ΕΚΤΑΚΤΟ:Ανταρσία του Αρχηγού του τουρκικού Στρατού κατά Ερντογάν!





ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ «ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ»

Τη σκυτάλη στην «πολιτική» ανταρσία κατά της κυβέρνησης Ρ.Τ. Ερντογάν μετά το Ναυτικό και την Ακτοφυλακή πήρε ο Στρατος στην Τουρκία:

Ο Αρχηγός του τουρκικού Στρατού στρατηγός Χουλούσι Ακάρ και αδιαφορώντας επιδεικτικά για τον πολιτικό αντίκτυπο πού μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση προχθές το απόγευμα πέρασε την πύλη των φυλακών για να επισκεφθεί τους καταδικασθέντες για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης Ερντογάν ανώτατους αξιωματικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Βαριοπούλα (Balyoz).

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος τη στρατιωτική φυλακή «Μάμακ» στην Άγκυρα και μάλιστα συνοδευόμενος από τον διοικητή της τουρκικής Α’ Στρατιάς στρατηγό Αχμέτ Τουρμούς,επισκέφθηκε ο στρατηγός Χουλούσι Ακάρ προκειμένου να δει από κοντά τους καταδικασθέντες Τούρκους αξιωματικούς.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους τόσο ο αρχηγός του τουρκικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Ατίλα Κεζέκ, όσο και ο διοικητής της Ακτοφυλακής υποναύαρχος Σαμί Οργκούς ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ποινές που επέβαλε το τουρκικό εφετειο στους καταδικασθέντες της υπόθεσης Βαριοπούλα.

Μάλιστα ο αντιναύαρχος Κεζεκ φέρεται να δήλωσε πως «η θέση μας βρίσκεται δίπλα στους καταδικασθέντες συναδέλφους μας και καθήκον μας να συμπαρασταθούμε σε όσους δεν απαλλάχθηκαν των κατηγοριών».

Παράλληλα παραιτήσεις σημειώθηκαν και από αρκετούς ανώτερους αξιωματικούς του τουρκικού Ναυτικού.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του τουρκικού Εφετείου, συγγενείς των καταδικασθέντων στελεχών του τουρκικού Ναυτικού συγκεντρώθηκαν στο Ναύσταθμο Gölcük και άφησαν τις επωμίδες και τα πηλήκια στο μνημείο του Atatürk σε μία συμβολική κίνηση που δείχνει όμως πολλά για το επίπεδο των σχέσεων Ναυτικού και κυβέρνησης.

Η πρόκληση, της επίσκεψης του αρχηγού του τουρκικού Στρατού αλλά και του διοικητή της 1ης Στρατιάς είναι ευθεία προς το πρόσωπο του Ρ.Τ., Ερντογάν ο οποίος αντιμετώπισε αμήχανα την ενεργεία αυτή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ είχε τονίσει ότι δεν πρέπει να έρχονται οι νομιμόφρονες αξιωματικοί σε επαφή με τους συνωμότες και οι πρώτοι πρέπει να τους απομονώσουν ολοκληρωτικά από τις τάξεις του στρατεύματος.
Το τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτή η επίσκεψη θα το δούμε σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια