ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ !!



θα έρθει μεγάλος καύσωνας από τα μέσα του
Ιουνίου και μετά με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Θα έρθουν θερμοκρασίες ακόμα και άνω των 40 βαθμών Κελσίου, σε ιδιαίτερα ευπαθείς στη ζέστη περιοχής της χώρας μας, όπως ο κάμπος της Θεσσαλίας, των Σερρών, αλλά και τμήματα της Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Ακόμα και τμήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, θα δεχτούν μετά τις 14 Ιουνίου, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες και θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τις μεσημεριανές ώρες και τους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα τα προγνωστικά μας στοιχεία, δείχνουν πως ο καύσωνας αυτός θα είναι τόσο ισχυρός, που δεν αποκλείεται να προκαλέσει και θανάτους σε πολίτες της χώρας μας. Ωστόσο εμείς σας προειδοποιούμε από τώρα,μ ώστε να γλιτώσουμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών από το κύμα αυτό της ζέστης.

Προετοιμάστε τα κλιματιστικά σας, κάντε συντήρηση σε αυτά, τόσο στις κατοικίες όσο και μέσα στα αυτοκίνητα σας, καθώς και σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Επίσης συντηρήστε τα ψυγεία σας και τους καταψύκτες ώστε να κάνει σωστή λειτουργία το ψυγείο σας στις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μετά τα μέσα Ιουνίου.

Τέλος καλούμε την πολιτεία να στείλει ειδικά συνεργία στα δάση για να καθαριστούν τα ξερά χόρτα, καθώς ο καύσωνας θα συνοδεύεται και από ισχυρούς νοτιάδες και έτσι ο κίνδυνος για φωτιές θα είναι αυξημένος. Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα μας γι' αυτό το τόσο μεγάλο κύμα καύσωνα.
































Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/06/blog-post_13.html#ixzz3c04evYUE

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια