Δροσιστικό παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, παραγωγής της οικογένειας Μπέκα.






Καλοκαίρι και παγωτό είναι έννοιες συνυφασμένες και αδιαίρετες καθώς η δροσιά του παγωτού χαρίζει αναζωογονητικές στιγμές απόλαυσης. Όταν δε οι στιγμές αυτές συνδυάζονται και με γευστική αρτιότητα τότε μιλάμε για ευδαιμονία.

Κάπως έτσι νιώθω κάθε φορά που δοκιμάζω ένα παγωτό καϊμάκι Βουβαλινό της οικογένειας Μπέκα από την Θεσσαλονίκη από βουβαλίσιο γάλα. Μαστιχωτή υφή και γεύση, άρωμα κανέλας και μια συνταγή που έρχεται από την Ανατολή και ταιριάζει απόλυτα στη Δύση. Το μυστικό της; Toσαλέπι που ευθύνεται για την ιδιαίτερη υφή του παγωτού καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για ντουρντουμά, μια λέξη πολύ οικεία σε εμάς τους Μικρασιάτες.
Η πυκνή δομή του βουβαλίσιου γάλακτος δίνει βάθος και όγκο στη γεύση του παγωτού ενώ προσδίδει θρεπτικά συστατικά που δεν έχει το αγελαδινό γάλα. Χαμηλότερη χοληστερόλη, περισσότερο ασβέστιο , σίδηρο, φώσφορο και πρωτεΐνες.
Το γάλα προέρχεται από τη Φάρμα της Οικογένειας Μπέκα, αλλά και κτηνοτρόφους με νεροβούβαλους από την Μακεδονία και την περιοχή της Κερκίνης.
Εφόσον λοιπόν η αμαρτία είναι αναπόφευκτη τουλάχιστον ας γίνει γευστικά, θρεπτικά και με στιλ ελληνικό.
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, Ηρακλειδών 23, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, τηλ. 210 6830790
Λίστα σημείωνπώλησης



: http://www.fnl-guide.com/gr

http://ellinikaproionda.blogspot.gr/2016/05/blog-post_36.html?spref=fb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια