600 ευρώ το κόστος του τοκετού για τις ανασφάλιστες Ελληνίδες, δωρεάν για τις ‘’παράτυπες μετανάστριες’’

 



Διαρκώς πληθαίνουν οι ειδήσεις για ετοιμόγεννες ανήμπορες γυναίκες που κατάφεραν να φθάσουν στη χώρα και να γεννήσουν με ασφάλεια σε κάποιο από τα νοσοκομεία της χώρας. Πράγματι, τέτοιου είδους ειδήσεις φαινομενικά είναι συγκινητικές και βαθιά ανθρώπινες. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για γυναίκες που γνωρίζουν την ημερομηνία γέννησης (πρόκειται για προγραμματιζόμενη επέμβαση), που εισέρχονται παράνομα σε μια ξένη χώρα διακινδυνεύοντας τη ζωή τη δική τους και του εμβρύου, που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν σημαντικά ποσά στους διακινητές τους αλλά παράλληλα απαιτούν από την χώρα που τις φιλοξενεί να τους προσφέρει κάθε διευκόλυνση χωρίς καμία επιβάρυνση. Παραδόξως, το ελλαδικό κράτος σπεύδει να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους, ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορεί πλήρως για τις Ελληνίδες εγκυμονούσες ασφαλισμένες και ανασφάλιστες.

Φυσικά και η μητρότητα είναι ιερή έννοια και κάθε γυναίκα δικαιούται έναν ήρεμο και ασφαλή τοκετό, ωστόσο αν οι αρμόδιοι θα ήθελαν να χαρακτηρίζονται ανθρωπιστές, θα όφειλαν καταρχάς να έχουν μεριμνήσει για το σύνολο των πολιτών της χώρας. Ουσιαστικά, οι Ελληνίδες ανασφάλιστες είναι αναγκασμένες να πληρώσουν γύρω στα 600 ευρώ για να γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη όλες τις ελλείψεις και τις αδυναμίες των δημοσίων νοσοκομείων. Όσο δε αφορά το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης, οι εγκυμονούσες δικαιούχοι δεν καλύπτονται όσον αφορά τον τοκετό, αλλά ούτε και την νοσηλεία των νεογέννητων βρεφών τους. Ενώ λοιπόν οι εγκυμονούσες που εισήλθαν λαθραία στη χώρα έχουν όλα τα εφόδια να γεννήσουν άνετα και ήρεμα, αυτές οι παροχές είναι απλησίαστες για τις Ελληνίδες, οι οποίες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε να καλύψουν τα έξοδα αυτής της επέμβασης.

Σε μία χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας και γήρανσης πληθυσμού, το κράτος θα έπρεπε να καλύπτει τα έξοδα τοκετού, προγεννητικών και περιγεννητικών εξετάσεων και νοσηλείας νεογέννητων βρεφών, ώστε να βοηθά και να στέκεται δίπλα στις Ελληνίδες μητέρες και στο ιερό έργο που επιτελούν.

πηγη:http://www.xryshaygh.com

http://gr-resistance.blogspot.gr/2015/09/600.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια