Τσακαλώτος: Κατανοώ τους φτωχούς πολίτες, αλλά θα πρέπει να μείνουν φτωχότεροι για αρκετό καιρό ακόμα



Σε πανηγυρικούς τόνους, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης με συνέντευξη Τύπου, επιχείρησαν να πείσουν ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν θετικά.

Τα βασικά στοιχεία των τοποθετήσεών τους ήταν πως:

Δεν πρόκειται να αποσυρθεί η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά παρά τις αντιδράσεις (Καμμένος, Βούτσης)

Ηταν ασαφείς για το πότε θα έρθει η άρση των capital controls την οποία συνδύασαν με την επιστροφή της εμπιστοσύνης και των καταθέσεων. Ενώ κάλεσαν και τα ΜΜΕ να συνδράμουν αναλύοντας «σωστά τα γεγονότα» ώστε να υπάρξει όσο το δυνατον νωρίτερα η άρση των τραπεζικών περιορισμών!

Διαβεβαίωσαν ότι το ΕΚΑΣ δεν θα αναζητηθεί αναδρομικά από τους συνταξιούχους που το χάνουν και πως η δαπάνη θα καλυφθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

Παραδέχθηκαν ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει νέα κόντρα των θεσμών το φθινόπωρο

Διατύπωσαν αιχμές για την στάση του εγχώριου Τύπου καθώς όπως υποστήριξαν άπαντες οι εμπλεκόμενοι παραδέχθηκαν για πρώτη φορά ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Παρότι παραδέχθηκαν πως η απόφαση είχε και συμβιβασμούς («υπάρχουν κάποια σημεία, κάποιες «ουρές», όπως και σε όλες τις προηγούμενες αξιολογήσεις»), υποστήριξαν πως το μείζον είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι θα γίνει εκταμίευση.



ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: Τσακαλώτος: Κατανοώ τους φτωχούς πολίτες, αλλά θα πρέπει να μείνουν φτωχότεροι για αρκετό καιρό ακόμα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/blog-post_7643.html#ixzz4A8kR9mSe

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια