Οι 6 αντί-σεξ τροφές που ποτέ δεν φανταζόμασταν





Οι 6 αντί-σεξ τροφές που ποτέ δεν φανταζόμασταν
O έρωτας περνά από το στομάχι, είναι γνωστό, αλλά καμιά φορά το κάνει με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί.

Υπάρχει μία άμεση σύνδεση μεταξύ του τι τρώμε και πώς αισθανόμαστε. Το ίδιο ισχύει και για την διατροφή μας και την σεξουαλική μας ζωής. Στο βιβλίο τους 7 keys to Lifelong Sexual Vitality των Brian Clement και Anna Maria Clement μας εξηγούν πως μπορούμε να βελτιώσουμε την λιμπίντο μας αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες.

Κορεσμένα λιπαρά: Όλοι ξέρουμε ότι τα κορεσμένα λιπαρά που βρίσκουμε στο τυρί και στα λιπαρά κρέατα βουλώνουν τις αρτηρίες. Πόσοι ξέρουμε όμως ότι οι αρτηρίες που κλείνουν πρώτα είναι αυτές των γεννητικών οργάνων; Συνεπώς αν και μπορεί να είστε ακόμη fit παρά την στενή σας σχέση με το delivery boy, η σεξουαλική σας ζωή είναι πολύ πιθανό να υποφέρει. Άλλωστε ποιος μπορεί να νιώθει σέξι αφού έχει καταναλώσει ένα τεράστιο burger;

Σόγια: Η σόγια και οι τροφές που την έχουν σαν βάση έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οιστρογόνα πράγμα που μειώνει την διάθεση για σεξ. Λέγεται ότι οι βουδιστές μοναχοί έτρωγαν τόφου για να καταστείλουν την σεξουαλική τους διάθεση. Μάλιστα η σόγια μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει την διάθεση του συντρόφου σας αλλά και τις πιθανότητες σας να συλλάβετε μια και σύμφωνα με έρευνα η σόγια μειώνει και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Κορν Φλέικς: Οι νιφάδες καλαμποκιού επίσης ευθύνονται για την χαμηλή λίμπιντο. Ο John Harney Kellogg ο πρώτος άνθρωπος που τα έβγαλε στην παραγωγή το έκανε ακριβώς για αυτόν τον λόγο αφού θεωρούσε πως το σεξ καθώς και ο αυνανισμός προκαλούσαν προβλήματα στη υγεία αλλά και στην διανοητική και πνευματική ανάπτυξη. Πίστευε πως ένα πρωινό χωρίς ζάχαρη ή κρέας θα βοηθούσε να κρατά χαμηλή την λίμπιντο.

Τζιν τόνικ. Όσο και αν σας βοηθά να χαλαρώσετε και να πλησιάσετε αυτόν τον ωραίο τύπο που βλέπετε απέναντι στο μπαρ και τα δύο συστατικά του μειώνουν την διάθεση για σεξ. Το τόνικ περιέχει κινίνο που μειώνει την τεστοστερόνη και το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες επίσης δεν βοηθά. Πάντως με ένα μόνο τζιν τόνικ έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε σεξ από εκείνη που στέκεται στην άλλη μεριά του πάγκου και πίνει μόνο νερό γιατί την επόμενη μέρα έχει να σηκωθεί πρωί και να τρέξει στον μαραθώνιο.

Η μέντα. Τόσο η ίδια όσο και τα έλαια τηςμειώνουν την τεστοστερόνη και χαλαρώνουν το σώμα.

Κόλιαντρο. Αν και το Μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν στα ερωτικά φίλτρα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει την ερωτική διάθεση.
http://kostasliourtas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια