Πολιτική αλητεία από ΔΝΤ: Αλλάζει τους κανονισμούς του για να σώσει από χρεοκοπία του νεοναζί του Κιέβου ενώ ζητάει γη και ύδωρ από την Ελλάδα



ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Το ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και είναι το μακρύ χέρι των αγορών για να καταδυναστεύει λαούς είναι γνωστό. Το ότι όμως, το ΔΝΤ αλλάζει τους κανονισμούς του προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι νεοναζί του Κιέβου για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τη Ρωσία και την ίδια στιγμή ζητά από την Ελλάδα γη και ύδωρ, αυτό είναι τουλάχιστον πολιτική αλητεία.

Σε μία πρωτοφανή απόφαση του, το ΔΝΤ αποφάσισε να χαλαρώσει τους όρους της δανειοδότησης χωρών που έχουν αθετήσει πληρωμές προς άλλα κράτη προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια και να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί η ροή των χρημάτων προς την Ουκρανία εάν το Κίεβο αποτύχει να αποπληρώσει ένα ομόλογο ύψους 3 δις προς τη Ρωσία.

Να σημειωθεί πώς το ΔΝΤ έχει αποφασίσει να δανειοδοτήσει με το ποσό των 17,5 δις δολάρια την Ουκρανία και μέχρι τώρα οι κανονισμοί δεν επέτρεπαν στο παραμικρό να να δανείζει χώρες που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον επίσημο τομέα. Το έπραξε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου προκειμένου να συμπαρασταθεί οικονομικά στους νεοναζί του Κιέβου.

Και γιατί το κάνει αυτό; Για να αποφύγει η Ουκρανία την επίσημη χρεοκοπία αφού στις 20 Δεκεμβρίου λήγει το ομόλογο των 3 δις που έχει υποχρέωση να πληρώσει προς τη Ρωσία, έχοντας μάλιστα ζητήσει και αναδιάρθρωση του ομολόγου αυτού.

Η Μόσχα μετά την εξέλιξη αυτή είναι σφόδρα ενοχλημένη, καθ” ότι διαβλέπει πώς συνεχίζονται τα παιχνίδια της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ στην Ουκρανία σαφώς υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου και κατά της Ρωσίας. Δεν μπορούν και δεν πρόκειται να χωνέψουν πώς οι Ρώσοι πήραν την Κριμαία και ελέγχουν την ανατολική Ουκρανία, κλείνοντας ή ανοίγοντας, όποτε θέλουν τους διακόπτες της οικονομίας της υπόλοιπης χώρας.

Και για να φέρουμε το θέμα στα δικά μας το ΔΝΤ λοιπόν αποφασίζει να κάνει τους κανονισμούς του “κουρελόχαρτο” για χάριν της Ουκρανίας, αλλά τους κρατάει ως ευαγγέλιο για την Ελλάδα και προβαίνει σε αξιώσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Παρά τα πέντε χρόνια του μνημονίου, που έχουν γονατίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες με πολιτικές που είναι αποδεδειγμένα, το αποδέχθηκαν και οι ίδιοι, λάθος ζητούν γη και ύδωρ για να συμμετάσχουν εκ νέου στο πρόγραμμα γιατί τους θέλει ο κ. Σόιμπλε ως εγγυητες της περαιτέρω εξαθλίωσης μας. Το ΔΝΤ λοιπόν λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Και επειδή αυτές τις ημέρες το θέμα ΔΝΤ βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω της κόντρας μεταξύ κυβέρνησης και Βερολίνου για το αν πρέπει να βρίσκεται ή όχι στο πρόγραμμα, η όλη ιστορία γίνεται για το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων των 50 δις ευρώ και συγκεκριμένα για αυτόν που θα ασκεί τη διοίκηση.

Να θυμίσουμε πως σε αυτό το υπερ-ταμείο θα μεταφερθούν, μεταξύ άλλων, ακίνητα του Δημοσίου, κρατικές επιχειρήσεις, τα μελλοντικά έσοδα από υδρογονάνθρακες και γενικώς όλη η περιουσία της Ελλάδας. Άρα το ΔΝΤ θέλει να έχει τον έλεγχο, όπως βέβαια και οι Γερμανοί. Δεν θα τα χαλάσουν όμως στη μοιρασιά οι δύο τους, αρκεί η Ελλάδα να κάνει ότι θέλουν και κυρίως να βάλουν στο χέρι του υδρογονάνθρακες της Ελλάδας και τους υπόλοιπες πλυοτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Να σημειώσουμε επίσης πώς το Ταμείο των 50 δις είχε απασχολήσει την κυβέρνηση και τους δανειστές για τουλάχιστον 5 ώρες στο περιβόητο… 17ωρο της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, την 12η Ιουλίου. Οι Γερμανοί ζητούσαν η έδρα του να είναι το Λουξεμβούργο, μία πρόταση που δεν πέρασε τελικά, καθώς η ελληνική πλευρά επέμεινε η έδρα να είναι στην Αθήνα. Η κυβέρνηση θέλει να αναλάβει υπεύθυνος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, όμως, θέλει να ορίσει ο ίδιος τον άνθρωπο που θα αναλάβει τα ηνία του νέου αυτού ταμείου. Οι δανειστές, από την πλευρά τους, ζητούν επίσης τον έλεγχο. Υποχώρησαν στο ελληνικό αίτημα της έδρας του υπερ-ταμείου, αλλά θέλουν να βάλουν δικό τους άνθρωπο. Αν η ελληνική πλευρά “επικρατήσει” σε αυτή την κόντρα, είναι πολύ πιθανό να υποχωρήσει κάπου αλλού.


pronews.gr

Το διαβάσαμε από το: Πολιτική αλητεία από ΔΝΤ: Αλλάζει τους κανονισμούς του για να σώσει από χρεοκοπία του νεοναζί του Κιέβου ενώ ζητάει γη και ύδωρ από την Ελλάδα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_633.html#ixzz3tvYIOQah

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια