Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – Ο Ιρλανδός χρωστάει περισσότερα από τον Έλληνα!
Μπορεί η Ελλάδα να κυριαρχεί σε όλα τα διεθνή πρωτοσέλιδα με τις ατέρμονες
συζητήσεις της για την αποπληρωμή του χρέους της, αλλά η Ιρλανδία είναι εκείνη που αντιμετωπίζει σοβαρότερο πρόβλημα.

Και μάλιστα, το παράδοξο είναι ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που το χρέος της μειώνεται. Τα στοιχεία προέρχονται από το Bloomberg και τα αναδημοσιεύουν οι Irish Times. Στηρίζονται στις προβλέψεις ανάπτυξης των ΑΕΠ για το 2015. Βάσει αυτών, η Ιαπωνία έχει το μεγαλύτερο χρέος σε όλο τον κόσμο που φτάνει στα 8,9 τρισεκατομμύρια ευρώ (211% του ΑΕΠ της).

Δίχως να αποτελεί έκπληξη, η Ελλάδα έρχεται στη δεύτερη θέση με τοι χρέος της να έχει φτάσει στα 358 δισεκατομμύρια ευρώ (172,9% του ΑΕΠ) και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λίβανος (154,9% του ΑΕΠ). Η Ιρλανδία βρίσκεται στην πέμπτη θέση, πίσω από την Ιταλία (138,9% του ΑΕΠ), την Πορτογαλία (132,9% του ΑΕΠ), τη Μ. Βρετανία (113,5% του ΑΕΠ).

Χρέος ανά άτομο

Ωστόσο, τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ. Αν μετρηθεί το χρέος ανά άτομο (πόσα χρωστάει κάθε μέσος φορολογούμενος), αίφνης η Ιρλανδία ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και περνάει μπροστά από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος Ιρλανδός χρωστάει 60.356 ευρώ. Στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι η Ιαπωνία (99.725 ευρώ ανά άτομο).Η Ελλάδα πέφτει στην 12η θέση, καθώς κάθε Έλληνας βρίσκεται να χρωστάει το ποσό των 38.444 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο μέσος Αμερικανός χρωστάει 58.604 ευρώ και ο μέσος Βρετανός (38.725 ευρώ).Τα καλά νέα έρχονται για τις χώρες που έχουν με τις χώρες που έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ. Βάσει των εκτιμήσεων για την περίοδο 2013-2018, ο δείκτης του χρέους ως προς το ΑΕΠ θα μειωθεί στην Ιρλανδία κατά 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην Ελλάδα θα φτάσει στο -33,1 (σε ποσοστιαίες μονάδες). (Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε ποιοι και πόσα χρωστούν)

Δείτε εδώ ποιοι και πόσα χρωστούνΠηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/06/blog-post_44.html#ixzz3c5lm8rzL

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

VID: Δήμαρχος Λέσβου «Oχι μόνο να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες αλλά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας… με πάντρεμα πολιτισμών»

Γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν…