300.000.000 (39%) ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ !!! ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 39% !!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ;;;





ΠΗΡΑΝ 300.000.000, ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ 770.000.000, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 39% !!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ;;;
Ελντοράντο προμηθειών από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών !!!




Του Βασίλη Γεώργα

Χρυσές δουλειές έκαναν για μια ακόμη χρονιά οι ξένοι οίκοι που ανέλαβαν να τρέξουν τις ιδιωτικές τοποθετήσεις των ελληνικών τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Από τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει επίσημα τρεις από τις τέσσερις τράπεζες στα Ενημερωτικά Δελτία τους, το κόστος των προμηθειών και άλλων εξόδων που έχουν υπολογίσει ότι θα πληρώσουν ως δαπάνες έκδοσης, η Εθνική, η Alpha Bank και η Eurobank, φτάνει τα 217,7 εκατ. ευρώ.
Συνεκτιμώντας ότι τα έξοδα θα είναι πάνω κάτω ίδια και για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, το συνολικό κόστος των προμηθειών που θα πληρώσουν οι τέσσερις τράπεζες αναμένεται να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ, όσο περίπου ήταν τα ισοδύναμα που αναζητούσε η κυβέρνηση για να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε προμήθεια περίπου 5,7% επί των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν από τις τέσσερις τράπεζες μέσω των ιδιωτικών τοποθετήσεων (περί τα 5,27 δισ. ευρώ) και σε περίπου 3,75% αν συνυπολογιστούν και τα κεφάλαια που προέκυψαν από την ανταλλαγή ομολόγων και ανεβάζουν το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που αντλήθηκαν σε περίπου 8 δισ. ευρώ .

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων –πάνω από 200 εκατ. ευρώ- θα καταλήξει στα ταμεία των μεγάλων ξένων επενδυτικών τραπεζών που ανέλαβαν να συντονίσουν και να τρέξουν τις αυξήσεις κεφαλαίου στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Σημαντικά έσοδα θα έχει και το Δημόσιο μέσω του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων, τα νομικά γραφεία και οι ορκωτοί ελεγκτές που εκτιμάται ότι θα εισπράξουν περί τα 15 εκατ. ευρώ, εκατ. ευρώ, η ΕΧΑΕ στην οποία αναλογούν περί τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά και η Επιτροπή Ανταγωνισμού που μόνο από τρεις τράπεζες θα πάρει 3,7 εκατ. ευρώ κ.α

Εθνική Τράπεζα: 68,4 εκατ. ευρώ

Στην Εθνική Τράπεζα οι αμοιβές των χρηματοοικονομικών συμβούλων υπολογίζονται σε 32 εκατ. ευρώ σε σύνολο δαπανών έκδοσης 68,4 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα αναλογούν στην Goldman Sachs και τη Morgan Stanley οι οποίες είχαν οριστεί ως Γενικοί Συντονιστές και Συνδιοργανωτές του Βιβλίου Προσφορών. Στο σχήμα των συνδιοργανωτών περιλαμβάνονται επίσης οι Commerzbank, Keefe, Bruyette & Woods , NBG Securities αι Nomura International plc, ενώ οι BNP Paribas και HSBC Bank plc ήταν συνδιοργανωτές (Co-Bookrunners) για τη Διεθνή Προσφορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενημερωτικού Δελτίου της Εθνικής, ιδιαίτερα υψηλό είναι το κονδύλι του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου που θα πληρώσει η τράπεζα και αντιστοιχεί σε 26,5 εκατ. ευρώ.

Eurobank : 84,8 εκατ. ευρώ

H Eurobank έχει το υψηλότερο κόστος δαπανών έκδοσης μεταξύ όλων των τραπεζών, καθώς σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο θα πληρώσει συνολικά 84,8 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι η τράπεζα άντλησε περί τα 2.038 δις. ευρώ από την ιδιωτική τοποθέτηση και τις ανταλλαγές ομολόγων, οι δαπάνες έκδοσης αντιστοιχούν στο 4,16% των κεφαλαίων.

Οι εταιρείες που ανέλαβαν τη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου θα εισπράξουν συνολικά 71 εκατ. ευρώ, άλλα 6.3 εκατ. ευρώ είναι ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου και περί τα 4,5 εκατ. ευρώ οι αμοιβές νομικών συμβούλων.

Για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank συνεργάστηκαν συνολικά 12 επενδυτικές τράπεζες. H Bank Of America – Merril Lynch, η HSBC και η Mediobanca Bank ενήργησαν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιοργανωτές (Joint BookRunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι AXIA, Barclays, BNP Paribas, Eurobank Equities και Nomura ενήργησαν ως Συνδιοργανωτές (Joint Bookrunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι COMMERZBANK, Euroxx Χρηματιστηριακή, Keefe, Bruyette & Woods Limited και Wood & Company συμμετείχαν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

Alpha Bank : 64,5 εκατ. ευρώ

Οι δαπάνες έκδοσης για την Alpha Bank υπολογίζονται από την τράπεζα σε 64,5 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν συνολικά στο 2,5% των συνολικών κεφαλαίων ύψους 2,563 δις. ευρώ που άντλησε η τράπεζα από την ιδιωτική τοποθέτηση και την ανταλλαγή ομολόγων. Ως προμήθειες ανάληψης υποχρέωσης διάθεσης μετοχών η τράπεζα έχει υπολογίσει το ποσό των ποσό των 53,9 εκατ. ευρώ, άλλα 2 εκατ. ευρώ σε αμοιβές χρηματοοικονομικών συμβούλων, και εκατ. ευρώ σε αμοιβές νομικών συμβούλων.

Οι επενδυτικές τράπεζες Citigroup Global Markets Limited και-J.P. Morgan Securities plc ήταν οι Διεθνείς Συνδιοργανωτές (Joint Global Coordinators) και, από κοινού με την Barclays Bank PLC, ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners). Οι BNP PARIBAS, COMMERZBANK, Nomura International plc και -Keefe, Bruyette & Woods της εταιρίας Stifel Company ενήργησαν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers). Οι Alpha Finance, Axia Ventures Group και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ενήργησαν ως Σύμβουλοι της Alpha Bank.

Πειραιώς

Η Πειραιώς δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη Ενημερωτικό Δελτίο ώστε να μπορούν να αντληθούν επίσημα πληροφορίες. Εκτιμάται ωστόσο πως οι δαπάνες έκδοσης θα ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα συνεργάστηκε φέτος με την Deutsche Bank AG και τη UBS Limited οι οποίες ανέλαβαν τον διεθνή συντονισμό και τη συνδιαχείριση της έκδοσης. Η Credit Suisse Securities ήταν διεθνής συντονιστής και συνδιαχειριστής, ενώ οι Euroxx Securities και Mediobanca – Banca di Credito Finanziario S.p.A. ενεργούν ως συνδιαχειριστές (Joint-Bookrunners) της αύξησης κεφαλαίου.





http://www.capital.gr/story/3084514

Το διαβάσαμε από το: 300.000.000 (39%) ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ !!! ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 39% !!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ;;; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/300000000-39-39.html#ixzz3t52gXmRl

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια