ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΟΦΤΗ»! Αναυδοι στο EuroWorkingGroup δεν καταλάβαιναν… γρι Ελληνικά!

Στα ελληνικά έστειλε η κυβέρνηση την πρόταση της για τον έκτακτο μηχανισμό με

αποτέλεσμα το EuroWorkingGroup, το οποίο συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας να μην μπορεί να πει πολλά, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το γερμανικό πρακτορείο, αυτό καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη μια πολιτική απόφαση για το ελληνικό ζήτημα σήμερα, καθώς απαιτείται χρόνος μέχρι η πρόταση να μεταφραστεί στα Αγγλικά και να εξεταστεί από το Eurogroup. Όπως σημειώνει το πρακτορείο ωστόσο και το θέμα του χρέους αναμένεται να συζητηθεί αλλά όχι εις βάθος, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν που επικαλείται το ΜΝΙ, η τεχνική επεξεργασία και η μετάφραση στα αγγλικά θα συζητηθούν σε ένα νέο EuroWorking Group το οποίο θα γίνει την Πέμπτη όπου εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο που -σύμφωνα με την ίδια πηγή- θα φέρει και την πολυπόθητη συμφωνία στις 24 Μαίου. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η Κομισιόν έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης και πρόσθεσε πως τα μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση και την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα «τολμηρή».
Σύμφωνα με άλλη πηγή της ΕΕ που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο, η συζήτηση για το χρέος θα είναι σχετικά γρήγορη και θα ακουστούν οι προτάσεις του ESM. Όπως παραδέχθηκε ωστόσο η πηγή όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του ΔΝΤ.
Τέλος, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε στο «ακραίο» σενάριο που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 Μαΐου τότε η πρόταση της Κομισιόν θα είναι να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα που θα «αντιστοιχούν» στο 3% του ΑΕΠ των μέτρων που έχουν όλοι αποδεχθεί.

Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2016/05/euroworkinggroup.html#ixzz48GGFAw5m

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

VID: Δήμαρχος Λέσβου «Oχι μόνο να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες αλλά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας… με πάντρεμα πολιτισμών»

Γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν…