Τι δείχνει το σπέρμα για την υγεία του άνδρα




Λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν, αλλά το σπέρμα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό "μέτρο αξιολόγησης" της γενικής κατάστασης της υγείας ενός άνδρα.

Δείτε ποιες καίριες παραμέτρους της υγείας μπορεί να μετρήσει κανείς ανάλογα με την ποιότητα του σπέρματος.



Καρδιά
Έρευνα από την Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ έδειξε ότι η ποιότητα του σπέρματος είναι δείκτης κινδύνου για την υψηλή πίεση του αίματος. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες που έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας που οφείλεται στο σπέρμα έχουν αυξημένο πιθανότητες να εκδηλώσουν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα, υπέρταση και καρδιακή νόσο.
Παχυσαρκία
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Human Reproduction έδειξε ότι οι άντρες με μεγάλο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) έχουν λιγότερο αριθμό σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με εκείνους που έχουν κανονικό ΔΜΣ (κατά μέσο όρο η διαφορά ήταν 2,8ml για τους υπέρβαρους σε σύγκριση με τα 3,3ml για τους υπόλοιπους).
Επίπεδα δισφαινόλης (bisphenol A ή αλλιώς BPA)
Η ΒΡΑ είναι μια χημική ένωση που διαταράσσει το ενδοκρινολογικό σύστημα του οργανισμού. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον διαπίστωσαν ότι τα αυξημένα επίπεδα ΒΡΑ συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο υπογονιμότητας, λόγω μειωμένης ποιότητας σπέρματος.
Κατανάλωση αλκοόλ
Ερευνητές από τη Δανία διαπίστωσαν οι άντρες που επιδίδονται περιοδικά σε βραδιές υπερκατανάλωσης αλκοόλ (ακόμα και αν κατά τ' άλλα είναι υγιείς και δεν πίνουν καθημερινά αλκοόλ) αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα υπογονιμότητας από εκείνους που δεν πίνουν αλκοόλ. Μια βραδιά υπερκατανάλωσης αλκοόλ ορίζεται ως εκείνη κατά την οποία το άτομο πίνει πέντε και περισσότερες μονάδες αλκοόλ. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι άντρες που έπιναν 40 μονάδες αλκοόλ εβδομαδιαίως, είχαν 33% λιγότερη ποσότητα σπέρματος.


Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/04/blog-post_972.html#ixzz3XHqeyZaD

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια