Θυμωμένος ελέφαντας αναποδογυρίζει ιπποποταμίνα που προστατεύει το μικρό της



Λένε πως μια μητέρα θα έκανε τα πάντα για το παιδί της και αυτή η ιπποποταμίνα το αποδεικνύει περίτρανα.
Ο 40χρονος φωτογράφος Rian Van Schalkwyk απαθανάτισε με τη μηχανή του τη στιγμή που η ιπποποταμίνα προστατεύει το μωρό της από έναν αρσενικό ελέφαντα σε καταφύγιο άγριας ζωής στη Ναμίμπια.

Ο ελέφαντας πετά την ιπποποταμίνα στον αέρα, ωστόσο εκείνη καταφέρνει να γλιτώσει από την επίθεση χωρίς σοβαρά τραύματα.

«Φωτογράφιζα τους ιπποπόταμους στο νερό, ωστόσο λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας δεν υπήρχε τίποτα για να φάνε και το προσωπικό του καταφυγίου τους έφερε λίγα χόρτα. Αμέσως βγήκαν έξω από το νερό 20 ιπποπόταμοι και άρχισαν να τρώνε. Λίγο αργότερα ένας μεγάλος ελέφαντας άρχισε να τρέχει βιαστικά προς τα χόρτα», δήλωσε ο φωτογράφος περιγράφοντας το στιγμιότυπο.

Ο ελέφαντας έτρωγε κι εκείνος χαρούμενος κοντά στους ιπποπόταμους, όμως κάποια στιγμή εκνευρίστηκε και άρχισε να κουνά τα αυτιά του με μανία. Όταν η μητέρα ιπποποταμίνα βρέθηκε πολύ κοντά στον ελέφαντα αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα.

Παρά το γεγονός ότι οι θηλυκοί ιπποπόταμοι ζυγίζουν ως και 1,5 τόνο, ο ελέφαντας αναποδογύρισε με την προβοσκίδα του τη μητέρα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η ιπποποταμίνα προσγειώθηκε με την πλάτη και έτρεξε προς το νερό, όπου και έμεινε για πέντε λεπτά. Το μωράκι έμεινε μαζί με τους άλλους ιπποπόταμους και επανενώθηκε με τη μητέρα του όταν εκείνη βγήκε από το νερό.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια