ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΟΥΝ! Η Ολλανδική Βουλή ζητά τη διακοπή της χρηματοδότησης της Τουρκίας με βαρύτατες καταγγελίες




Του Στρατή Μαζίδη

Αυτό που ίσως θα έπρεπε να αποτελεί πρωτοβουλία μιας άλλης ελληνικής κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Ολλανδίας στο κοινοβούλιο της χώρας, με το αίτημα να διακοπεί η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ όσον αφορά τα προενταξιακά κονδύλια λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η πρόταση υιοθετήθηκε από έξι ακόμη κόμματα και τελικά την Ολλανδική Βουλή.

Οι βουλευτές αναφέρονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην εδώ και εβδομάδες απαγόρευση της κυκλοφορίας μέσα σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται - θεωρητικά - με το ΡΚΚ.

Η κίνηση υποστηρίζει ότι τα κονδύλια της ΕΕ προς την Τουρκία αντί για μεταρρυθμίσεις, έχουν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Human Rights Watch (HRW) σε έκθεση την Τρίτη αναφέρει ότι περισσότεροι από 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και πολλοί περισσότεροι τραυματιστεί στη νοτιοανατολική Τουρκία από τον Ιούλιο, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών αμάχων είναι πιθανό να αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενη η οργάνωση σε καταθέσεις μαρτύρων δήλωσε ότι «οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ επανειλημμένα στον οποιοδήποτε στο δρόμο ή που εγκατέλειψε το σπίτι τους, παραλείποντας να διακρίνει μεταξύ των ανθρώπων που ήταν οπλισμένοι και εκείνων που δεν ήταν, και χωρίς να κάνει εκτίμηση της απειλής ενός ατόμου που θέτει ή όχι την αναγκαιότητα της χρήσης θανατηφόρας βίας».

Οι Ολλανδοί βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση τους να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ για να παγώσει τα κεφάλαια της ΕΕ προς την Τουρκία.


freepen.gr

Το διαβάσαμε από το: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΟΥΝ! Η Ολλανδική Βουλή ζητά τη διακοπή της χρηματοδότησης της Τουρκίας με βαρύτατες καταγγελίες http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_8113.html#ixzz3vucUsFKI

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια