450 εκ. Δολάρια Δίνει στον ISIS κάθε Χρόνο ο Ερντογάν!



Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Πάρα τις αεροπορικές προσβολές, κυρίως από πλευράς Ρωσίας, που δυσχεραίνουν πλέον την ευχερή εκμετάλλευση των πηγών πετρελαίου, ο ISIS υπολογίζεται να έχει έσοδα περίπου 450 εκ. δολάρια κάθε χρόνο. Περίπου το ίδιο ποσό, σύμφωνα με τους Financial Times, εισπράττεται και από ένα ΄΄Στρατό΄΄ φοροεισπρακτόρων του ISIS.

Ένα υποχρεωτικό σύστημα φορολογίας στις περιοχές ελέγχου του έχει επιβάλλει το Ισλαμικό Κράτος, ώστε το πετρέλαιο να μην είναι η μοναδική πηγή εσόδων του.

Καμία πηγή χρημάτων δεν μένει ανεκμετάλλευτη από τον ISIS, κάτι που φυσικά είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του αποκαλύπτει στην ε/φ ο Ομάρ που τώρα βρίσκεται στην Τουρκία και είναι Σύριος διοικητής που μάχεται με την αντιπολίτευση.

Ο φόρος που επιβάλλεται από τον ISIS ονομάζεται zakat, όπως επιβεβαιώνουν δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, πρώην μαχητές του ISIS αλλά και Σύριοι και Ιρακινοί που βρίσκονται σε περιοχές ελεγχόμενες από το ISIS. Αποτελεί κάτι σαν ιερό φόρο που πρέπει να δίνεται για αυτούς που πολεμάνε για ιερό σκοπό.

Αυτός ο ΄΄ιερός΄΄ φόρος δεσμεύει 2,5 % των κεφαλαίων ευπόρων πολιτών και επιχειρηματιών, περίπου 10 % των εσόδων των αγροτών ενώ υπάρχει υποχρεωτική εργασία των γιατρών μια φορά την εβδομάδα σε διάφορα νοσοκομεία.

Το 90 % των εξαγωγών και του εμπορίου εξαρτάται πλέον από τον ISIS ανέφερε ένας οδηγός φορτηγού που εμπορεύεται λάδι στα ΝΔ σύνορα της Τουρκίας σε περιοχές που ελέγχονται από τον ISIS.

Θεωρούμε ότι ο ISIS αντλεί την δύναμη του από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου που πραγματοποιεί μέσω αλλά και με διευκολύνσεις της Τουρκίας, όπως άλλωστε αποκαλύφθηκε από Ρωσικές πηγές, που επί της ουσίας δεν διαψεύσθηκαν ποτέ, αλλά και από την βαριά φορολογία των κατακτημένων πολιτών. Εάν ο Ερντογάν ήθελε πραγματικά να πολεμήσει τον ISIS θα μπορούσε τουλάχιστον να εμποδίσει αυτή την ασταμάτητη πετρελαϊκή διακίνηση. Αλλά όμως όχι μόνο δεν το κάνει αλλά ο γιός του φέρεται να αποκαλείται και υπουργός πετρελαίου του ISIS. Αναρωτιόμαστε από τα 450 εκ. Δολάρια που προσφέρει κάθε χρόνο στον ISIS, από όλο το παράνομο εμπόριο που διεξάγεται σε περιοχές του ISIS και από τους κεφαλικούς φόρους πόσα να εισπράττει ο ίδιος …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr

Το διαβάσαμε από το: 450 εκ. Δολάρια Δίνει στον ISIS κάθε Χρόνο ο Ερντογάν! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/450-isis.html#ixzz3ugHO2cWs

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια