Βρώμικο παρασκήνιο: Έτσι θα ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Ελλάδας



Αφού άρπαξαν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων μέσω των ξένων funds ετοιμάζονται να βάλουν χέρι και στη δημόσια περιουσία – Σόιμπλε και Τόμσεν σφάζονται για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων – Μοιραίοι και άβουλοι Τσίπρας και Καμμένος περιμένουν ποιος θα μας αγοράσει


Το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, οι υδρογονάνθρακες και ο Πολ Τόμσεν - Το παρασκήνιο πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας και το... αριστερό μνημόνιο είναι πιο βρώμικο από όσο φάινεται με μια πρώτη ματιά.


Το μήλον τις έριδας για τους δανειστές μας, τώρα που έβαλαν στο χέρι την ιδιωτική περιουσία με τις ρυθμίσεις που δέχθηκε υποτακτικά η ελληνική κυβέρνηση, είναι να «τελειώνουν» και με τη δημόσια περιουσία, δηλαδή με το ΤΑΙΠΕΔ.


Όλος ο καυγάς μεταξύ του τριγώνου Τσίπρα – Σόιμπλε – ΔΝΤ είναι για το «πάπλωμα» του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα απορροφήσει το σημερινό ΤΑΙΠΕΔ.


Το Newsbomb.gr εδώ και καιρό είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον του Σόιμπλε και των δανειστών για το ΤΑΙΠΕΔ και την δημόσια περιουσία (Διαβάστε εδώ).


Με το νέο ταμείο οι δανειστές μας επιδιώκουν να μπουν συνδιαχειριστές στη δημόσια περιουσία του τόπου και για να είμαστε πιο σαφείς θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο.


Άλλωστε τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις θα πηγαίνουν μόνο για την εξόφληση των χρεών και για να καλυφθούν οι τρύπες από τη δήθεν επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.


Και βεβαίως οι πάντες γνωρίζουν πώς επετεύχθη αυτή η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση και πώς παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για τα «κόκκινα δάνεια» στα stress tests.


Αξίζει μόνο να θυμίσουμε ότι οι τράπεζες εμφάνιζαν εξυπηρετούμενα ακόμα και δάνεια νεκρών!!!


Αυτά τα χρήματα όπως αντιλαμβάνεστε πρέπει να καλυφθούν «λογιστικά» και ως συνήθως το «μάρμαρο» θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσω των αποκρατικοποιήσεων που θα γίνουν στην κυριολεξία για... ένα κομμάτι ψωμί!


Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά από τον Σόιμπλε για τον έλεγχο του Δ.Σ. του νέου ταμείου ήταν αφόρητες από την αρχή αυτής της ιστορίας, αφού οι Γερμανοί θέλουν συνδιοίκηση στην προεδρία και περισσότερα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο.


Τα λεφτά βλέπετε είναι πάρα πολλά, καθώς πίσω από όλο το business plan κρύβονται τα πετρέλαια και οι υδρογονάνθρακες.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πίσω από την βασική, Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία των δανειστών που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο management του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, στο μετοχικό της σχήμα, κρύβεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Με δεδομένη μάλιστα την πρωτοφανή υποτακτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, οι δανειστές φρόντισαν να μειώσουν το αρχικό τίμημα της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ κάτω από τα 50 δισεκατομμύρια, κάτι το οποίο φαίνεται πως έχει δεχθεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χωρίς δεύτερη κουβέντα.


Τις τελευταίες εβδομάδες στο deal του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων φαίνεται πως έχει μπει δυναμικά και το ΔΝΤ μέσω του «εξαφανισμένου» Πολ Τόμσεν που τώρα πλέον είναι επικεφαλής του γραφείου Ευρωπαικών Υποθέσεων του ΔΝΤ.


Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Τόμσεν θέλει δικό του άνθρωπο στη θέση του Προέδρου του Ταμείου γεγονός που έχει φέρει τα πάνω - κάτω στην όλη διαπραγμάτευση.


Η πρόσφατη επίσκεψη του Τζον Κέρι είναι πλήρως συνδεδεμένη με αυτά τα ζητήματα και υπό τον εκβιασμό των εθνικών θεμάτων (Σκοπιανό και Κυπριακό) συμπέρασμα που συνάγεται εύκολα από το γεγονός ότι ο Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. δεν κόμισε ουδεμία θετική είδηση κατά την επίσκεψή του.


Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αποχαυνωμένη τους δανειστές να μοιράζουν την πίτα και τα φιλέτα της περιουσίας του κράτους χωρίς καμία απολύτως αντίδραση.


Το ποια θα είναι η κατάληξη μπορείτε όλοι να το αντιληφθείτε και να το φανταστείτε.


Η σημερινή πολιτική ηγεσία Τσίπρα και Καμμένου έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής για το ρόλο τον οποίο παίζει.


Η Ελλάδα πράγματι θα αλλάξει, όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Τσίπρας, μόνο που δεν θα αλλάξει σελίδα, αλλά... χέρια.


Θα γίνει επίσημα μια «κανονική» και με το νόμο αποικία των Γερμανών και των Αμερικανών με «διορισμένους» κυβερνήτες...
newsbomb.gr



Το διαβάσαμε από το: Βρώμικο παρασκήνιο: Έτσι θα ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Ελλάδας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_141.html#ixzz3uJDVqf00

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια