία έχει έδρα την Αγγλία και μετόχους κάποιες άλλες εταιρείες βρετανών δικηγόρων με έδρα φορολογικούς παραδείσους της Αγγλίας.

Επειδή κάναμε ενδελεχή έρευνα δείτε εδώ το καταστατικό της συγκεκριμένης εταιρείας από το αγγλικό μητρώο επιχειρήσεων.

Τι κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία;

Τα πάντα. «Γενικό εμπόριο, εισαγωγαί - εξαγωγαί» που λέγαμε παλιά...

Ο κ. Δένδιας ήταν λοιπόν εκπρόσωπος αυτών των εταιρειών στην Ελλάδα και την περίοδο που ήταν βουλευτής - τουλάχιστον μέχρι το 2005 - οι συγκεκριμένες εταιρείες εκτελούσαν οικονομικές συναλλαγές!

Τα μεγάλα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο κ. Δένδιας είναι τα ακόλουθα:


Οι εταιρείες αυτές έχουν πληρώσει φόρους για συναλλαγές που έχουν κάνει στην Ελλάδα;
Έχουν πληρώσει για τα παρελθόντα έτη που ήταν ενεργές το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ΦΠΑ και Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για τα ακίνητα που απέκτησαν ή μεταβίβασαν τα χρόνια λειτουργίας τους στη χώρα μας;
Πότε ακριβώς απέσυρε τις νομικές του υπηρεσίες ο κ. Δένδιας από αυτές τις offshore; Ήταν εκπρόσωπος και την περίοδο που ήταν υπουργός; Και παρακαλούμε, ας μην μπούμε στη διαδικασία για το αν ήταν νομότυπες οι εταιρείες ή όχι.
Το δίλημμα είναι αν είναι ηθικό ή όχι ένας υπουργός να έχει offshore ή να λειτουργεί ως εκπρόσωπός τους.


www.newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια