Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! Έλληνας έφτιαξε επαναστατικό κινητήρα και τώρα τον θέλει η... Ferrari (φωτό)




Ferrari με ελληνικό κινητήρα είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στους δρόμους τα επόμενα χρόνια. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Σάββας Σαββάκης, ο οποίος αφού παραιτήθηκε από την πολυεθνική εταιρεία στην οποία εργαζόταν αφοσιώθηκε στην έρευνά του: την κατασκευή μιας «επαναστατικής» μηχανής εσωτερικής καύσης η οποία επιτρέπει την παραγωγή της ίδιας ισχύος με πολύ μικρότερο βάρος και όγκο, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση.
Η πατέντα της εφεύρεσης έχει ήδη κατοχυρωθεί σε 14 χώρες, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία της Φεράρι, όπως και το φημισμένο MIT έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμβάλλουν στην κατασκευή του πρωτότυπου του κινητήρα.
Η επιχειρηματική ιδέα του Σάββα Σαββάκη, που απευθύνεται σε μια αγορά εκατοντάδων δισ. ευρώ, ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη, λαμβάνοντας χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ το οποίο προσφέρει η εταιρεία Pfizer Hellas, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» που υλοποιείται από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Στην εκδήλωση, συνολικά οκτώ συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανέπτυξαν τις επιχειρηματικές τους οι οποίες, εκτός από τον τομέα της Μηχανικής, αφορούν στην Εκπαίδευση, την Ιατρική, τις Μεταφορές, τον Πολιτισμό, αλλά και καταναλωτικά αγαθά. Τα επιχειρηματικά σχέδια υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση σε πενταμελή επιστημονική επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή Οικονομικής των Επιχειρήσεων και των Αγορών ΕΚΠΑ κ. Παναγιώτη Αλεξάκη. Την υψηλότερη βαθμολογία -43,20 με άριστα το 50- συγκέντρωσε ο κ. Σάββας Σαββάκης, ο οποίος και ανακηρύχθηκε νικητής του χρηματικού επάθλου.

filathlos.gr



Το διαβάσαμε από το: Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! Έλληνας έφτιαξε επαναστατικό κινητήρα και τώρα τον θέλει η... Ferrari (φωτό) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/06/ferrari.html#ixzz3dyogF9C5

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια