Γάλλοι μαθητές έκαναν… τούρμπο τον Σόϊμπλε: Τον ρώτησαν για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα!






Στα όριά του έφθασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε όταν, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με φοιτητές του Πανεπιστημίου «Sciences Pro» του Παρισιού και μαθητές, ρωτήθηκε για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των νέων μονοπώλησαν δύο «καυτά» ζητήματα: Η Ελλάδα και οι πρόσφυγες, όπως γράφει η γερμανική Handelsblatt και αναδημοσιεύει το protothema.gr. Η πρώτη ερώτηση «γροθιά στο στομάχι» προς τον γερμανό ΥΠΟΙΚ ήρθε από έναν μαθητή. «Τι έχετε να δηλώσετε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, που χρονολογούνται από την εποχή που ξεκίνησε η λιτότητα στη χώρα;». Ερώτηση που απέσπασε, μάλιστα και πολλά χειροκροτήματα, όπως αναφέρει το ξένο ρεπορτάζ.
Το κλίμα ήταν «παγωμένο», ωστόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν δίστασε να απαντήσει στο μαθητή, λέγοντας: «Σίγουρα έχεις απόλυτο δίκιο με τις αναφορές σου στην οικονομική κρίση, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι δεν έχει υιοθετηθεί καμία ρητορική τιμωρίας. Το παιχνίδι δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Με το να καταλογίζει ο ένας στον άλλον ευθύνες».
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και είπε στους Γάλλους μαθητές πως «το πρόβλημα με την Ελλάδα υπήρχε προ της κρίσης». Τους εξήγησε πως η ΕΕ διοικείται βάσει κανόνων και υποχρεώσεων και αυτοί οι δεσμευτικοί όροι βασίζονται σε συγκεκριμένες αρετές και αξίες.
Και συνέχισε, επισημαίνοντας: «Δεν θα βρείτε ούτε ένα απόσπασμα δικό μου, είτε αντιστοίχως της γερμανίδας καγκελαρίου που να κατηγορείται η Ελλάδα. Έχουμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για να λειτουργήσει η ελληνική οικονομία. Τίποτε, όμως, δεν λειτούργησε».

Ξαφνικά, ο υπουργός ανέβασε τους τόνους και έδειξε να ενοχλείται από την τροπή που έχει πάρει η συζήτηση. «Κοιτάξτε και λίγο τα του οίκου σας», φέρεται να τους απάντησε με έντονο ύφος. «Υπάρχουν ελάχιστα πρότυπα μη βάναυσης μεταχείρισης των μεταναστών. Ντροπή σας!»


Το διαβάσαμε από το: Γάλλοι μαθητές έκαναν… τούρμπο τον Σόϊμπλε: Τον ρώτησαν για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/10/blog-post_742.html#ixzz3nsyjkeIB

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια