ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΟΤΕ; Τα 7 σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό






Για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, σχεδόν κάθε μέρα γράφονται κατεβατά

σε περιοδικά υγείας και επιστημονικές επιθεωρήσεις: το να πίνουμε τις σωστές ποσότητες νερού, μας κρατά υγιείς και μας προστατεύει από πολλά, ωστόσο το ξεχνάμε.

Ή ακόμη χειρότερα, πειθόμαστε πως ό,τι άλλο πίνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας – καφέδες, αναψυκτικά, χυμούς – μπορεί να υποκαταστήσει το νερό, οπότε δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αν δεν πιούμε ούτε μισό ποτηράκι.

Και επειδή, το σώμα μας «μιλάει», όταν διψάει, αλλά μπορεί να μην αναγνωρίζουμε τα σημάδια, αν έχετε παρατηρήσει κάτι απ’ όσα ακολουθούν, ήρθε η ώρα να αυξήσετε τα ποτήρια νερού που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα.

1. Ξηροστομία

Αν αισθάνεστε το στόμα σας να κολλάει, τα χείλη και τη γύρω περιοχή να ξεφλουδίζουν συχνά και να πονάνε, ειδικά μετά την κατανάλωση αλμυρών ή αναψυκτικών, ήρθε η ώρα να ελαττώσετε τα πρώτα και να πιείτε περισσότερο νερό άμεσα.

2. Μάτια που τσούζουν και «τραβάνε»

Σε συνδυασμό με τις λίγες ώρες ύπνου καθημερινά είναι η αιτία που νιώθετε τα μάτια σας να «καίνε» και να κλείνουν. Ο οργανισμός, τις ώρες που κοιμόμαστε, εξαντλεί τα αποθέματα νερού στο σώμα, γι’ αυτό και συνήθως μετά από hang over ή ξενύχτια νιώθουμε διψασμένοι και με μάτια που «τραβάνε».

3. Πόνοι στα κόκκαλα και όλο το σώμα

Μην τα αποδίδετε όλα στον καιρό και την υγρασία της εποχής. Οι αρθρώσεις «ζητάνε» νερό και δεν τις «ακούτε», με αποτέλεσμα να πονάτε παντού και συνήθως τις πρωινές ώρες, όταν επιχειρείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και αισθάνεστε απίστευτα «πιασμένοι»

4. Αρρωσταίνετε πιο εύκολα, συνέρχεστε δυσκολότερα

Ο αφυδατωμένος οργανισμός ενός ανθρώπου που ταλαιπωρείται από κάποιο κρυολόγημα ή μία γρίπη συνέρχεται πολύ πιο αργά από έναν οργανισμό που φροντίζει να ενυδατώνεται συχνά.

5. Νιώθετε κουρασμένοι και μονίμως νυσταγμένοι

Πέρα από τα εξαντλητικά ωράρια και τις απαιτητικές δουλειές, πολλές φορές για το αίσθημα κόπωσης ευθύνεται και η δίψα. Το νερό αναζωογονεί το σώμα με πολλούς τρόπους.

6. Πρόωρη γήρανση

Ναι, το viral πείραμα της γυναίκας που ξεκίνησε να πίνει συστηματικά 2 λίτρα νερό την ημέρα για περίπου 6 μήνες και μετά συνέκρινε φωτογραφίες της πριν και μετά την κατανάλωση νερού, έχει δόση αλήθειας. Εκείνες οι ρυτίδες, που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο μέτωπο ή φαίνονται πιο τονισμένες, οφείλονται και στο ότι δεν πίνετε νερό.

7. Έχετε φτάσει μέχρι εδώ, αναζητώντας πιθανά σημάδια

Αν πίνατε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, δεν θα διαβάζατε μέχρι το τέλος αυτό το κείμενο. Ανησυχείτε και κάνετε πολύ καλά, γιατί κάπως έτσι θα αποφασίσετε να βάλετε κι άλλο νερό στο ποτήρι σας.













Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2016/05/7_28.html#ixzz49x9ZYm9v

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια