Οι επιστήμονες έφεραν στο φως ένα ακόμη συστατικό μακροζωίας και είναι πραγματικά εντυπωσιακό και διαφορετικό.
Η πίστη σώζει

... και μάλιστα περισσότερο τις γυναίκες μια και η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που πηγαίνουν στην εκκλησία μία φορά την εβδομάδα έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίς.

Το να πηγαίνουμε στην εκκλησία και να είμαστε θρήσκοι δεν είναι καλό μόνο για τη σωτηρία της ψυχής αλλά από ότι φαίνεται μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και στη μακροζωία μας κυρίως χάρη στην αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου, νοιώθουμε πιο αισιόδοξοι, ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και κοινωνικοποιούμαστε μειώνοντας έτσι το αίσθημα του στρες και της θλίψης που συχνά βιώνουμε στις σύγχρονες κοινωνίες.

Έρευνα μελέτησε 75.000 πιστές για περισσότερα από 20 χρόνια και βρήκε ότι οι γυναίκες που πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα στην εκκλησία μειώνουν την πιθανότητα να πεθάνουν νέες κατά 25%.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Tyler VanderWeele από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard παρακολούθησε και εκτίμησε τις συνήθειες και την κατάσταση της υγείας γυναικών που πήγαιναν στην εκκλησία μία φορά την εβδομάδα για 20 χρόνια, από το 1992 ως το 2012.

Έτσι, βρήκαν ότι οι γυναίκες που πήγαιναν στην εκκλησία περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα έχουν 27% λιγότερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιαγγειακά και 21% λιγότερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο από ότι όσες δεν πηγαίνουν.


Γράφει η Άννα Δάλλα


ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: Οι επιστήμονες έφεραν στο φως ένα ακόμη συστατικό μακροζωίας και είναι πραγματικά εντυπωσιακό και διαφορετικό. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/blog-post_157.html#ixzz496VqlcnT

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

VID: Δήμαρχος Λέσβου «Oχι μόνο να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες αλλά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας… με πάντρεμα πολιτισμών»

Γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν…